Sådan fjernes Adware manuelt (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan fjernes Adware manuelt (med billeder)
Sådan fjernes Adware manuelt (med billeder)

Video: Sådan fjernes Adware manuelt (med billeder)

Video: Sådan fjernes Adware manuelt (med billeder)
Video: How To Delete All Your Tumblr Post At Once (2023) 2024, Kan
Anonim

Hvis din computer pludselig oversvømmes med pop-up-annoncer, eller din browser bliver ved med at sende dig til de forkerte websteder, kan du være inficeret med adware. Windows og Mac er begge sårbare over for ondsindet software, der kan kapre din browser og fylde din skærm med reklamer. Hvis din computer er blevet inficeret, mens den ikke er beskyttet af sikkerhedssoftware, kan du være bekymret for, at du har mistet alt på dit system. Heldigvis er der lige så mange internetsikkerhedseksperter derude, som der er ondsindede kodere, og disse eksperter har sikret, at der er mange måder manuelt at fjerne adware i tilfælde af, at du har "fanget" noget.

Trin

Metode 1 af 2: Fjernelse af Adware i Windows

Fjern Adware manuelt Trin 1
Fjern Adware manuelt Trin 1

Trin 1. Start i fejlsikret tilstand med netværkssupport

Når alle flytbare medier (f.eks. Cd'er og flashdrev) er fjernet, skal du genstarte computeren i fejlsikret tilstand.

  • Windows 8 og 10:

    • Tryk på ⊞ Win+X, vælg "Luk eller log ud", og vælg derefter "Genstart".
    • Når computeren starter til login -skærmen, skal du holde ⇧ Shift -tasten nede, mens du klikker på strømikonet. Computeren genstarter igen.
    • Når det kommer tilbage, skal du klikke på "Fejlfinding", derefter "Avancerede indstillinger", derefter "Startindstillinger" og derefter "Genstart".
    • På den resulterende startindstillingsskærm skal du trykke på tasten ud for "Sikker tilstand med netværk" (det vil enten være F5 eller 5, afhængigt af din computer).
  • Windows 7 og tidligere: Klik på menuen Start, og klik derefter på pilen ud for "Luk ned". Vælg Genstart. Når computeren klikker af og derefter tænder igen, skal du begynde at trykke på F8 -tasten for at starte en startmenu. Brug piletasterne til at navigere til "Sikker tilstand med netværk", og tryk på ↵ Enter.
Fjern udvidelse Chrome
Fjern udvidelse Chrome

Trin 2. Start din browser for at tjekke for useriøse udvidelser eller tilføjelser

Ofte har adware form af browserudvidelser eller tilføjelser.

  • I Chrome: Klik på Chrome -menuen (i øverste højre hjørne af browseren, markeret med tre vandrette linjer), og vælg "Indstillinger". Klik på "Udvidelser", og kig efter eventuelle udvidelser, du ikke genkender. Hvis noget ser ukendt ud, skal du klikke på det tilhørende papirkurvikon.
  • Internet Explorer: Klik på "Værktøjer" og derefter på "Administrer tilføjelsesprogrammer". Klik på "Alle tilføjelser" for at se listen over alt det, der er installeret. Vælg noget, du ikke genkender, og klik på "Deaktiver". Når du er færdig, skal du klikke på "Luk".
  • Firefox: Kontroller dine tilføjelser ved at klikke på menuen Åbn (tre vandrette linjer) i øverste højre hjørne af skærmen og vælge "Tilføjelser". Klik nu på "Udvidelser", og kig efter alt det, du ikke genkender. Hvis du vil deaktivere en udvidelse, skal du klikke på den en gang og derefter klikke på "Deaktiver".
Fjern Adware manuelt Trin 3
Fjern Adware manuelt Trin 3

Trin 3. Kontroller din browsers startside, søgemaskiner og andre standardindstillinger

Nogle gange vil adware kapre din browsers standardwebside og søgemaskiner.

  • Chrome: Klik på "Indstillinger" i Chrome -menuen, og klik derefter på "Indstil sider" (lige under "Ved opstart"). Hvis du ser andet end en tom side eller en side, du specifikt har konfigureret til at blive vist, når du starter browseren, skal du vælge det angivne websted og derefter trykke på X for at slette.

    • Sørg for, at der ikke er blevet rodet med Chrome -knapperne. Find afsnittet Udseende i den samme indstillingsmenu. Vælg "Vis startknap". Klik nu på "Skift", og vælg derefter "Brug siden Ny fane." Klik på "Ok" for at gemme dine ændringer.
    • Bekræft dine søgemaskineindstillinger i menuen Indstillinger ved at klikke på "Administrer søgemaskiner" under "Søg". Vælg den søgemaskine, du bruger, og vælg "Gør standard". Sørg for, at webadressen i højre side af skærmen matcher søgemaskinens navn! Hvis du ser Yahoo.com til venstre, men URL'en til højre starter med alt andet end search.yahoo.com, skal du slette den med X -markøren på skærmen.
  • Internet Explorer: Klik på "Værktøjer" og derefter på "Administrer tilføjelsesprogrammer". Vælg "Søg udbydere" fra listen, og vælg derefter en søgemaskine, som du kender og bruger (Google, Bing osv.). Hvis du ikke genkender noget, skal du klikke på det og derefter klikke på "Fjern".

    • Tilbage i menuen Funktioner skal du vælge "Internetindstillinger", og derefter se på "Startside". Webadressen i denne boks er din browsers standardhjemmeside. Hvis du ikke genkender det, skal du slette det og vælge "Brug ny fane".
    • Find Internet Explorer-ikonet på dit skrivebord (eller hvor du normalt dobbeltklikker på ikonet for at starte browseren). Brug højre museknap til at klikke en gang på ikonet og vælg "Egenskaber". Naviger til fanen "Genvej", og se på feltet mærket "Mål". Hvis du overhovedet ser nogen tekst efterfølgende

      iexplore.exe

    • slet det (men lad iexplore.exe være i fred). Klik på "OK".
  • Firefox: I menuen Åbn skal du vælge "Indstillinger" og derefter "Gendan til standard". Klik på OK for at fortsætte.

    For at kontrollere søgemaskinens indstillinger skal du klikke på menuen Åbn og vælge "Indstillinger". Klik på "Søg" i venstre bjælke, og indstil din standardsøgemaskine til noget velrenommeret som Google eller Bing. Hvis noget, du ikke genkender, er angivet under "Et-kliks søgemaskiner", skal du klikke på det en gang og derefter klikke på "Fjern"

Fjern Adware manuelt Trin 4
Fjern Adware manuelt Trin 4

Trin 4. Se, hvilke programmer der er indstillet til at starte automatisk

Tryk på ⊞ Win+S for at starte søgefeltet. Type

msconfig

i feltet for at starte panelet System Configuration. Når det vises i søgeresultaterne, skal du klikke på filen. Hvis du bliver bedt om at bekræfte, skal du vælge "Ja" eller "OK".

  • Klik på fanen Start for at se en liste over alle programmer, der skal startes, når computeren starter (Windows 8 og 10 -brugere kan blive omdirigeret til Jobliste, men resten af trinene vil være ens).
  • Gennemse listen og se om noget skiller sig ud som adware. Det er en god idé at søge på internettet fra en ikke-inficeret computer efter navnene på alt, hvad du ikke genkender-nogle ting kan se legitime ud, når de faktisk ikke er det, og omvendt. Ved siden af navnet på softwaren finder du virksomheden, der udgav den. De anførte virksomheder kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke opstartsprogrammer der er legitime. For at deaktivere noget, du ikke genkender, skal du fjerne markeringen fra boksen forud for det (eller hvis du er på Windows 8 eller 10, skal du klikke på programmet og derefter klikke på "Deaktiver").
Fjern Adware manuelt Trin 5
Fjern Adware manuelt Trin 5

Trin 5. Gem dine indstillinger, og genstart computeren

Hvis du bruger Windows 7 eller tidligere, skal du klikke på "Anvend" og derefter "OK". Hvis du bruger Windows 8 eller nyere, skal du blot klikke på X for at lukke vinduet Jobliste.

Fjern Adware manuelt Trin 6
Fjern Adware manuelt Trin 6

Trin 6. Kontroller, om der er programmer, der kan afinstalleres

Hvis din computer stadig har pop-ups eller påtrængende annoncer ved genstart, skal du se, om der er software, der kan fjernes ved en typisk afinstallation. Åbn søgelinjen, og skriv

Programmer

og klik på "Programmer og funktioner", når det vises.

  • På listen over installeret software skal du kigge efter alt det, du ikke genkender. Du kan sortere listen efter installationsdato ved at klikke på datoen øverst på listen.
  • For at afinstallere et stykke software skal du klikke på det en gang og derefter klikke på "Afinstaller". Genstart computeren efter afinstallation af software.
Adware Detection Trin 8
Adware Detection Trin 8

Trin 7. Kør en antivirus -scanning

Brug Microsoft Defender eller dit foretrukne antivirusprogram til at køre en scanning for at fange eventuelle adware -programmer på din computer. Det vil fortælle dig, at de ondsindede apps blev fjernet. Hvis du ikke kan fjerne adware (dette er sjældent, men det sker), skal du skrive navnet på adware ned og fortsætte.

Fjern Adware manuelt Trin 9
Fjern Adware manuelt Trin 9

Trin 8. Få fjernelsesinstruktioner fra Symantec

I fejlsikret tilstand eller på en anden computer kan du besøge Symantecs A til Z -liste over malware. Dette websted, der ofte opdateres, indeholder links til fjernelsesinstruktioner for næsten alle former for adware, der findes. Vælg det første bogstav i navnet på din adware og rul ned, indtil du finder det. Klik på navnet på din adware.

Fjern Adware manuelt Trin 10
Fjern Adware manuelt Trin 10

Trin 9. Klik på “Fjernelse” for at se instruktionerne

Det første sæt instruktioner vedrører brugere af Symantec sikkerhedssoftware. Hvis du ikke bruger deres software, skal du rulle til det andet trin og følge fjernelsesinstruktionerne som angivet. Alle adware er forskellige, og nogle er sværere at fjerne end andre. Genstart computeren, når du er færdig med alle instruktionerne på siden, der svarer til din adware.

Fjern Adware manuelt Trin 11
Fjern Adware manuelt Trin 11

Trin 10. Kør en systemgendannelse

Hvis du har nået så langt og ikke har haft succes med at fjerne adware, skal du køre en systemgendannelse for at bringe din pc tilbage til en dato, hvor den fungerede korrekt.

Metode 2 af 2: Fjernelse af Adware på en Mac

Fjern Adware manuelt Trin 12
Fjern Adware manuelt Trin 12

Trin 1. Bloker pop op-vinduer i din browser

Dette afgørende trin gør det muligt at fuldføre resten af denne metode med minimale gener.

  • Safari: Vælg "Præferencer" i menuen "Safari". Klik på "Sikkerhed", og vælg "Bloker pop op-vinduer. Fravælg "Tillad WebGL" og "Tillad plugins."
  • Chrome: I Chrome -menuen (de tre vandrette linjer) skal du klikke på "Indstillinger" og derefter rulle til bunden for at klikke på "Vis avancerede indstillinger." Klik på "Fortrolighed", derefter "Indholdsindstillinger", og vælg "Tillad ikke, at et websted viser pop-ups."
Fjern Adware manuelt Trin 13
Fjern Adware manuelt Trin 13

Trin 2. Kontroller dine browserindstillinger for useriøse søgemaskiner og udvidelser

  • Safari: Vælg "Præferencer" i menuen Safari og derefter "Udvidelser". Hvis der er angivet noget, som du ikke kan genkende, skal du klikke på "Afinstaller". Klik nu på fanen "Generelt" og sørg for, at din standardsøgemaskine er indstillet til noget, du genkender. Hvis ikke, skal du indstille den til den søgemaskine, du bruger regelmæssigt. Safari har nogle standardindstillinger forudprogrammeret i softwaren. At vælge Google er et sikkert bud.
  • Chrome: Vælg "Indstillinger" i Chrome -menuen og derefter "Udvidelser". Klik på papirkurven ved siden af eventuelle udvidelser, du ikke genkender. Klik derefter på "Indstillinger" i menuen til venstre, rul ned til "Avancerede indstillinger" og følg linket.

    • Rul ned til "Ved opstart", og kontroller, at "Åbn siden Ny fane" er valgt.
    • Rul ned til "Søg", og klik på "Administrer søgemaskiner." Sørg for, at hver søgemaskine i den øverste boks er en, du genkender. Vær særlig opmærksom på webadressen i højre side, da adware -programmer kan foregive at være Google, men faktisk peger dig på et andet websted. Slet alt mistænkeligt ved at klikke på X ved siden af webstedet.
Fjern Adware manuelt Trin 14
Fjern Adware manuelt Trin 14

Trin 3. Download Apple Support -artiklen HT203987 som PDF

Fordi de næste trin kræver, at browseren er lukket, skal du gemme webstedet på din computer. Ret din browser til https://support.apple.com/da-dk/HT203987. Når webstedet er indlæst, skal du klikke på "Fil", derefter "Udskriv" og derefter "Gem som PDF". Vælg dit skrivebord som den gemte placering, så du nemt kan finde det på et øjeblik.

Fjern Adware manuelt Trin 15
Fjern Adware manuelt Trin 15

Trin 4. Brug metoden "Gå til mappe" til at finde adware

Du kommer til at bruge denne handling meget, så prøv at blive fortrolig med den.

  • Åbn den PDF -fil, du lige har oprettet, og rul ned til listen over filer, der begynder med

    /System/Library/Frameworks/v.framework

  • . Fremhæv den første linje i listen over filer (det er den i eksemplet), og klik på "Rediger" og derefter "Kopier".
  • Åbn Finder, og klik på "Vis" og derefter "Som kolonner". Klik på "Gå" og derefter "Gå til mappe".
  • Klik på "Rediger" og derefter på "Indsæt" for at indsætte den fil, du tidligere har fremhævet, i boksen. Tryk på ⏎ Tilbage for at søge efter filen. Hvis filen findes, skal du trække den til papirkurven. Hvis ikke, skal du kopiere den næste fil på listen fra PDF -filen og gøre det samme.
  • Gentag "Gå til metode" med hver af filerne på listen. Når du er færdig, skal du tømme papirkurven ved at klikke på "Finder" og derefter "Tøm papirkurven". Genstart computeren.
Fjern Adware manuelt Trin 16
Fjern Adware manuelt Trin 16

Trin 5. Se om andre kendte Adware kører

Hvis computeren kommer tilbage, og der stadig er adware, skal du åbne Finder, klikke på "Programmer" og vælge "Hjælpeprogrammer". Klik på "Aktivitetsovervågning". På fanen CPU skal du klikke på "Procesnavn" for at alfabetisere kolonnen og kigge efter processer kaldet enten "InstallMac" eller "Genieo."

  • Hvis du ser et af disse programmer køre i Activity Monitor, skal du gentage processen "Gå til mappe" med følgende tekst:

    /private/etc/launchd.conf

  • . Når det er færdigt, skal du genstarte din computer igen.
  • Vend tilbage til Apple PDF og rul ned til "Fjern Genieo, InstallMac" og gentag processen med hver af de filer, der er angivet under "Genstart din Mac." Når du har gennemgået hver fil og trukket de nødvendige filer til papirkurven, skal du genstarte din computer.
  • Brug "Gå til mappe", når computeren kommer tilbage, denne gang med filen

    /Library/Frameworks/GenieoExtra.framework

  • . Tøm papirkurven (i Finder).
Fjern Adware manuelt Trin 17
Fjern Adware manuelt Trin 17

Trin 6. Genstart computeren

Din computer skal nu være adware-fri. Hvis computeren stadig er inficeret med adware, når computeren kommer tilbage, skal du installere et værktøj til fjernelse af Adware.

Fjern Adware manuelt Trin 18
Fjern Adware manuelt Trin 18

Trin 7. Download og installer Malwarebytes Anti-Malware til Mac

Malwarebytes er guldstandarden for fjernelse af adware hjemme. Klik på "Download", og vælg en placering for at gemme filen. Når den er downloadet, skal du dobbeltklikke på filen for at køre den.

  • Hvis du ikke kan downloade Anti-Malware til Mac på grund af adware, skal du bruge en anden computer til at downloade installationsprogrammet og gemme det på et flashdrev eller en cd/dvd.
  • Første gang du kører Anti-Malware til Mac, bliver du sandsynligvis spurgt, om du er sikker på, at du vil åbne den. Klik på "Åbn". Hvis du ser en anden meddelelse om dine sikkerhedsindstillinger, skal du klikke på Apple -menuen og vælge "Systemindstillinger" og derefter "Sikkerhed og fortrolighed". På fanen Generelt skal du klikke på "Åbn alligevel", og softwaren starter.
  • Første gang du kører Anti-Malware, bliver du bedt om et brugernavn og en adgangskode til din administratorkonto. Skriv det, og klik på "Install Helper."
Fjern Adware manuelt Trin 19
Fjern Adware manuelt Trin 19

Trin 8. Klik på “Scan

”Hvis Adware findes, vises det på en liste, efter at scanningen er fuldført. Klik på navnet på Adware, og vælg "Fjern valgte elementer" for at slette. Genstart computeren, og din adware skal fjernes.

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Download aldrig software fra et websted, du ikke har tillid til.
  • Opdater din anti-virus/anti-malware software ofte.
  • Beskyt din computer mod alle former for malware ved at bruge antivirusbeskyttelse.
  • Opbevar Malwarebytes Anti-Malware på et flashdrev eller CD/DVD i tilfælde af en nødsituation.

Advarsler

  • Adware bliver ofte "fanget", når computerbrugere ser pop-up-meddelelser på deres skærm, der siger noget i retning af "Advarsel! Din computer er inficeret!” Ingen velrenommeret anti-malware-software vil give en besked i din webbrowser-rigtige advarsler vises i et separat vindue, der har navnet på din anti-malware-software øverst eller i en popup-meddelelse på din proceslinje i Windows.
  • Hvis ovenstående metoder ikke virker, kan du tage din computer til en ekspert for en vurdering.

Anbefalede: