Enkle måder at teste et LAN -kabel på: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Enkle måder at teste et LAN -kabel på: 10 trin (med billeder)
Enkle måder at teste et LAN -kabel på: 10 trin (med billeder)

Video: Enkle måder at teste et LAN -kabel på: 10 trin (med billeder)

Video: Enkle måder at teste et LAN -kabel på: 10 trin (med billeder)
Video: How to add a cookie popup on your WordPress website? 2024, April
Anonim

Et LAN -kabel er en type ethernet -kabel, der bringer en internetforbindelse til fjernsyn og computere. Hvis du har forbindelsesproblemer på dine enheder, kan problemet være et defekt LAN -kabel. For at teste kablet skal du tilslutte det til en ethernetkabeltester og se, om det med succes sender et signal. Hvis du ikke har en kabeltester, er der en række andre fejlfindingstest til at fortælle, om problemet er kablet eller dit modem.

Trin

Metode 1 af 2: Brug af en kabeltester

Test et LAN -kabel Trin 1
Test et LAN -kabel Trin 1

Trin 1. Få en ethernetkabeltester

Hvis dit LAN -kabel ikke ser ud til at sende et signal, kan disse testere bekræfte, om kablet er dårligt. Se online eller i en elektronikbutik efter en ethernetkabeltester. De kommer normalt i 2 stykker, den vigtigste testport og en modtagerport.

  • Læs instruktionerne for ethvert produkt, du bruger. Mens kabeltestere ligner hinanden, kan forskellige produkter have forskellige instruktioner.
  • Kabeltesteren kan have både en indsættelses- og modtagerstik på et stykke, hvilket betyder, at du ikke har brug for en todelt tester. Nogle andre testere har begge muligheder, så du kan føre kablet ind i andre rum, hvis du vil.
  • Sørg for, at der er et batteri i testeren, før du bruger det. De fleste tager et 9V batteri.
Test et LAN -kabel Trin 2
Test et LAN -kabel Trin 2

Trin 2. Sæt den ene ende af kablet i TX -stikket på testeren

Dette er indsættelsesporten. Sæt hver ende af kablet i denne port, indtil det klikker. Dette indikerer, at kablet er fuldt tilsluttet.

Det er ligegyldigt, hvilken ende af kablet du sætter i hver port. Begge ender er identiske

Test et LAN -kabel Trin 3
Test et LAN -kabel Trin 3

Trin 3. Sæt den anden ende i RX -modtagerstikket

Igen skal du indsætte enden af kablet, indtil det klikker. Dette fuldender forbindelsen, så testeren kan måle kablets transmission.

  • Hvis testeren har TX- og RX -indgange på det samme stykke, skal du tilslutte begge dele der. Hvis testeren har et separat stykke til RX -indgangen, skal du tilslutte kablet der.
  • Hvis testeren har begge muligheder for RX -input, kan du vælge, hvilken du vil bruge. Normalt er et separat stykke til at strække kablet ind i et andet rum for at se, om det sender godt over en afstand.
Test et LAN -kabel Trin 4
Test et LAN -kabel Trin 4

Trin 4. Tænd for testeren og se, om der ikke lyser nogen lamper under cyklussen

Når kablerne er tilsluttet, tænd testeren for at starte testen. Testeren vil cykle gennem 8 positioner og en jordforbindelse, hver repræsenteret af et lys på testeren. Da kablet ikke er jordet, lyser jordpositionen ikke op. Hvis alle de andre forbindelser er gode, vil hver position lyse. Hvis andre end jorden ikke lyser, er kablet dårligt.

  • Nogle testere kan have en række forskellige tilstande eller switches at vælge imellem. Se betjeningsvejledningen til, hvordan du indstiller testeren, hvis den har flere muligheder.
  • Husk, at når du fjerner kablet, skal du trykke på hakket i nærheden af stikket for at fjerne det. Træk den ikke ud, da du kan beskadige maskinen og kablet.
Test et LAN -kabel Trin 5
Test et LAN -kabel Trin 5

Trin 5. Udskift kablet, hvis andre lamper end jorden ikke lyser

Hvis lys ikke lyser, betyder det, at kablet ikke sender et signal. Kablet er dårligt, så du skal bruge en udskiftning.

Husk, at jordpositionen ikke lyser, da kablet ikke er jordet, så rolig, hvis den ikke lyser

Metode 2 af 2: Fejlfinding uden tester

Test et LAN -kabel Trin 6
Test et LAN -kabel Trin 6

Trin 1. Kontroller forbindelsessignalet på din computer eller tv

Den første indikation på, at dit ethernet -kabel kan være defekt, er en dårlig forbindelse. Hvis du bruger en computer, skal du kigge på forbindelseslinjen nederst til højre på proceslinjen. Hvis baren er lav, eller du ikke har nogen forbindelse, kan der være et problem med kablet. Hvis du bruger et tv, vises der sandsynligvis en meddelelse "Intet signal", når du tænder det.

Husk, at dette kun gælder, hvis LAN -kablet er tilsluttet. Hvis du bruger WiFi, kan problemet være med din router eller dit modem. Bekræft, at din computer er logget på netværket først

Test et LAN -kabel Trin 7
Test et LAN -kabel Trin 7

Trin 2. Bekræft, at dit kabel er sat helt i computeren og modemet

Hvis dit internet er svagt eller fraværende, kan der være et problem med den fysiske kabelforbindelse. Kontroller først computeren. Skub kablet helt ind. Hvis kablet ikke bevæger sig, blev det sat helt ind. Hvis du hører et klik, var kablet ikke sat helt i. Gør det samme for modemet.

Dit tv er muligvis også forbundet til routeren, hvis det har en internetforbindelse. Kontroller bag fjernsynet for at bekræfte, at kablet er sat korrekt i

Test et LAN -kabel Trin 8
Test et LAN -kabel Trin 8

Trin 3. Se efter et grønt lys på bagsiden af dit modem

På stikket, hvor LAN -kablet tilsluttes, har modemer normalt et lys, der angiver signalstyrken. Et grønt lys indikerer en god forbindelse. Gul eller rød lampe angiver signalproblemer. Hvis lyset ikke er grønt, skal du kontrollere din forbindelse eller teste kablet.

Det grønne lys kan blinke. Dette indikerer også en god forbindelse

Test et LAN -kabel Trin 9
Test et LAN -kabel Trin 9

Trin 4. Undersøg kablet for fysiske skader

Rips, knæk eller skarpe bøjninger kan beskadige kablet og forbindelsen. Hvis du har forbindelsesproblemer, skal du foretage en fysisk inspektion af kablet. Hvis du ser nogen skade, skal kablet sandsynligvis udskiftes.

LAN -kabler kan normalt bøje rundt om hjørner uden store problemer. Men hvis kablet har en skarp fold, kan det have intern skade

Test et LAN -kabel Trin 10
Test et LAN -kabel Trin 10

Trin 5. Brug et nyt LAN -kabel, og se om forbindelsen forbedres

Dette kan hjælpe dig med at differentiere, hvis problemet er dit kabel eller modem. Tag et nyt LAN -kabel, og tilslut det til dit modem og din enhed. Vent derefter med at se, om enheden opretter en forbindelse. Hvis du lykkedes at oprette forbindelse, var problemet sandsynligvis kablet. Hvis ikke, kan det være dit modem.

  • Det kan tage et minut, før enheden modtager en forbindelse, når du tilslutter kablet. Hvis det tager mere end 2 minutter, kan der være et problem med modemet.
  • Alternativt kan du også tilslutte kablet til en anden enhed. Dette vil indikere, om der var noget galt med den første enhed.

Anbefalede: