Sådan bruges et SIM -kort til at skifte telefon: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruges et SIM -kort til at skifte telefon: 9 trin (med billeder)
Sådan bruges et SIM -kort til at skifte telefon: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan bruges et SIM -kort til at skifte telefon: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan bruges et SIM -kort til at skifte telefon: 9 trin (med billeder)
Video: ЛЮБОВЬ С ДОСТАВКОЙ НА ДОМ (2020). Романтическая комедия. Хит 2024, April
Anonim

Et SIM -kort er et lille kort inde i en mobiltelefon, der gør det muligt at oprette forbindelse til en mobiltjeneste. Når du indsætter dit SIM -kort i en anden kompatibel eller ulåst telefon, kan du bruge det samme telefonnummer og mobiltelefontjeneste på din nye telefon. På samme måde, hvis du får et nyt SIM-kort og vil bruge det i din nuværende telefon, mens du rejser, kan du gøre det, så længe SIM og operatøren er kompatible med din telefon-dette er virkelig nyttigt, når du rejser! Denne wikiHow lærer dig, hvordan du skifter dit SIM -kort til en ny smartphone.

Trin

Del 1 af 2: Forberedelse til overførsel

Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 3
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 3

Trin 1. Kontroller størrelsen på det SIM -kort, hver telefon bruger

SIM -kort findes i tre store størrelser, og dine telefoner kan bruge forskellige størrelser. Dette gælder især, hvis telefonerne blev lavet med flere års mellemrum. De fleste operatører giver dig gratis SIM -kort i den korrekte størrelse.

  • Et standard SIM er 15 mm x 25 mm.
  • Et Micro SIM er 12 mm x 15 mm.
  • Et Nano SIM er 8,8 mm x 12,3 mm.
  • Du kan skære større SIM -kort ned med et specielt SIM -skæreværktøj, eller bare bede din operatør om den korrekte størrelse.
  • Hvis SIM-kortet du har er for lille til at passe ind i den nye telefon, kan du få et adapterkort-disse biler lader dig placere et mindre SIM (f.eks. Et Nano SIM) inde i et kort, der er større (Micro eller Standard).
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 4
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 4

Trin 2. Få et nyt SIM, hvis du skifter operatør

Hvis telefonen, du skifter til, er fra den samme operatør, eller den er låst op, skal du ikke have brug for et nyt SIM -kort. Men hvis du skifter fra en operatør til en anden, skal du bruge et SIM -kort til din nye operatør. SIM -kortet er gratis, når du tilmelder dig en ny plan, og nogle luftfartsselskaber kan endda levere alle tre størrelser på dit SIM -kort for en sikkerheds skyld.

  • Telefonoperatører plejede kun at drive to typer netværk: GSM og CDMA. Det plejede at være sandt, at de fleste CDMA-telefoner ikke krævede SIM-kort, men det er ikke længere tilfældet-medmindre du bruger en ældre CDMA-model, skal du helt sikkert bruge et SIM.
  • Hvis den nye telefon er fra en anden operatør end det SIM-kort, du har, fungerer SIM-kortet muligvis stadig, hvis telefonen er låst op af operatøren. Men hvis telefonen er låst til en bestemt operatør eller konto, skal du have operatøren til at låse telefonen op.
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 3
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 3

Trin 3. Sikkerhedskopier dine kontakter (valgfrit)

Den mest bekvemme måde at sikkerhedskopiere dine kontakter på en Android eller iPhone er at synkronisere dem til din Google -konto eller til din iCloud -konto. På denne måde vil de samme kontakter være tilgængelige på enhver telefon, du bruger, når du logger ind med den samme Google- eller Apple -konto. Men hvis du bruger en Android, skal kontakterne gemmes i telefonens hukommelse og hellere vil gemme dem på dit SIM -kort, så de allerede er på din nye telefon, kan du eksportere dem til dit SIM -kort på mange Androids.

Det er ikke længere muligt at overføre kontakter direkte til et SIM -kort på en iPhone

Del 2 af 2: Overførsel af et SIM mellem telefoner

Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 4
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 4

Trin 1. Fjern telefonens etui, hvis der er en

Hvis du bruger en beskyttende telefonetui eller et cover, skal du fjerne det for at få SIM -kortet ud. Der er ingen grund til at fjerne din glasskærmbeskytter (hvis du har en)-bare sagen.

  • Selvom det muligvis ikke er påkrævet afhængigt af modellerne, kan slukning af begge telefoner, før du begynder, være med til at sikre, at fjernelse og isætning af et SIM -kort går gnidningsløst.
  • Hvis din telefon har et eSIM (og elektronisk SIM -kort), kan du ikke fysisk fjerne det fra en telefon. Hvis du skal overføre dit eSIM til en ny telefon, skal din operatør skifte. Ring til din operatør for at få hjælp.
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 6
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 6

Trin 2. Find SIM -kortet

Afhængigt af hvilken type telefon du har, kan SIM -kortet være placeret forskellige steder:

  • iPhone:

    iPhones har SIM -bakker, som er placeret forskellige steder afhængigt af modellen. Se efter det lille hul på et rektangulært panel:

    • Venstre side:

      iPhone 12 (alle modeller).

    • Højre side:

      iPhone 11 (alle modeller), iPhone XS & Max, iPhone XR, iPhone X, iPhone SE (alle modeller) og alle modeller af iPhone 8, 7, 6, 5 og 4.

  • Android:

    Hvis din Android har et aftageligt batteri, finder du normalt SIM -kortet bag batteriet eller på anden måde inde i batteridækslet. Hvis ikke, har du en SIM -bakke på en af telefonens kanter. Placeringen er forskellig afhængigt af din Android, men du kan identificere SIM -bakken ved at lokalisere det lille runde hul på et rektangulært panel.

Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 7
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 7

Trin 3. Fjern SIM -kortet fra den gamle telefon

Det er ret let at fjerne SIM -kortet, når man først har fundet ud af, hvor det er. Når du fjerner SIM -kortet, skal du prøve at undgå at røre ved guldkontakterne på undersiden.

  • Hvis der er en SIM -bakke, skal du have et SIM -værktøj, der fulgte med din telefon. Det er normalt et lille ovalt værktøj med en spids udstående ende, der har diameteren af en papirclips. Hvis du ikke har det originale værktøj, kan du bruge en papirclips-bare forlænge den ene ende af papirclipsen, så den peger lige ud, og derefter indsætte den i hullet på SIM-bakken. Skub forsigtigt ind, indtil bakken springer ud. Løft derefter SIM -kortet fra sit sted inde i bakken, eller bare vend telefonen om, så den falder ned på en blød overflade.
  • Hvis SIM -kortet er bag dit batteri, kan du enten skubbe det ud eller trykke det lidt ind for at springe det ud, afhængigt af din telefon.
  • Hvis du ender med at beskadige dit SIM -kort under byttet, kan du normalt få et erstatnings -SIM uden omkostninger fra din udbyder.
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 8
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 8

Trin 4. Indsæt SIM -kortet i den nye telefon

Hvis den nye telefon også har en SIM -bakke, skal du åbne den nu. Hvis der er et batteridæksel, skal du fjerne dækslet og finde SIM -stikket. SIM-kortet har et lille hak i det ene hjørne, der fungerer som en guide-det betyder, at det kun passer ind i bakken eller åbningen på en måde, hvilket gør det let at indsætte det korrekt. Skub bakken tilbage, eller udskift batteriet og dækslet, når du er færdig.

Hvis SIM-kortet er for lille til bakken eller stikket i den nye telefon, skal du købe et adapterkort-kit-disse sæt er billige og leveres med adaptere, der kan rumme alle tre SIM-størrelser

Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 10
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 10

Trin 5. Tænd for den nye telefon, og gennemgå installationsprocessen

Hvis du konfigurerer en ny smartphone, bliver du taget igennem en indledende installationsproces. Under denne proces vil dit SIM -kort typisk blive aktiveret til din nye telefon automatisk.

  • Når du aktiverer en ny telefon, bliver du bedt om at logge ind med en Google- eller iCloud -konto/Apple -id. Hvis du har sikkerhedskopieret dine kontakter fra din gamle telefon til din Google- eller iCloud -konto, skal du logge ind med de samme kontooplysninger, som du brugte på den gamle telefon. Dette sikrer, at dine kontakter synkroniseres med din nye telefon.
  • Hvis din telefon allerede var konfigureret, får du normalt service få øjeblikke efter, at du har isat dit SIM -kort. Indsæt bare SIM -kortet, tænd det, hvis det ikke allerede var tændt, og vent derefter med at se, om du opretter forbindelse. Du vil se signalbjælkerne vises i telefonens meddelelsesområde, og du vil normalt se operatørnavnet ved siden af dem.
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 11
Brug et SIM -kort til at skifte telefon Trin 11

Trin 6. Kontakt din operatør, hvis du ikke kan oprette forbindelse

Hvis dit SIM -kort stadig ikke aktiveres i den nye telefon, skal du sandsynligvis kontakte operatøren. Da telefonen ikke er tilsluttet, skal du enten ringe fra en anden linje eller besøge en operatørbutik for at få telefonen aktiveret.

Anbefalede: