3 enkle måder at tage Plasti Dip off hjul på

Indholdsfortegnelse:

3 enkle måder at tage Plasti Dip off hjul på
3 enkle måder at tage Plasti Dip off hjul på

Video: 3 enkle måder at tage Plasti Dip off hjul på

Video: 3 enkle måder at tage Plasti Dip off hjul på
Video: Sådan sender du video og fotos med din Android smartphone 2024, Kan
Anonim

Plasti Dip er blevet en populær måde at tilpasse køretøjer på, men nogle gange skal denne gummibelægning fjernes fra din tur. Selvom rengøring af Plasti Dip ikke er så ligetil som at påføre det, tager det heldigvis ikke meget tid, hvis du bruger de korrekte rengøringsmidler. For at undgå skader på resten af din bil skal du tage hjulene af, hvis du kan. Påfør derefter et produkt som WD-40 eller petroleum for at blødgøre gummibelægningen. De fungerer begge på samme måde, selv om petroleum er lidt mere rodet og efterlader mere lugt. Det blødgjorte materiale vasker lige af, så du kan beundre rene fælge eller forny dem med en frisk belægning af Plasti Dip.

Trin

Metode 1 af 3: Fjernelse af hjulene

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 1
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 1

Trin 1. Parker din bil på en flad overflade som et garagegulv

Vælg et sted, der giver dig masser af plads til at få adgang til hjulene. Vælg en flad plet med hårdt underlag. Aktiver parkeringsbremsen, inden nøglen tages ud af tændingen.

  • Af hensyn til sikkerheden skal du altid arbejde på hårde overflader som beton. De stik, der bruges til at hæve køretøjet, vil ikke være stabile på blødere underlag.
  • For at hjælpe med at holde køretøjet stabilt, bør du også overveje at kile klodser bag hjulene. Du kan købe nogle plastikblokke i en autodelsbutik eller bruge stykker skrot.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 2
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 2

Trin 2. Løsn hjulets møtrikker med a 34 i (1,9 cm) topnøgle.

Sæt fatningen på en skralde i samme størrelse. Når du har de korrekte dele, skal du skubbe fatningen på skraldeens adapter for at samle skruenøglen. Monter fatningen på en af møtrikkerne i midten af hjulets kant og giv den ikke mere end en halv omgang mod uret. Gentag dette med de andre møtrikker, men fjern ikke nogen af dem endnu.

Du kan også bruge et dækjern eller en dæknøgle i stedet til at håndtere møtrikkerne

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 3
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 3

Trin 3. Pak plast om hjulet, hvis du ikke kan fjerne det

Skub en plastik affaldssæk forbi egerne, så den er bag rattet. Vrid den rundt om akslen, og bind den efter behov for at holde den på plads. Plasten fungerer som en beskyttende barriere, så den Plasti Dip -fjerner, du bruger, ikke kommer på bremserne. Sprøjt omhyggeligt ved påføring af kemikalier, så de ikke spredes ud over Plasti Dip.

  • De rengøringsmidler, der bruges på Plasti Dip, kan også forårsage alvorlig skade på bilens finish. Hvis du får noget på finishen, skal du skylle det af med rent vand.
  • Hvis du kan fjerne hjulene, skal du tage dem af til behandling. Hvis du gør dette, elimineres enhver risiko for vigtige komponenter som f.eks. Bremserne.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 4
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 4

Trin 4. Brug en bilstik til at løfte bilen og fjerne hjulene

Find løftepunktet, som normalt er lige ved siden af hjulet. Skub donkraften under bilen, og drej håndtaget, indtil den rører løftepunktet. Fortsæt med at hæve bilen, indtil du kan nå under den. Åbn derefter et donkraftstativ i samme højde og placer det ved siden af donkraften under køretøjet.

  • Løftepunkterne er typisk enten foran eller bag rattet. Forvent dem at være bag forhjulene og foran baghjulene.
  • Løftepunkter kan variere fra køretøj til køretøj. Hvis du ikke er sikker på, hvor du skal finde en, skal du se i brugervejledningen for at få flere oplysninger.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 5
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 5

Trin 5. Fjern møtrikkerne fra hjulet ved hjælp af en topnøgle

Fastgør topnøglen til en af møtrikkerne igen, og drej den mod uret. Afslut med at skrue den af med hånden, når den er løs nok til at dreje uden skruenøglen. Tag de resterende møtrikker af for at afmontere hjulet.

Arbejd på hjulene et ad gangen. Vent med at løsne eller fjerne de andre hjul, indtil du har hævet dem med donkraften

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 6
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 6

Trin 6. Træk hjulet af bilen i hånden

Tag fat i venstre og højre side af hjulet. Træk den gradvist mod dig med en kraftig kraft. Du skal muligvis vrikke det lidt fra side til side for at få det til at komme væk fra bilen. Når du har slukket den, kan du sikkert behandle dens Plasti Dip -skal uden at risikere skade på resten af køretøjet.

Hvis hjulet sidder fast, skal du række bagved det og trykke på det med en gummihammer. Slå gummidækket for at undgå at bøje metalfælgen

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 7
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 7

Trin 7. Tag de resterende hjul af, hvis de også har Plasti Dip på

Hvert hjul skal fjernes separat, når du har skiftet donkraften rundt. Lad donkraften stå på plads, og flyt donkraften til det næste hjul, du vil fjerne. Brug det nærliggende løftepunkt til at løfte hjulet fra jorden, fjerne møtrikkerne og trække det af bilen. Gennemgå den samme proces for hvert hjul.

  • For at holde køretøjet stabilt kan du bruge en hydraulisk donkraft til at holde bagenden hævet, mens du bruger en anden donkraft til at håndtere hjulene.
  • Hvis du er bekymret for, at bilen falder, skal du arbejde på hjulene et ad gangen. Rengør den ene, og sæt den derefter tilbage på køretøjet, inden du fjerner den næste.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 8
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 8

Trin 8. Tag gummihandsker på og en åndedrætsværn maske inden rengøring af hjulet

De rengøringsmidler, der bruges til behandling af Plasti Dip, har en tendens til at være lidt hårde og ubehagelige at ånde i. Af sikkerheds skyld skal du lægge en åndedrætsværnmaske på, før du åbner eller anvender dem på hjulet. Undgå at røre rengøringskemikalier med bare hænder.

  • Hold også døre og vinduer i nærheden åbne. Hvis du f.eks. Holder garageporten åben, spredes det meste af lugten, mens du arbejder.
  • Hold andre mennesker og kæledyr væk, indtil du er færdig med at fjerne Plasti Dip og har haft en chance for at sætte hjulene på igen.

Metode 2 af 3: Brug af WD-40 og en højtryksrenser

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 9
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 9

Trin 1. Sprøjt WD-40 på Plasti Dip

Hold beholderen til WD-40 cirka 15 cm fra kanten. Start ved den øverste del af hjulet og arbejd dig gradvist ned til bunden. Dæk Plasti Dip helt med rengøringsmidlet. Det er let at gå glip af et sted, så dobbelttjek, at hele fælgen er blevet dækket med en ensartet belægning af rengøringsmidlet.

Hvis du ikke har WD-40, kan du prøve at bruge en klæbemiddel eller et bilrensemiddel i stedet. Du kan også bestille en kommerciel Plasti Dip remover til at sprøjte på dine hjul

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 10
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 10

Trin 2. Fordel WD-40 over hjulet med en ren klud

Skrub hjulet for at sikre, at det er overtrukket med rengøringsmiddel. Skrub let på forsiden af fælgen først fra top til bund. Den indre og bageste del af hjulet kan være svært at behandle ved at sprøjte alene, så skrub dem også bagefter. Gnid den bageste del af fælgen, derefter felgens eger og ydre.

Sørg for, at hjulene stadig er dækket af rengøringsmiddel, når du er færdig. Tilføj mere efter behov for at holde Plasti Dip fugtig

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 11
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 11

Trin 3. Vent cirka 5 til 7 minutter, indtil WD-40 trænger ind

Du kan måske se Plasti Dip begynde at boble med det samme. Giv den dog lidt ekstra tid til at blødgøre. Det er meget lettere at fjerne, efter at det er blødgjort over det hele. Ellers kan det bryde ind i en flok små bidder, der tager evigt at håndtere.

Hvis du bruger en kommerciel Plasti Dip -fjerner, skal du kontrollere producentens anvisninger for den anbefalede tørretid

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 12
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 12

Trin 4. Vælg en højtryksrenser med en værdi på mellem 1, 200 og 1, 900 psi

En skive på 800 psi fungerer meget godt på hjul. Ved denne mængde tryk vil vaskemaskinen sandsynligvis ikke forårsage skade på dit køretøj. Prøv at få en, der også udsender 1,4 til 1,6 US gal (5,3 til 6,1 L) vand i minuttet.

  • Spørg din lokale isenkræmmer om højtryksrensere. Hvis du ikke har en og ikke er parat til at købe en, kan du ofte leje en i stedet.
  • Hvis du ikke kan få en højtryksrenser, skal du skrubbe hjulet rent i hånden. Brug en spand varmt vand, sæbe og en svamp eller klud.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 13
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 13

Trin 5. Sprøjt Plasti Dip med en højtryksrenser for at løsne den

Brug en haveslange til at forbinde højtryksrenserens vandtank med en vandtapp i nærheden. Hold derefter dysen ca. 15 cm fra fronten af fælgen. Begynd at feje dysen langs kanten, rengør den fra top til bund. Husk også at stikke dysen gennem fælgen for at fjerne de skjulte pletter rundt om kanter og eger.

Inden du sprøjter Plasti Dip, kan du teste dens blødhed. Skrab det med noget hårdt, som en stiv børste. Hvis den flager, er den klar til at blive sprøjtet af

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 14
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 14

Trin 6. Fjern alle store strimler Plasti Dip med hånden

Højtryksrenseren vil knække Plasti Dip, men det vil sandsynligvis ikke sprænge det hele af hjulet. Mens du har en gummihandske på, skal du tage fat i de løse stykker Plasti Dip og trække dem op. Forvent det meste, men ikke alle, af Plasti Dip at komme op i store strimler.

Tag så meget af, som du kan, og lad resten stå. Nogle små stykker Plasti Dip sidder fast på hjulet, men disse pletter er svære at fjerne ved håndkraft

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 15
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 15

Trin 7. Påfør mere WD-40, hvis hjulet stadig har noget Plasti Dip at fjerne

Det er okay, hvis du ikke er i stand til at sprøjte alt Plasti Dip af på én gang. Sprøjt bare et nyt lag renere over hele hjulet. Arbejd ovenfra og ned igen, og blødgør de pletter, der stadig er dækket af Plasti Dip. Du kan derefter bruge en klud til at skrubbe rengøringsmidlet ind på steder, der er svære at nå.

Lad rengøringsmidlet trække i yderligere 5 til 7 minutter, inden du forsøger at sprøjte eller skrubbe det resterende Plasti Dip af

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 16
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 16

Trin 8. Skrub den resterende Plasti Dip af med en ren klud

Find eventuelle små stykker Plasti Dip tilbage på fælgen. Disse pletter er ofte svære at nå med en højtryksrenser, så skrub dem rene i hånden. Tør resten, indtil den løsner. Afslut derefter hjulet ved at sprøjte det rent igen.

WD-40 skader ikke dine fælge, men du kan vaske hjulet med rent vand, hvis du vil, før du går videre til de andre hjul

Metode 3 af 3: Vask af hjul med petroleum

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 17
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 17

Trin 1. Hæld et lugtfrit petroleum i en lille beholder

Enhver type petroleum fungerer på Plasti Dip, men brug af en lugtfri version betyder, at du ikke behøver at håndtere en hård lugt, mens du arbejder. Vælg en Mason -krukke eller en anden åben beholder, du kan bære rundt. Fyld den med nok petroleum til at dække alle hjulene. Prøv i det mindste at bruge 12 kop (120 ml) for at starte.

  • Malingsfortyndere, bremserensere og endda isopropylalkohol kan også fungere på Plasti Dip, men har en tendens til at være mindre effektive end petroleum.
  • Hold hjulet på et stykke pap for at fange noget af rodet fra petroleum. Hvis du er i stand til at hænge hjulet, kan du i stedet placere en spand under det.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 18
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 18

Trin 2. Brug en gammel tandbørste til at påføre en generøs mængde petroleum

Dyp børsten i beholderen med petroleum, og spred den derefter på kanten. Strik fra toppen til den nederste del af fælgen. Dæk Plasti Dip helt med petroleum. Vær forsigtig med at undgå at få noget af det på gummiet, da det kan beskadige dækket.

  • Hvis du ikke har en gammel tandbørste, kan du i stedet bruge en engangs stivbørstet syntetisk pensel. Prøv at bruge en 5,1 cm børste til at nå tætte områder på hjulet.
  • Brug altid gummihandsker, når du håndterer petroleum. Hvis du får noget på din hud, skal du skylle i 15 minutter. Brug duftende sæber med gentagne vask for at fjerne lugten.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 19
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 19

Trin 3. Vent 6 til 8 minutter, indtil petroleumet trænger ind i Plasti Dip

Nogle af Plasti Dip begynder sandsynligvis at opløses, mens du afslutter belægningen af petroleum på hjulet. Det er et godt tegn, men skynd dig ikke at rense hjulet endnu. Vent, indtil Plasti Dip er blødt over det hele.

Bemærk eventuelle pletter, der ikke blødgør. Du har måske savnet dem med petroleum. Påfør lidt mere, hvis disse pletter virker tørre

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 20
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 20

Trin 4. Brug omrørere i træmaling til at skrabe så meget Plasti Dip af som muligt

Tør hjulet let for at undgå at ridse det. Så længe du er skånsom, vil træpindene ikke forårsage varige skader. Skrub rundt om hele hjulet, start på toppen og arbejd dig ned til bunden. Når en omrører stopper med at hente Plasti Dip, skal du skifte til en ny for at fortsætte.

  • Du kan også bruge en skuresvamp til at gnide det meste af Plasti Dip af.
  • Til områder, der er svære at rydde ud i hånden, f.eks. Gruber fra bremsestøv, skal du bruge en gammel klud eller børste.
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 21
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 21

Trin 5. Påfør en anden belægning af petroleum, hvilket som helst af Plasti Dip -resterne

Den indledende behandling flydende det meste af Plasti Dip, men nogle genstridige pletter kan sidde fast på plads. Det er ikke et problem, da du kan rydde disse pletter af med endnu en omgang petroleum og skrabning. Lad petroleum suge i igen, før du forsøger at skrabe den resterende Plasti Dip af. Skift til en klud eller børste efter behov.

Sørg for at få områderne omkring lugnuts, eger og den indre del af fælgen. Disse pletter er ofte lette at gå glip af og har en tendens til at være den mest resistente over for behandling

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 22
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 22

Trin 6. Tør hjulet tørt med en gammel klud

Skrub hele hjulet for at fjerne det flydende Plasti Dip og overskydende petroleum. Hjulet ser rent ud, når du er færdig. Bemærk eventuelle pletter, der stadig har solide stykker farvede pletter fra Plasti Dip. Behandl disse områder straks med mere petroleum, indtil de ser rene ud.

Genstridige pletter skal behandles med en ekstra belægning af petroleum. Normalt er en applikation nok til at efterlade fælge fri for snavs

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 23
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 23

Trin 7. Vask hjulet med en blanding af sæbe og vand

Fyld en spand med varmt vand, bland i en skånsom opvaskemiddel. Brug ca. 1 tsk (4,9 ml) sæbe for hver 1 gallon (3, 800 ml) vand i spanden. Dyp derefter en ren svamp i vandet og begynd at skrubbe hjulet. Arbejd fra top til bund for at sikre, at du ikke går glip af nogen pletter.

Gå over hele hjulet for at fjerne resterende petroleum og Plasti Dip. Dette inkluderer de hårde pletter, såsom den indre kant og møtrikker

Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 24
Tag Plasti Dip Off Wheels Trin 24

Trin 8. Skyl sæben og vandet af med en haveslange

Tilslut en haveslange til den nærmeste vandstuds. Tænd for det varme vand, og skyl derefter hjulet grundigt for at vaske sæben og eventuelt resterende snavs, du måske har savnet. Når hjulet ser rent ud, kan du gå videre til de andre hjul.

Hvis du ikke har en slange til rådighed, skal du bruge en højtryksrenser. Du kan også skrubbe hjulet rent i hånden ved hjælp af en svamp eller klud og en spand varmt vand

Tips

  • Fugt kan forhindre Plasti Dip -rengøringsmidler i at fungere korrekt. Hvis du kørte i din bil for nylig, skal du sørge for, at hjulene er tørre, før du forsøger at fjerne Plasti Dip.
  • Plasti Dip på en bils stel kan også fjernes med WD-40 og lignende produkter. Da disse rengøringsmidler kan beskadige din bils finish, skal du bruge dem med forsigtighed.
  • Hvis du får noget renere på resten af din bil, skal du vaske det af med en sprøjte med vand fra en slange.

Advarsler

  • Af sikkerhedshensyn må du ikke håndtere rengøringsmidler, medmindre du har gummihandsker på og et åndedrætsværn til engangsbrug. Hold dit arbejdsområde ventileret for yderligere at eliminere potentielle problemer.
  • De rengøringsmidler, der bruges til at fjerne Plasti Dip, kan beskadige andre dele af et køretøj, herunder bremserne. Hvis du ikke kan fjerne køretøjerne, skal du være meget forsigtig, når du påfører rengøringsmiddel, og sørg for at bremserne er godt dækket.

Anbefalede: