4 måder at starte en knallert på

Indholdsfortegnelse:

4 måder at starte en knallert på
4 måder at starte en knallert på

Video: 4 måder at starte en knallert på

Video: 4 måder at starte en knallert på
Video: SÅDAN FÅR DU DIN SCOOTER TIL AT KØRE HURTIGERE PÅ 10 MINUTTER 2024, April
Anonim

Knallerter er sjove, miljøvenlige måder at komme rundt på. De er dybest set motoriserede cykler, der har en motor, men også talende cykelpedaler. Alligevel kan de være vanskelige at starte, især hvis din er vintage eller har været inaktiv i et stykke tid. For at starte din knallert, skal du tænde for afbryderkontakten, trykke på bremserne og derefter trykke på startknappen for en konventionel start eller kaste først for at komme i gang.

Trin

Metode 1 af 4: Start af en elektrisk knallert

Start en knallert Trin 1
Start en knallert Trin 1

Trin 1. Drej nøglen

Sæt nøglen i tændingen. Drej den til højre, indtil den klikker på plads, hvilket angiver, at tændingen er aktiveret.

Start en knallert Trin 2
Start en knallert Trin 2

Trin 2. Vip afbryderkontakten til tændt position

Da knallerter genererer automatisk bevægelse, har de en kill switch til hurtigt at lukke dem ned. Kill -kontakten er en farvet kontakt i nærheden af styret. Find den og vend den til positionen on, som ofte repræsenteres som en åben cirkel.

Start en knallert Trin 3
Start en knallert Trin 3

Trin 3. Klem bremsehåndtagene sammen

Bremsehåndtagene er på knallertens styr. Bagbremsen er nødvendig for at gå i indgreb og aktiveres med venstre håndtag. Det er dog lettere at holde begge, indtil du er klar til at køre.

Knallerten bevæger sig automatisk, når du starter den, så hvis du ikke har bagbremsen aktiveret, kaster du fremad

Start en knallert Trin 4
Start en knallert Trin 4

Trin 4. Tryk på startknappen

Fortsæt med at holde håndtagene. Brug tommelfingeren til at trykke på startknappen. Dette vil ofte være en rød knap nær det højre styr. Når du hører motoren starte, kan du frit frigøre bremserne og køre.

Metode 2 af 4: Tænding af en vintage knallert

Start en knallert Trin 5
Start en knallert Trin 5

Trin 1. Sæt nøglen i låsen

Vintage mærker som Puch har mere komplicerede startprocesser. Først, hvis låsen er blevet aktiveret, skal du begynde at låse knallerten op ved hjælp af tastelåsen lige under styret. Flyt styret til højre. Sæt nøglen inde i låsen.

Vær opmærksom på, at forskellige mærker kan kræve flere eller færre trin for at starte

Start en knallert Trin 6
Start en knallert Trin 6

Trin 2. Drej nøglen

Drej først nøglen til højre. Når den drejes til højre, skal du være i stand til at skubbe den ind. Når du har gjort det, skal du dreje nøglen tilbage til venstre, indtil knallerten er låst op.

Start en knallert Trin 7
Start en knallert Trin 7

Trin 3. Tænd for brændstofventilen

På en Puch Maxi finder du for eksempel brændstofventilen på højre side af knallertens stel. Dette er en kontakt, du skal slukke, når du parkerer knallerten. Du kan se etiketterne "til" og "fra" på din knallert. Træk håndtaget i "tændt" position.

Start en knallert Trin 8
Start en knallert Trin 8

Trin 4. Vend motorafbryderen

Se i nærheden af styret efter motorafbryderen. På Puch Maxi er den på højre side. Sørg for, at kontakten er vendt til “køre” -positionen.

Start en knallert Trin 9
Start en knallert Trin 9

Trin 5. Tryk chokeren ned

Dette skal kun gøres, hvis motoren er kold efter brug. Find karburatoren. Det vil have en lille sort stang, der stikker ud af den. Dette er chokeren, som du skal trykke på og holde nede. Mens du gør dette, skal du se nedad og finde den lille primerknap på karburatoren. Tryk også på dette.

Start en knallert Trin 10
Start en knallert Trin 10

Trin 6. Træk i startgrebet

Hold i forbremsen, som er på højre side af styret, så du holder knallerten under kontrol. Find starthåndtaget under venstre styr. Hold pedalerne i niveau, mens du trækker i den.

Start en knallert Trin 11
Start en knallert Trin 11

Trin 7. Skub pedalen

Fortsæt med at holde startarmen, mens du begynder at pedalere. Motoren skal starte, og du skal være fri til at gå. Hvis den ikke starter, skal du muligvis prøve at pedalere den.

Metode 3 af 4: Kickstart en knallert

Start en knallert Trin 12
Start en knallert Trin 12

Trin 1. Læg nøglen i tændingen

Pedalstart er nyttig til at starte en motor, der kæmper, og bevæge sig fra et stop. Få nøglen på plads. Drej den til højre, indtil den klikker for at vise, at tændingen er aktiveret. Gør dette, før du begynder at pedalere, så du ikke behøver fumle med nøglen.

Start en knallert Trin 13
Start en knallert Trin 13

Trin 2. Pedal frem

Arbejd pedalerne som på en cykel. Slip kickstanden og skub fremad for at få lidt momentum. Pedalering vil være lidt vanskelig på grund af knallertens vægt, men fortsæt, indtil startprocessen er færdig.

Start en knallert Trin 14
Start en knallert Trin 14

Trin 3. Tryk på startknappen

Find startknappen på din knallert. Det kan være en rød knap nær det højre håndtag eller en håndtag på venstre håndtag. Nogle køretøjer kan også have et kickstart -håndtag på et af hjulene, som du kan ramme med din fod i stedet. Brug denne til at starte motoren.

Da du allerede bevæger dig, skal du ikke ramme bremserne

Start en knallert Trin 15
Start en knallert Trin 15

Trin 4. Åbn gashåndtaget

Find gashåndtaget. Det er sandsynligvis på højre håndtag. Læg din håndflade fladt på gashåndtaget, og drej det derefter forsigtigt mod dig. Dette åbner gashåndtaget, mens du bevæger dig, så der kommer mere luft ind i motoren. Fortsæt med at vride gashåndtaget for at accelerere.

Start en knallert Trin 16
Start en knallert Trin 16

Trin 5. Slip startarmen

Når motoren er startet, skal knallerten bevæge sig uden at du skal pedalere. Juster din krop, når bevægelseskraften trækker dig tilbage. Bliv lige med øjnene på vejen, mens du slipper startarmen eller knappen, hvis du ikke har gjort det endnu.

Metode 4 af 4: Flytning af en nonstarter

Start en knallert Trin 17
Start en knallert Trin 17

Trin 1. Fjern tændrøret

For at kontrollere tændgnisten finder du stikket på motoren. Sørg for, at afbryderkontakten nær knallertens styr er slukket, før du gør dette. Prøv at starte knallerten. Hvis motoren fungerer, skal du se en gnist inde i den. Din finger ville springe af, hvis du holdt den over hullet.

  • Hvis tændrøret ser snavset ud, kan du prøve et nyt.
  • Hvis motoren slet ikke starter, har du muligvis brug for et nyt batteri.
Start en knallert Trin 18
Start en knallert Trin 18

Trin 2. Kontroller gassen

Åbn brændstoftanken. Hvis gassen har siddet derinde i mindst en måned, vil der samles vand i bunden af tanken. Skru afløbsskruen på karburatoren af, eller løsn slangen, så vandet kommer ud. Fang eventuel gas i en beholder.

Brug trykluft til at blæse snavs ud af karburatoren

Start en knallert Trin 19
Start en knallert Trin 19

Trin 3. Prøv chokeren

Hvis du er sikker på, at der er en gnist, gasinfusion og luft, der bevæger sig gennem knallerten, kan du prøve at trykke på chokeren. Det er den lille sorte stang, der stikker ud af karburatoren. Tryk på den, og prøv at starte motoren. Hvis det lyder som om det forsøger at starte, skal du åbne gashåndtaget, som kan betjenes ved at dreje det højre håndtag mod dig. Prøv at starte motoren et par gange, mens du gør dette.

Anbefalede: