Sådan installeres skrifttyper på din pc: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan installeres skrifttyper på din pc: 9 trin (med billeder)
Sådan installeres skrifttyper på din pc: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan installeres skrifttyper på din pc: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan installeres skrifttyper på din pc: 9 trin (med billeder)
Video: DON'T WASTE YOUR MONEY! Galaxy Tab S8+ vs 11” M2 iPad Pro 2024, Kan
Anonim

Denne wikiHow lærer dig, hvordan du finder, downloader og installerer en ny skrifttype på din Windows -pc. Uanset om du vil købe en skrifttype fra dets skaber eller downloade en gratis, er det super nemt at installere en skrifttype i Windows!

Trin

Del 1 af 2: Download af en skrifttype

Installer skrifttyper på din pc Trin 1
Installer skrifttyper på din pc Trin 1

Trin 1. Søg efter en skrifttype på et velrenommeret skrifttype

Hvis du allerede har øje med en bestemt skrifttype, skal du søge efter den online-hvis den ikke er gratis, skal du betale for at downloade den. Skrifttyper på disse populære websteder er generelt gratis (mere om det snart), og du kan søge efter kategori og type:

  • https://www.dafont.com
  • https://www.1001freefonts.com
  • https://www.fontspace.com
  • https://www.fontsquirrel.com
Installer skrifttyper på din pc Trin 2
Installer skrifttyper på din pc Trin 2

Trin 2. Tjek skrifttypeens tegn

Når du vælger en skrifttype, du vil se, ser du, hvordan hvert tegn i skrifttypen ser ud. Nogle skrifttyper har kun store eller små bogstaver, og nogle indeholder ikke alle tegnsætningstegn. Sørg for, at den skrifttype, du vælger, har de tegn, du har brug for.

Installer skrifttyper på din pc Trin 3
Installer skrifttyper på din pc Trin 3

Trin 3. Læs licensoplysningerne

Mange skrifttyper er royaltyfrie, hvilket betyder, at du kan bruge dem, som du vil, uden at betale noget som helst. Andre skrifttyper er kun gratis til personlig brug, hvilket betyder, at du ikke kan bruge dem til kommercielle formål (f.eks. I din virksomheds logo eller til designs, du sælger).

Hvis du planlægger at bruge en skrifttype til kommercielle formål, skal du normalt købe en kommerciel licens. Sørg for at forstå skrifttypens regler, før du bruger den til kommercielle formål-skaberen af skrifttypen kan sagsøge dig, hvis du ikke køber en licens

Installer skrifttyper på din pc Trin 4
Installer skrifttyper på din pc Trin 4

Trin 4. Klik på download -knappen på den skrifttype, du vil installere

Når du downloader en skrifttype, gemmes den normalt på din computer i ZIP-format-denne fil indeholder selve skrifttypen og nogle gange en Readme- eller Info-fil. Afhængigt af det websted, du bruger, kan du muligvis vælge det skrifttypeformat, du vil downloade. De skrifttypeformater, der understøttes af Windows, er:

  • Ægte Type (. TTF eller. TTC) skrifttyper er lette at installere, da de indeholder skrifttyper til både on-screen og udskrivning i en enkelt fil. Denne skrifttype kan installeres på både Windows og macOS.
  • OpenType (. OTF) skrifttyper, som også kan bruges på både Windows og macOS, ligner True Type-skrifttyper, idet de er lette at installere og indeholder både on-screen og print skrifttyper i en enkelt fil. Teknologien er dog mere moderne, så skrifttyperne kan indeholde alternative tegn, små bogstaver og andre ekstraudstyr.
  • PostScript (. PFB og. PFM) skrifttyper er meget ældre og mindre udbredt i disse dage, da de kræver to separate filer for at installere. Du finder sandsynligvis ikke mange af disse skrifttyper tilgængelige på gratis skrifttype, men du kan installere dem, hvis du gør det. Husk bare, at du skal bruge både. PFB- og. PFM -filen for at installere skrifttypen.

Del 2 af 2: Installation af en skrifttype

Installer skrifttyper på din pc Trin 5
Installer skrifttyper på din pc Trin 5

Trin 1. Pak skrifttypefilerne ud

Efter at have downloadet skrifttypen har du normalt en ZIP -fil (kaldet noget som fontname.zip) i mappen Downloads. For at installere skrifttypen skal du pakke filerne ud inde. Sådan gør du:

  • Højreklik på. ZIP-filen, og vælg Udtræk Alle…
  • Sørg for, at der er et flueben i feltet "Vis ekstraherede filer, når det er fuldført".
  • Klik på Uddrag knap. Når filerne udtrækkes, ser du et vindue, der indeholder alle filer, der vedrører skrifttypen.
Installer skrifttyper på din pc Trin 6
Installer skrifttyper på din pc Trin 6

Trin 2. Dobbeltklik på skrifttypefilen

Dette er den fil, der slutter med. OTF,. TTF eller. TTC. Hvis du downloadede en PostScript-skrifttype, har du både en. PFB- og. PFM-fil-den, du vil dobbeltklikke på, er. PFM-filen.

Installer skrifttyper på din pc Trin 7
Installer skrifttyper på din pc Trin 7

Trin 3. Klik på knappen Installer

Det er i øverste venstre hjørne af vinduet. Dette installerer skrifttypen ved at placere den i mappen Fonts. Når skrifttypen er installeret, dæmpes knappen "Install".

Installer skrifttyper på din pc Trin 8
Installer skrifttyper på din pc Trin 8

Trin 4. Genstart eller start den app, du vil bruge skrifttypen i

Hvis du f.eks. Vil bruge skrifttypen i Adobe Photoshop og allerede havde Photoshop åben, skal du lukke den og genstarte den, så den kan genkende skrifttypen.

Installer skrifttyper på din pc Trin 9
Installer skrifttyper på din pc Trin 9

Trin 5. Skriv med din nye skrifttype

Din nye skrifttype skal genkendes i enhver Windows -app, der giver dig mulighed for at vælge skrifttyper, du vil skrive med.

  • Hvis du bruger din skrifttype i et Word-, PowerPoint- eller andet ikke-billeddokument, er skrifttypen kun synlig på computere, hvor den er installeret. Lad os f.eks. Sige, at du har brugt din nyinstallerede skrifttype i et Word-dokument. Hvis en person, der ikke har skrifttypen installeret på sin egen computer, åbner den på sin computer, ser de ikke den samme skrifttype-den erstattes med sin egen computers standardskrifttype.

    En måde at komme uden om dette i en Word- eller PowerPoint -fil er at integrere skrifttypen i filen. Bare klik på Fil menu, vælg Muligheder, klik på Gemme fane, markér feltet ud for "Integrer skrifttyper i denne fil", og klik derefter på Okay.

  • Hvis du bruger din nye skrifttype på et billede, f.eks. På en grafik, du opretter i Photoshop eller Paint, eller i en PDF-fil, vises den efter hensigten på enhver enhed-den eneste gang, skrifttypen ikke vises på en anden computer er, hvis du bruger den i en tekstfil.

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Hvis du virkelig kan lide en skrifttype, så lad skaberen vide det! Du kan normalt finde skaberens kontaktoplysninger på det websted, du downloadede skrifttypen fra, eller i Readme- eller Info -filen inde i ZIP -filen.
  • Hvis en skrifttype er gratis til personlig brug, kan du normalt stadig bruge den til en non-profit organisation eller velgørenhedstjek med skrifttypeskaberen for at være sikker.
  • Undgå at downloade skrifttyper, der skal installeres ved hjælp af et installationsprogram, der slutter med. EXE. Disse kan være malware!

Anbefalede: