4 enkle måder at vælge skrifttyper på

Indholdsfortegnelse:

4 enkle måder at vælge skrifttyper på
4 enkle måder at vælge skrifttyper på

Video: 4 enkle måder at vælge skrifttyper på

Video: 4 enkle måder at vælge skrifttyper på
Video: Sådan Tjener Du Penge Online I 2023 2024, Kan
Anonim

Selvfølgelig kan du vælge en skrifttype ved blot at klikke på rullemenuen på din tekstbehandler og vælge den stil, der fanger dit øje. Du bør dog tænke på at vælge skrifttyper som at vælge outfits. Ligesom dine tøjvalg gør et særligt indtryk ved en jobsamtale, første date eller begravelse, gør dine skrifttypevalg også til et researchpapir, en restaurantmenu eller en webside. Når du vælger en skrifttype til branding, skiltning eller dokumenter, skal du overveje både det umiddelbare indtryk, det gør, og dets læsbarhed baseret på den måde, du bruger det på.

Trin

Metode 1 af 4: Valg af skrifttyper til dit brand

Vælg skrifttyper Trin 1
Vælg skrifttyper Trin 1

Trin 1. Vælg branding -skrifttyper baseret på første indtryk

Tænk på skrifttyper, som du gør tøj-smoking og ballkjoler gør et andet indtryk end nedslidte jeans og beat-up sneakers, og forskellige skrifttyper gør ligeledes forskellige indtryk. Når du kigger på et udvalg af skrifttyper, skal du tænke over det umiddelbare indtryk, hver enkelt gør på dig, og overveje det sandsynlige indtryk, som hver enkelt ville gøre på din tiltænkte målgruppe. Spørg derefter dig selv, om det er det indtryk, du vil have din tekst til at gøre.

  • Nogle kendte skrifttyper har fået et generelt ry-Helvetica er klar, men lidt kedelig, Garamond er traditionel, men måske for gammeldags, Times New Roman er et sikkert valg, men ganske generisk. Det er dog virkelig op til dig at bestemme, hvilken type indtryk hver skrifttype gør i forhold til, hvordan du agter at bruge den.
  • Ligesom med tøj kan nogle mennesker trække sig ud ved hjælp af Verdana-skrifttype, mens andre ikke kan-og meget få kan trække sig ud ved hjælp af Comic Sans!
Vælg skrifttyper Trin 2
Vælg skrifttyper Trin 2

Trin 2. Brug en skrifttype “familie” med flere variationer til en overordnet branding -strategi

Hvis du vælger en skrifttype til en engangsindsats-skriver et brev til en ven osv.-kan du stort set vælge enhver skrifttype, der gør det rigtige indtryk. Men hvis du vælger en skrifttype til løbende brug, f.eks. Som en del af en branding-strategi for din lille virksomhed, skal du vælge en, der har en stor "familie" med små variationer, der er velegnet til forskellige formål.

  • På den måde kan du bruge den samme skrifttypefamilie på tværs af hele dit mærke, men udnytte variationerne inden for familien til skiltning, flyers, logoer og så videre.
  • I f.eks. Google Docs tilbyder både Montserrat- og Merriweather -skrifttyper mange variationer i bogstavtykkelse og andre faktorer.
Vælg skrifttyper Trin 3
Vælg skrifttyper Trin 3

Trin 3. Sigt på enten korrespondance eller kontrast, når du bruger flere skrifttyper

Hvis din tilsigtede brug kræver flere skrifttyper, skal de enten være ens-men-skelnes (korrespondance) eller tiltalende forskellige (kontrast). Brug ikke to skrifttyper, der er så ens, at din læser bliver fanget af at forsøge at finde ud af, om de er ens eller forskellige.

For eksempel i Microsoft Word svarer Franklin Gothic og Baskerville pænt, mens Gill Sans og Garamond laver en tiltalende kontrast i skrifttyper

Vælg skrifttyper Trin 4
Vælg skrifttyper Trin 4

Trin 4. Bryt "reglerne" for at bruge skrifttyper, som du finder passende

Hvis du læser nok websider, støder du på flere "regler" for brug af skrifttyper-f.eks. At du skal bruge så få skrifttyper som nødvendigt, og at du aldrig bør bruge mere end tre skrifttyper. De fleste fontelskere er imidlertid enige om, at disse skal behandles mere som anbefalinger end hårde og hurtige regler. Hvis det gør det indtryk, du bruger fire eller fem skrifttyper, så prøv det!

I slutningen af dagen er valg af skrifttyper både en kunst og en videnskab. Så følg reglerne ("videnskab"), undtagen når det føles rigtigt for dig at ignorere dem ("kunst")

Metode 2 af 4: Valg af skrifttyper, der skal bruges på skiltning

Vælg skrifttyper Trin 5
Vælg skrifttyper Trin 5

Trin 1. Fremhæv en skrifttypes læsbarhed og det indtryk, det giver på skiltning

Uanset om du lægger flyers på telefonstænger eller designer et billboard på motorvejen, er let læsbarhed afgørende for skiltning. Heldigvis er de fleste serif- og sans serif-skrifttyper lette at læse, når du kommer over 16-punkts skriftstørrelser. Derfra skal du indsnævre dine valg af skrifttyper til dem, der gør det første indtryk, du søger.

Såkaldte "slab serif" skrifttyper som Courier, der har et noget blokeret udseende, der kan projicere en lidt blødgjort autoritetsgrad, er meget læsbare i størrelser fra 16-point til 24-point. Dette kan være et godt valg for at få dit skilt til at føle sig vigtigt, men ikke dominerende eller truende

Vælg skrifttyper Trin 6
Vælg skrifttyper Trin 6

Trin 2. Brug “display” skrifttyper sparsomt for maksimal effekt

Som navnet angiver, er displayfonte beregnet til visningsformål-for eksempel at adskille en titel eller en anden meget kort del af teksten. De er gode til at fange blikket, men er ikke egnede til udbredt brug, især i længere tekststrenge.

Syncopate er et eksempel på en displayfont i Google Docs. Det kan f.eks. Være en god overskriftsfont til din restaurantmenu, men læsbarheden ville være et problem, hvis du brugte den, når du beskriver individuelle menupunkter

Vælg skrifttyper Trin 7
Vælg skrifttyper Trin 7

Trin 3. Gør I/l/1 -testen for at begrænse forvirring ved skiltning

For denne test af læsbarhed skal du indtaste et stort "I", en lille "l" og tallet "1" side om side med din valgte skrifttype og størrelse. Hvis skrifttypen ikke gør det let at skelne mellem de tre, kan din tekst være udfordrende at læse, især på skiltning, eller hvis du bruger både bogstaver og tal i teksten.

I Montserrat -skrifttypen er hovedstaden "I" og små "l" praktisk talt ikke til at skelne mellem, mens i Lora små "l" og tallet "1" ligner meget

Metode 3 af 4: Afvikling af skrifttyper til dokumenter og onlinetekst

Vælg skrifttyper Trin 8
Vælg skrifttyper Trin 8

Trin 1. Spørg, om der er krav til skrifttyper eller anbefalinger til dit dokument/din tekst

Hvis du skriver papir til en klasse, kan instruktøren kræve bestemte skrifttyper (f.eks. 12-punkts Times New Roman) eller forbyde bestemte typer (f.eks. Ingen Comic Sans). Hvis du ikke får klar vejledning, kan du overveje at spørge din instruktør, chef, rådgiver osv., Om de har skrifttypeindstillinger baseret på arten af det arbejde, der oprettes.

Selvom du får fri tid til at vælge den skrifttype, du kan lide, skal du altid huske på det indtryk, du kan gøre på dit publikum. Din universitetsprofessor er muligvis ikke begejstret over din brug af fem skrifttyper i et kort essay og brug af Hummer -skrifttype på din c.v. sandsynligvis ikke imponere en jobrekrutter

Vælg skrifttyper Trin 9
Vælg skrifttyper Trin 9

Trin 2. Brug serif -skrifttyper til lange tekstblokke og udskrevet tekst

Serif -skrifttyper, der har “haler” eller “fødder” i spidsen af bogstaverne, anses generelt for at være mere læsbare over længere tekstblokke. Halerne/fødderne skaber en forbindelsesstrøm mellem bogstaverne og antyder kursiv skrift, mens de stadig er let dechifrerbare.

  • Serif -skrifttyper giver også et klassisk udseende og let læsbarhed for udskrevne sider, uanset tekstblokkens længde.
  • Serif-skrifttyper bliver dog mindre læselige i mindre størrelser, under omkring 12-punkt.
  • Garamond, Times New Roman og Georgien er alle eksempler på serif -skrifttyper.
Vælg skrifttyper Trin 10
Vælg skrifttyper Trin 10

Trin 3. Vælg sans serif -skrifttyper til onlinetekst og små tekststørrelser

Sans serif -skrifttyper mangler haler/fødder på seriffer, hvilket giver dem et renere, enklere udseende. Dette gør dem mere læsbare i mindre skrifttyper (12 punkter eller mindre), især på computerskærme, smartphones eller tabletskærme.

  • Halen/fødderne på serif -skrifttyper vises ikke altid godt på skærme og kan blive distraherende, så hold dig til sans serifs for dine lange blogindlæg.
  • Sans serif -skrifttyper inkluderer Helvetica, Verdana og Arial blandt mange andre.
Vælg skrifttyper Trin 11
Vælg skrifttyper Trin 11

Trin 4. Kontroller x-højdeforskellen for mindre tekststørrelser

"X-højden" refererer til den lodrette højde for små bogstaver i skrifttypen og er traditionelt baseret på højden af små "x". Skrifttyper med en lavere "x-højde", hvilket resulterer i en større forskel i de lodrette størrelser af store og små bogstaver, er normalt lettere at læse. Dette gælder især for mindre tekststørrelser (f.eks. 10-punkt eller lavere).

For eksempel, mens de deler flere ligheder som sans serif-skrifttyper, har Gill Sans en meget lavere x-højde (og derfor større forskel mellem små og store bogstaver) end Avant Garde

Metode 4 af 4: Identificering af skrifttypekategorier og vilkår

Vælg skrifttyper Trin 12
Vælg skrifttyper Trin 12

Trin 1. Kategoriser de fire store skrifttyper baseret på udseende

Der er mange måder at gruppere skrifttyper på, men det er almindeligt at tilskrive hver skrifttype til en af fire brede kategorier. Disse inkluderer serif, sans serif, script og display skrifttyper.

  • Serif -skrifttyper tilbyder et traditionelt look med deres "fødder" eller "haler", der stikker ud fra enderne af bogstaverne. Georgien er et almindeligt eksempel.
  • Sans serif -skrifttyper mangler fødder/haler og fremstår mere strømlinede. Arial er en typisk sans serif -skrifttype.
  • Script skrifttyper er beregnet til i nogen grad at ligne kursiv håndskrift. Corsiva og Pacifico er begge skrifttyper.
  • Skrifttyper er beregnet til at "springe ud af siden" ved begrænset brug. Syncopate er et godt eksempel.
Vælg skrifttyper Trin 13
Vælg skrifttyper Trin 13

Trin 2. Opdel serif- og sans serif -skrifttyper i fem grundlæggende typer

Mens display- og script -skrifttyper har flere nicheanvendelser, er serif- og sans serif -skrifttyper langt den mest almindeligt anvendte, når du opretter tekst i både trykt og online form. Serif- og sans serif -skrifttyper kan igen opdeles i fem primære kategorier:

  • Geometric Sans: disse er rene, nyttige sans serif -skrifttyper, som nogle kan beskrive som lidt kedelige. Helvetica er et bemærkelsesværdigt eksempel.
  • Humanistiske sanselementer: disse har lidt mere håndskriftsindflydelse end geometriske sans -skrifttyper, men nogle siger, at dette giver dem et "falsk" aspekt. Verdana er et eksempel.
  • Gammel stil: Disse er de klassiske, traditionelle serif-skrifttyper, som nogle mennesker anfører som for gammeldags. Garamond er et velkendt eksempel.
  • Overgangs-/moderne: disse serif -skrifttyper sætter et mere moderne spin på klassikerne, men nogle virker som dem, der er blankt fanget mellem klassisk og moderne. Times New Roman er et berømt eksempel.
  • Slab Serif: disse skrifttyper har et blokeret udseende, som nogle ser som autoritative, men andre ser det som for iøjnefaldende. Courier er et godt eksempel.
Vælg skrifttyper Trin 14
Vælg skrifttyper Trin 14

Trin 3. Bliv ikke fanget af forskellen mellem "skrifttype" og "skrifttype

”Teknisk set betegner et“skrifttype”et bestemt design af bogstaver, tal osv., Mens en“skrifttype”er kombinationen af et bestemt skrifttype, en bestemt størrelse og en særlig“vægt”(fed, kursiv osv.). Dette betyder, at "Arial" er et skrifttype, mens "Arial 12-punkt fed" er en skrifttype. Men medmindre du taler med en grafisk designer, er vilkårene praktisk talt udskiftelige.

Forskellen var vigtig, når individuelt skårne blokke blev indstillet individuelt til udskrivning, men det er ikke så stort, når du bare arbejder med en rullemenu eller to

Anbefalede: