3 måder at skifte til et Dvorak -tastaturlayout

Indholdsfortegnelse:

3 måder at skifte til et Dvorak -tastaturlayout
3 måder at skifte til et Dvorak -tastaturlayout

Video: 3 måder at skifte til et Dvorak -tastaturlayout

Video: 3 måder at skifte til et Dvorak -tastaturlayout
Video: All type of Symbols in Ms word | Shortcut keys in ms word | Insert symbols 2024, April
Anonim

Dvorak -tastaturlayoutet er et alternativ til det typiske QWERTY -tastaturlayout, der følger med de fleste tastaturer. Formålet med Dvorak -tastaturet er at gøre det lettere at skrive ved at placere alle vokalerne i venstre hånd på hjemmrækken og de mest almindeligt anvendte konsonanter i højre side af hjemmrækken. Dette giver meget mere funktionel mening end QWERTY -formatet, der blev arrangeret baseret på forældede bekymringer vedrørende skrivemaskiner. Mange sværger ved Dvorak-layoutet, fordi det lægger alle de ofte anvendte bogstaver under fingerspidserne, hvilket betyder, at du skriver med mindre rækkevidde og endda kan reducere din risiko for at få karpaltunnelsyndrom. Ved kun at følge et par trin kan du beslutte, om et Dvorak -tastatur er det rigtige for dig, og du kan gøre kontakten for godt!

Trin

Metode 1 af 3: Foretag ændringen på din computer

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 1
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 1

Trin 1. Find ud af, hvilken slags operativsystem du har

Den gode nyhed er, at Dvorak -formatet allerede er konfigureret til dit operativsystem, så du ikke behøver at downloade noget særligt for at få adgang til det. Selvom QWERTY er den automatiske indstilling, er alt du skal gøre at skifte mellem layoutene.

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 2
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 2

Trin 2. Skift til Dvorak -tastaturlayoutet i Windows

Følg disse trin for at skifte til Dvorak -formatet i Windows XP: Klik på "start" -knappen> Kontrolpanel> Regionale og sproglige valg> fanen "Sprog"> "Detaljer"> knappen "Tilføj" (under fanen "Indstillinger") > i "Tastaturlayout/IME" skal du rulle til USA-Dvorak og klikke på "OK".

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 3
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 3

Trin 3. Skift til Dvorak -tastaturlayoutet på din Mac

Følg disse trin for at skifte til Dvorak -formatet på din Mac: Klik på Apple -menuen> Systemindstillinger> International> Fanen Input -menu> rul til Dvorak

For Mac OS X: Apple Menu> Systemindstillinger> Klik på tastaturikonet> Inputkilder> Klik på boksen ud for "Dvorak"

Trin 4. Skift til DVORAK på Chromebook

Gå til indstillinger> enhed> tastatur> skift sprog og inputindstillinger> administrer inputmetoder> og vælg et af følgende: Når du har valgt, skal du sørge for at indstille det som din standard.

  • Amerikansk Dvorak -tastatur
  • Amerikansk programmerer Dvorak -tastatur
  • UK Dvorak -tastatur
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 4
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 4

Trin 5. Øv dig på at skifte mellem QWERTY og Dvorak

Når du skifter til Dvorak -layoutet, skal du øve dig i at skifte tilbage til QWERTY ved at følge de samme trin som ovenfor, men vælge QWERTY i stedet for Dvorak. Når du begynder at lære Dvorak, vil du muligvis have muligheden for at skifte tilbage til QWERTY, hvis du skal gennemføre et projekt hurtigt. At lære at skifte mellem de to, i det mindste mens du lærer Dvorak, er en god idé.

Metode 2 af 3: Ændring af dit tastatur

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 5
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 5

Trin 1. Køb et Dvorak -tastatur

Når du har foretaget ændringen til Dvorak i dit operativsystem, kan du købe et nyt tastatur. Selvom du til sidst ikke behøver at se på tastaturet for at skrive behageligt, kan det i begyndelsen være nyttigt at have et tastatur mærket til indstillingen Dvorak -type.

Et Dvorak -tastatur er ikke internt forskelligt fra dit nuværende tastatur; den eneste forskel er, at nøglerne er mærket i henhold til Dvorak -formatet. Disse tastaturer kan købes hos Staples eller online på Amazon

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 6
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 6

Trin 2. Køb en Dvorak -tastaturslip

Hvis du ikke vil købe et nyt tastatur, kan du bare købe en Dvorak -tastaturslip. Disse slips passer lige over dit tastatur og er mærket i henhold til en Dvorak -tastaturindstilling. De kan findes på Amazon.

Dette er en god mulighed, hvis du bruger en bærbar computer, fordi tastaturet er indbygget, så at købe et nyt tastatur ville sandsynligvis ikke være den bedste løsning

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 7
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 7

Trin 3. Sæt klistermærker på dit eksisterende tastatur

Du kan også købe tastaturklistermærker, der klæber til dine taster. Du kan sætte hvert bogstav over tasterne på dit tastatur, så tastaturet er mærket som et Dvorak -tastatur. Disse klistermærker er designet til tasternes form og kommer ikke af.

38979 8
38979 8

Trin 4. Lav tastaturklistermærker

Hvis du føler dig klog, kan du gå til en butik som Staples, købe klistermærker eller etiketter, skrive bogstaver på dem og sætte dem på dit tastatur. Dette er en billigere løsning end at købe et tastatur eller en tastaturslip. Du vil også let kunne fjerne dem for at se dine QWERTY -nøgler, hvis du beslutter dig for at skifte tilbage.

Metode 3 af 3: Lær at skrive med Dvorak -layoutet

38979 9
38979 9

Trin 1. Lær, hvor du skal sætte fingrene til at skrive

Hvis du allerede ved, hvordan du skal trykke på en QWERTY, betjener de samme fingre de samme taster. Tasterne producerer bare forskellige bogstaver. Hjemrækken er:

  • Dvorak: AOEU - ID - HTNS
  • QWERTY: ASDF - GH - JKL
  • Hvis du mister styr på, hvor du skal sætte fingrene, skal du søge efter de hævede prikker på tastaturet. I Dvorak -tastaturformatet er de på U og H. Sæt din venstre pegefinger på U og din højre på H for at bringe fingrene tilbage til startrækken.
38979 10
38979 10

Trin 2. "Peck" ikke

Brug ikke en finger til at finde og "hakke" på bogstaverne på tastaturet, når du lærer at skrive. Hold fingrene på tastaturet, og brug de samme fingre til at nå taster, som du gør på QWERTY -tastaturet. Da du ikke er vant til tastaturet, kan du blive fristet, men gør det ikke! Hvis du skriver sådan, lærer du aldrig, hvordan du skriver korrekt ved hjælp af Dvorak, og du vil ikke være i stand til at skrive hurtigt eller komfortabelt.

38979 11
38979 11

Trin 3. Start langsomt

Du lærer bare dette tastaturlayout, så det forventes ikke, at du kan skrive hurtigt! At tage den tid, du har brug for, er faktisk bedre end at køre hurtigt og lave fejl. Ved at være præcis begynder du at oprette en muskelhukommelse med dine fingre, der til sidst vil give dig mulighed for at skrive uden selv at tænke over, hvad du skal gøre med dine fingre.

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 12
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 12

Trin 4. Udskriv et billede af Dvorak -tastaturet

Når du lærer, skal du sætte et Dvorak -tastaturdiagram ved siden af dig. Dette sparer dig tid, fordi du ikke behøver at blive ved med at flytte fingrene af vejen for at se tastaturbogstaverne. Det kan også hjælpe din visuelle hukommelse med, hvordan tastaturet ser ud.

38979 13
38979 13

Trin 5. Skær ned på at se på tastaturet

Når du bliver hurtigere og mere sikker på at skrive, skal du ikke se ned på tastaturet, før du laver en fejl. Dette hjælper dig med at udvikle berøringstype, så du til sidst slet ikke behøver at se ned på tastaturet.

Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 14
Skift til et Dvorak -tastaturlayout Trin 14

Trin 6. Brug online ressourcer til at lære

At lære Dvorak -layoutet vil være udfordrende. Heldigvis er der en bred vifte af ressourcer tilgængelige via internettet, der kan hjælpe dig med at lære. Videoer er en særlig nyttig ressource, fordi du kan følge dem.

  • Youtube har en række videoer, der skal hjælpe dig med at lære Dvorak -typning. Disse videoer er gratis og let tilgængelige.
  • Hvis du foretrækker en række lektioner, er der nogle gode programmer, der underviser i Dvorak -programmer. Du kan gøre nogle undersøgelser for at hjælpe dig med at finde det bedste program til dine behov. Sørg for at gennemgå lektioner i et rimeligt tempo. Selvom lektionerne kan være lette, skal du gøre dem flere gange for at sikre, at du har mestret alt, hvad de tilbyder.
38979 15
38979 15

Trin 7. Øv, øv, øv

Prøv at bruge Dvorak så meget som muligt, selvom du hader, hvor langsom det er i starten. Øvelse vil gøre dig mere fortrolig med tastaturlayoutet. Øvelse i små mængder, f.eks. Femten minutter om dagen, er mere effektivt end at træne i timevis en gang om ugen.

Gør øvelse sjovt. I stedet for at ringe til en ven, skal du sende en sms til dem ved hjælp af onlinemeddelelser eller Facebook -chat. Dette er en måde at gøre øvelsen mindre kedelig på

Tips

  • Hvis du deler din computer med andre, eller hvis du ofte skifter computer, vil det ændrede layout være forvirrende. Men i Windows XP kan hver konto f.eks. Indstilles til et andet tastelayout-så brug din egen konto med Dvorak, hvis du kan, så du ikke forvirrer den anden. *Adgangskoder kan være en udfordring i starten, for at fjerne forvirring med adgangskoder skal du for det meste bruge tal i din adgangskode. Bogstaverne A og M er det samme sted for QWERTY og Dvorak; de er også gode bogstaver til brug i adgangskoder.
  • Tag typetest og registrer dine fremskridt. På et tidspunkt vil du sandsynligvis mærke øget samlet hastighed samt komfort. Positive gevinster vil opmuntre dig til at blive ved!
  • Glem ikke at lære tegnsætningen, især hvis du skriver kode. Specialtegnene ;: ",. { } / ? + - og _ er placeret forskelligt på Dvorak- og QWERTY -layoutene. Selvom du aldrig har lært disse tegn ved berøring før, skal du gøre det nu.

Advarsler

  • Selvom Dvorak -layoutet reducerer fingertræthed, kan langvarig skrivning stadig føre til håndproblemer, såsom karpaltunnelsyndrom.
  • Det vil tage meget lang tid at lære at skrive ved hjælp af Dvorak -layoutet. Det vil være som at lære at skrive igen. Husk dette, for hvis du bruger computeren til arbejde, kan din præstation lide under de næste par uger eller måneder, mens du får fart på med din indtastning. *Ved, hvilket tastelayout du vil bruge til at skrive dine adgangskoder! I Windows er dit første login muligvis i QWERTY. Når du er logget ind, fungerer du i Dvorak, herunder at skrive den samme adgangskode igen, hvis du låser din computer.

Anbefalede: