3 måder at rengøre en overflade på Alcantara

Indholdsfortegnelse:

3 måder at rengøre en overflade på Alcantara
3 måder at rengøre en overflade på Alcantara

Video: 3 måder at rengøre en overflade på Alcantara

Video: 3 måder at rengøre en overflade på Alcantara
Video: Center Text in the Middle of the Page in Microsoft Word 2024, Kan
Anonim

Alcantara er et avanceret syntetisk tekstil, der normalt bruges til at give frodige detaljer accenter til bilinteriør, forbrugerelektronik, tøj og tilbehør. Stoffet er værdsat for sit luksuriøse, ultrabløde udseende, som begge er næsten identiske med ruskind. På grund af lighederne mellem de to materialer er rengøring af Alcantara ikke meget anderledes end rensning af ruskind, og kræver i de fleste tilfælde kun en blød børste og en lille smule vand.

Trin

Metode 1 af 3: Fjernelse af mindre støv og snavs

Rengør en overflade Alcantara Trin 1
Rengør en overflade Alcantara Trin 1

Trin 1. Børst overfladen med en blød børste for at løsne støv og snavs

Fej penslen over overfladen ved hjælp af hurtige, blide strøg. Lav hvert af dine slag i en enkelt retning frem for at piske penslen frem og tilbage for at minimere risikoen for at komprimere eller forstyrre lur.

  • En børste af høj kvalitet til auto-detaljer eller en naturlig orne- eller hestehårspensel vil være ideel til denne opgave.
  • Du kan også gøre din støvning med en blød, tør, ikke-slidende klud eller håndklæde, hvis du ikke har en passende børste ved hånden.
  • Få for vane at give din Alcantara-overflade en god børstning hver 1-2 uge, eller oftere efter behov.

Advarsel:

Prøv ikke at være for kraftig her. Hvis du gør det, kan du knuse luren og ødelægge dens rige tekstur og udseende.

Rengør en overflade Alcantara Trin 2
Rengør en overflade Alcantara Trin 2

Trin 2. Arbejd i 1 fod (0,30 m) sektioner for at undgå at skade stoffet

Når du rengør autostole, elektronik eller apparatdæksler eller andre brede overflader, skal du altid starte med en lille plet nær et hjørne eller yderkant. Fokuser på at befri din startdel for alt synligt støv, snavs og uønskede stoffer, inden du går videre til den nærliggende sektion.

Tålmodighed er en dyd. Hvis du får travlt, kan du ende med at beskadige eller overmætte materialets syntetiske lur. I bedste fald vil dette forringe dens skønhed. I værste fald kan det føre til for tidlig forringelse

Rengør en overflade Alcantara Trin 3
Rengør en overflade Alcantara Trin 3

Trin 3. Tør Alcantara af med en fugtig klud eller svamp for at fjerne fanget snavs

Fugt din klud eller svamp med koldt eller lunkent vand, og vrid derefter den overskydende væske ud, så den kun er lidt fugtig. Kør den let over overfladen ved hjælp af lineære streger. Hvis du skal foretage flere afleveringer, skal du sørge for at gøre dem i samme retning.

  • Fjer-lette frottéhåndklæder er perfekt velegnede til temperamentsfulde stoffer som Alcantara, men en mikrofiberklud fungerer næsten lige så godt.
  • Som du gjorde under din første børstning, skal du passe på ikke at lægge for meget pres, især hvis du bruger vand eller stofrensevæske.

Metode 2 af 3: Dybderengøring og desinfektion

Rengør en overflade Alcantara Trin 4
Rengør en overflade Alcantara Trin 4

Trin 1. Forny stærkt snavset Alcantara med en godkendt stofrens

Sprøjt en konservativ mængde af opløsningen på spidsen af din pensel og arbejd den ind i problemområdet med stramme cirkulære bevægelser. Tilsammen vil den sarte skum og gentagne masserende handling lokke dybt nedsat snavs og snavs på få sekunder.

  • Producenterne af Alcantara anbefaler kun et lille antal rengøringsprodukter til brug på materialet. En komplet liste over disse produkter findes på virksomhedens officielle websted.
  • En specialstofrens kan være nyttig til at tage sig af rod, som vand alene ikke er stærkt nok til at håndtere.
  • Det burde typisk ikke være nødvendigt at bruge rengøringsprodukter på din Alcantara -overflade oftere end cirka en gang hvert par måneder.
Rengør en overflade Alcantara Trin 5
Rengør en overflade Alcantara Trin 5

Trin 2. Støvsug den nyrensede overflade for at væge dvælende fugt

Monter en bærbar butiksstøvsuger med en slank sprækketilslutning, tænd for den, og flyt dysen over hele overfladen en lille strimmel ad gangen. Suget opsamler eventuelt resterende rengøringsvæske, der er blevet efterladt, mens den komprimerede lur også løftes og rettes.

Hvis du ikke har et vakuum eller en passende detaljeudstyr, skal du give din overflade en sidste grundig børstning for at hjælpe med at omorganisere luren

Rengør en overflade Alcantara Trin 6
Rengør en overflade Alcantara Trin 6

Trin 3. Tør Alcantara af med desinfektionsservietter for at fjerne usynlige bakterier

Tag en på forhånd fugtet klud, tryk den let ind i din overflade, og glid den frem og tilbage. For de bedste resultater, sigte mod at grundigt dæmpe materialet uden at mætte det. Ideelt set bør den forblive fugtig i mindst 3-5 minutter.

  • Sørg for at ramme hver eneste del af overfladen. Ellers er det muligt for de resterende bakterier at formere sig og sprede sig.
  • De fleste desinfektionsservietter til mærkevarer er formuleret til at dræbe op til 99,99% af sygdomsfremkaldende vira og bakterier ved kontakt.

Tip:

Offentlige sundhedsembedsmænd anbefaler nu at desinficere hyppigt brugte overflader mindst en gang om dagen for at bremse spredningen af COVID-19.

Rengør en overflade Alcantara Trin 7
Rengør en overflade Alcantara Trin 7

Trin 4. Rens din overflade med <70% isopropylalkohol, hvis du ikke kan finde servietter

Lavkoncentrationer af isopropylalkohol er også blevet betegnet som sikre til brug på Alcantara-overflader. Bare spray eller klem en lille mængde alkohol på et blødt frottéhåndklæde eller en mikrofiberklud og påfør det på overfladen på samme måde som en almindelig desinfektionsserviet.

Hold dig væk fra alkoholopløsninger med en renhed på over 70%. Disse kan potentielt nedbryde polyester-polyurethanfibrene, som Alcantara er vævet af

Metode 3 af 3: Behandling af spild og pletter

Rengør en overflade Alcantara Trin 8
Rengør en overflade Alcantara Trin 8

Trin 1. Håndter friske spild inden for 30 minutter for at forhindre, at de sætter sig

Tid er afgørende, når du står over for potentielle pletter på Alcantara. Hvis du venter for længe med at løse et spild, kan det krænkende stof sive ned i stoffets hævede lur, hvor det derefter vil tørre og blive meget hårdere at slippe af med.

Bare rolig, hvis du ikke opdager et spild, før senere-alt er ikke tabt, så længe du tager den korrekte handling med det samme

Rengør en overflade Alcantara Trin 9
Rengør en overflade Alcantara Trin 9

Trin 2. Dup vandopløselige pletter med en blød klud fugtet med koldt vand

Dette inkluderer ting som mad, krydderier, kaffe, te, alkohol og de fleste hår- og hygiejneprodukter. Fjern pletten fra yderkanterne indad for at undgå at sprede den yderligere. Prøv at absorbere så meget rod, som du kan, uden at være unødigt ru på stoffet.

  • Undgå at gnide pletten i et forsøg på at slette den. Også dette kan utilsigtet få det til at ekspandere.
  • Brug aldrig varmt eller varmt vand på kropsvæsker som blod, urin eller afføring. At udsætte denne slags stoffer for forhøjede temperaturer får kun dem til at sætte sig hurtigere og i nogle tilfælde permanent.

Tip:

Forbehandl mad og drikke rodet med citronsaft, eller bland et par dråber i med det vand, du bruger til at fugtige din klud. Eddikesyren i frugtsaften hjælper med at spise naturligt på genstridige pletter.

Rengør en overflade Alcantara Trin 10
Rengør en overflade Alcantara Trin 10

Trin 3. Brug ethylalkohol til at bryde pletter, der ikke opløses i vand

For h20-resistente genstande som kosmetik, lakker, parfume, olier, fedt og græs, fugt hjørnet af din klud med ren ethylalkohol og tryk den forsigtigt og gentagne gange ind i pletten. Det skal begynde at komme op, når alkoholen har haft et par øjeblikke til at udføre sin magi.

  • Efter påføring af ethylalkohol på din overflade skal du gå tilbage over den med en separat klud fugtet med rent vand for at "skylle" den.
  • Bemærk, at kun ethyl (korn) alkohol er officielt godkendt til brug på Alcantara, ikke andre sorter som isopropyl eller methyl.
Rengør en overflade Alcantara Trin 11
Rengør en overflade Alcantara Trin 11

Trin 4. Tør overfladen tør med en blød, ren klud

Når du har set det værste ved pletten, tag en frisk klud eller et håndklæde og kør det over det område, du lige har rengjort, for at fjerne rester af vand, citronsaft eller alkohol. Lad derefter overfladen sidde uforstyrret i 1-2 timer, så den kan lufttørre resten af vejen. Med held og lykke vil det se så godt som nyt ud, når du er færdig!

  • Hvis det er muligt, skal du holde ud med at røre ved materialet, indtil det har nået at tørre helt.
  • Intens varme kan let smelte de små plastfibre, der består af stoffet, så prøv ikke at fremskynde tørringsprocessen med rumvarme, hårtørrer, varmepistol eller anden varmekilde.

Tips

Shop efter en kvalitetsstofrens, der er specielt udviklet til brug på Alcantara. Der er mange forskellige produkter på markedet, hvoraf nogle, ligesom Perrone Aerospace, James og Fenicecs, er opført blandt de godkendte rengøringsmidler, der findes på producentens websted

Advarsler

  • Vær forsigtig med mad, drikkevarer og makeup eller personlige hygiejneprodukter omkring din Alcantara -overflade. Disse former for stoffer er generelt vanskeligere at fjerne end lejlighedsvis drys af støv og snavs.
  • Selvom Alcantara ofte roses for at være mere holdbar, modstandsdygtig og let at rengøre end ruskind, kan den blive udsat for hård behandling eller store mængder fugt, der kan skade den uden reparation.

Anbefalede: