3 måder at rengøre en MacBook Air på

Indholdsfortegnelse:

3 måder at rengøre en MacBook Air på
3 måder at rengøre en MacBook Air på

Video: 3 måder at rengøre en MacBook Air på

Video: 3 måder at rengøre en MacBook Air på
Video: How to make a Digital Signature from a Piece of Paper! 2024, Kan
Anonim

Denne wikiHow lærer dig den bedste måde at rengøre din MacBook Air. Støv, snavs, krummer, fingeraftryk-det hele tilføjer sig over tid, indtil du en dag indser, at din computer ikke længere har den glans og glans, den plejede. Bare rolig! Vi vil guide dig til, hvordan du (sikkert) rengør din MacBook Air, herunder skærmen, blæseren, tastaturet og styrefladen, så den ser helt ny ud igen.

Trin

Metode 1 af 3: Rengøring af blæseren, skærmen og kabinettet

Rengør en MacBook Air Trin 1
Rengør en MacBook Air Trin 1

Trin 1. Luk din MacBook Air ned, og tag alt tilbehør ud af stikkontakten

Inden du påbegynder nogen rengøring på din MacBook Air, er det vigtigt at lukke den helt ned, så du kan trykke på tastaturet og pegefeltet. Fjern strømforsyningen, og tag eksternt tilbehør ud, f.eks. Adaptere eller en ekstern harddisk.

Rengør en MacBook Air Trin 2
Rengør en MacBook Air Trin 2

Trin 2. Rengør blæseren med en dåse trykluft

Støv ophobes over tid i din MacBook Air, hvilket kan få den til at blive overophedet og kan påvirke, hvordan computeren kører. Placer en dåse trykluft i hængslet på din MacBook Air, hvor skærmen og tastaturet er forbundet. Sprøjt let trykluft langs hængslet for at hjælpe med at rense støv ud af blæseren.

  • Det er svært at nå ventilatoren til en MacBook Air, hvis du vil have en mere grundig rengøring, da det indebærer at skille computeren fra hinanden, hvilket ikke anbefales. Tag din MacBook Air til en professionel, hvis du vil have blæseren ordentligt rengjort indefra.
  • Vær forsigtig med ikke at sprøjte trykluften med for meget tryk. Dette er fordi det kan løsne en komponent i computeren.
Rengør en MacBook Air Trin 3
Rengør en MacBook Air Trin 3

Trin 3. Rengør den udvendige kasse med en fugtig, fnugfri klud

Sprøjt en mikrofiber eller fnugfri klud let med destilleret vand. Tør forsigtigt toppen og bunden af den udvendige sag ned. Rengør omhyggeligt rundt om portene for at undgå at få vand inde i maskinen.

  • Sprøjt ikke destilleret vand direkte på din MacBook Air.
  • Det er bedst at bruge destilleret vand frem for almindeligt vand, fordi destilleret vand ikke efterlader mineraler og aflejringer på din computer.
  • Pas på ikke at mætte kluden. 2-3 sprøjter destilleret vand er normalt tilstrækkelige.
Rengør en MacBook Air Trin 4
Rengør en MacBook Air Trin 4

Trin 4. Tør skærmen af med en fugtig, fnugfri klud

Fugt en blød, ren klud meget let med en sprøjteflaske destilleret vand. Tør skærmen forsigtigt af, og sørg for, at du ikke trykker for hårdt på den.

Brug aldrig en mættet eller gennemblødt klud til at rengøre din MacBook Air. Dette skyldes, at overskydende vand kan løbe eller dryppe ned i maskinen, hvilket kan beskadige det

Metode 2 af 3: Rengøring af tastaturet og pegefeltet

Rengør en MacBook Air Trin 5
Rengør en MacBook Air Trin 5

Trin 1. Rengør tastaturet og pegefeltet med desinfektionsservietter uden blegemiddel

Desinficer hver enkelt nøgle og dens omgivende hus ved hjælp af en desinfektionsserviet. Tør derefter også styrefladen med en desinfektionsserviet.

  • Tastaturet og pegefeltet er generelt den del af en bærbar computer, der har flest bakterier, så det er vigtigt at desinficere disse dele regelmæssigt.
  • Sørg for, at du målretter mod hver tast, frem for bare at tørre hele tastaturet ned.
  • Hvis du foretrækker ikke at bruge desinfektionsservietter, blandes 1 del destilleret vand med 1 del gnidesprit i en sprayflaske. Fugt en fnugfri klud med opløsningen, og rengør hver tast og styrefladen.
Rengør en MacBook Air Trin 6
Rengør en MacBook Air Trin 6

Trin 2. Tør tastaturet og pegefeltet af med en fugtig, fnugfri klud

Fugt en fnugfri klud meget let med vand. Tør hver enkelt tast og styrefladen for at fjerne desinfektionsmidlet.

Sørg for, at den fnugfri klud kun er meget let fugtig, da du ikke ønsker at tilføre overskydende væske til computeren

Rengør en MacBook Air Trin 7
Rengør en MacBook Air Trin 7

Trin 3. Dup tastaturet og pegefeltet tørt

Brug en frisk fnugfri klud til at tørre hver nøgle og styrefladen helt. Brug forskellige dele af kluden, når du bevæger dig hen over tastaturet, da den bliver fugtig.

Brug ikke ru klud eller håndklæder til at tørre din MacBook Air, da dette kan ridse eller beskadige den

Metode 3 af 3: Hold din MacBook ren

Rengør en MacBook Air Trin 8
Rengør en MacBook Air Trin 8

Trin 1. Invester i en etui til din MacBook Air for at hjælpe med at holde ydersiden ren

Et beskyttende etui eller etui hjælper med at beskytte ydersiden af din bærbare computer mod ridser og støv. Dette er en værdifuld investering, som vil hjælpe med at beskytte din MacBook Air i de kommende år.

Det er især vigtigt at bruge en beskyttelsesetui eller et ærme, hvis du regelmæssigt bærer din bærbare computer med dig, eller hvis du har den i tasken

Rengør en MacBook Air Trin 9
Rengør en MacBook Air Trin 9

Trin 2. Brug en skærmbeskytter til at holde skærmen fri for pletter

Hvis du opdager, at din skærm ofte får pletter eller fingeraftryksmærker, skal du anvende en skærmbeskytter, så pletterne kun er på beskytteren frem for selve skærmen. En skærmbeskytter er også en god idé, hvis du er bekymret for, at skærmen bliver ridset.

Skærmbeskyttere er lette at bruge. De klæber simpelthen direkte på skærmen

Rengør en MacBook Air Trin 10
Rengør en MacBook Air Trin 10

Trin 3. Få et tastaturdæksel til at beskytte tasterne mod støv og madpartikler

Læg et dæksel over dit MacBook Air -tastatur for at forhindre, at partikler sidder fast i tasterne og påvirker din bærbare computers ydeevne. Tastaturdæksler kan let rengøres med sæbevand, inden de tørres og derefter påføres på tastaturet igen.

Tastaturdæksler kan også hjælpe med at beskytte din bærbare computer mod spildt væske, der kommer ind i maskinen via tasterne

Rengør en MacBook Air Trin 11
Rengør en MacBook Air Trin 11

Trin 4. Vask dine hænder efter at have spist for at undgå at få krummer på din computer

Dette vil minimere, hvor regelmæssigt du har brug for at rengøre tastaturet og pegefeltet på din MacBook Air. Undgå også at spise mad over din bærbare computer for at forhindre madpartikler i at spilde på den.

Det er også en god idé at vaske hænder regelmæssigt, hvis du bruger en delt MacBook Air, da dette vil reducere spredningen af bakterier

Tips

Computere er en af de mest beskidte overflader, som folk rører ved hver dag. Rengør din MacBook Air, når du bemærker støv eller andre partikler, der samler sig. Hvis du deler med MacBook Air med andre, skal du rengøre tastaturet mindst en gang om ugen for at forhindre, at bakterier spredes

Advarsler

  • Sprøjt aldrig nogen form for væske direkte på din MacBook Air, da dette kan beskadige det. Læg det altid på en rengøringsklud først.
  • Undgå at løsne skruer eller tage din MacBook Air fra hinanden, da dette kan ugyldiggøre din garanti.
  • Tag din MacBook Air til en Apple -tekniker for at blive renset, hvis du har bekymringer, eller hvis den skal skilles ad for at blive renset.

Anbefalede: