4 måder at rengøre et Razer Blackwidow -tastatur på

Indholdsfortegnelse:

4 måder at rengøre et Razer Blackwidow -tastatur på
4 måder at rengøre et Razer Blackwidow -tastatur på

Video: 4 måder at rengøre et Razer Blackwidow -tastatur på

Video: 4 måder at rengøre et Razer Blackwidow -tastatur på
Video: properly clean LAPTOP screen? #shorts 2024, April
Anonim

Razer har en historie med at lave computertastaturer af høj kvalitet, herunder Blackwidow og dets varianter. En ting, mange mennesker finder, er, at det kræver meget rengøring, da hår, gunk og støv fremhæves af tastaturets LED -lamper. Efter korrekt demontering af dit tastatur kan du bruge sprit, vatpinde, trykluft og almindeligt vand for at få dit tastatur og dets lys til at skinne som nyt!

Trin

Metode 1 af 4: Fjernelse af Keycaps

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 1
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 1

Trin 1. Tag et billede af dit tastatur for at se, hvor hver tast er placeret

Senere bliver du nødt til at tage hver enkelt nøglehætte ud og sætte dem tilbage på det rigtige sted. Tag et billede af dit tastatur, før du begynder, så du kender den rigtige placering for hver tast.

Selvom du kan henvise til fotos online eller konsultere din brugermanual for at finde ud af de korrekte placeringer, kan et billede se forskellen før og efter rengøring

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 2
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 2

Trin 2. Tag tastaturet ud, og sluk for alle lamper, før du begynder at rengøre

Blackwidow -tastaturer har blændende lysdisplays, men disse kan blive beskadiget, hvis du lader strømmen være tændt, mens du rengør. Sluk for alle indstillingerne på dit tastatur, og tag det ud af computeren for at forhindre kortslutning eller beskadigelse af tastaturets lamper.

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 3
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 3

Trin 3. Fjern bogstav- og taleknapper ved at trække dem fra basen

Alle firkantede taster på din Blackwidow kan fjernes ved blot at trække dækslet direkte opad for at fjerne dem fra baserne. Du skal muligvis vrikke nøglelågene lidt for at få dem af, men bare at trække opad bør gøre tricket.

Bøj ikke nøglerne, mens du trækker i dem, da dette kan beskadige forbindelsen. Træk nøglerne lige op for at fjerne dem, og afslører plustegnsformede besiddelser

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 4
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 4

Trin 4. Fjern eventuelle hængslede taster, f.eks. Mellemrumstasten, skift og indtast nøgler

Disse hængsler klemmer nøgler til brættet, og bruges normalt kun på større taster. Klem de hvide stubber i bunden af clipsene sammen og træk dem ud af deres fatning. Brug forsigtige og lette bevægelser for at undgå at bryde disse skrøbelige stykker.

  • Du kan identificere hængslede nøgler ved at kigge efter hvide hængsler i bunden af alle tastaturlåse, du ikke kunne trække af. Normalt vil mellemrumstasten, shift -tasten, enter -tasten og tabulatortasten have hængsler.
  • Hængslerne er slidsede i bunden af tastaturet og ses lettere, når alle andre taster er fjernet.

Metode 2 af 4: Rengøring af tasterne

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 5
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 5

Trin 1. Læg hver nøglehætte og hængslet nøgle i en plastbeholder

Vælg en plastikbeholder, der er lige stor nok til at passe til alle dine nøgler - en sandwich eller en restbeholder bør være tilstrækkelig. Brug ikke en plastikpose eller kør nøglerne individuelt under vand, ellers kan du ikke løsne alt støv og støv fra dem.

Læg et låg på beholderen for at forhindre utætheder, og opbevar den i vasken eller i et afløbsområde for at undgå at få snavs på dit gulv

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 6
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 6

Trin 2. Fyld plastbeholderen helt med vand, og lad tasterne trække i blød

Fyld plastikbeholderen med nøglehætter med varmt vand helt til toppen, eller i det mindste nok til at dække toppen af bunken hætter. Lad tasterne trække i mindst 5 minutter for at løsne alt, der snavset dem.

  • Lad tasterne trække i længere tid, hvis der er særligt dårlige pletter på dem, højst op til 30 minutter, da vand kan løsne overfladelaget af maling, hvis det efterlades for længe til at trække i blød.
  • Du kan også tilføje lidt mild sæbe til vandet for at fjerne ophobning.
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 7
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 7

Trin 3. Tøm vandet, og tør tastaturlågerne af hver for sig

Tøm vandet i vasken med en hånd, der holder hætterne på plads for at lade det snavsede vand løbe ud. Læg derefter et håndklæde over disken, og tør hver nøgle individuelt af med en vatpind. Når du er færdig med en nøgle, skal du placere den med siden opad på håndklædet for at lade den sidde, indtil der ikke er mere vand-det kan tage op til en time.

Lad dine nøgler sidde på håndklædet, indtil de er helt tørre, selvom det tager længere tid end en time. Vand i tastaturet kan beskadige den interne elektronik, så vær helt sikker på, at der ikke er nogen dråber tilbage, før du sætter dem på igen

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 8
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 8

Trin 4. Dup enhver plettet eller vedvarende gunk med en vatpind, der er gennemblødt af alkohol

Hvis der er nøgler, der ikke rengøres med et enkelt blød og tørt, skal du bruge en vatpind med alkohol for at løsne materialet helt. Dyp enden af en vatpind i 70 procent gnidningsalkohol og gnid forsigtigt, men fast den vedvarende gunk, indtil den fjernes eller løsnes.

Mens gnidningsalkohol fordamper af sig selv, er det stadig bedst at køre disse taster under vand og tørre dem igen, så dit tastatur ikke lugter som alkohol. Læg dem med siden opad på håndklædet, når du har renset den vedvarende gunk

Metode 3 af 4: Rengøring af tastaturet

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 9
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 9

Trin 1. Brug støvsuger på det tomme tastatur til at fjerne hår og store stykker

Trykluftspray eller tastaturstøvspray sprayer en kraftig luftstrøm, der er perfekt til rengøring af sart elektronik. Når tastaturet er fjernet fra tastaturet, skal du sprøjte langs hver linje, række og i revnerne og åbningerne på tastaturet for at løsne og fjerne store bidder af gunk og løst hår.

  • Hvis du ikke har adgang til tastaturstøvspray, kan du bruge en løvblæser eller lignende højtryksluftblæsningsværktøj. Læg det bare fladt på jorden, hold det stabilt med tunge genstande, og lad bladet blæse løs.
  • Dette vil sprøjte masser af gunk, støv, hår og andre partikler overalt. Hvis du vil holde dit gulv og skrivebord rent, skal du tage tastaturet med ud for at sprøjte det af.
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 10
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 10

Trin 2. Hæld sprit i et lille fad, og dypp dine vatpinde

Det er svært at få den rigtige mængde sprit på en vatpind fra flasken, så hæld det lige nok ud til næsten ikke at dække bunden af et lavt fad, f.eks. En lille skål eller et rent askebæger. Dyp dine vatpinde i alkoholen et øjeblik.

Hvis du lader dine vatpinde stå i alkoholen for længe, løber bomulden ud af pinden og bliver ubrugelig. I stedet skal du bare dyppe det ind i et kort sekund, og lad overskydende alkohol dryppe af

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 11
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 11

Trin 3. Skrub nøgleområderne på tastaturet med alkoholpindene

Tag godt fat i en vatpind og gnid hver enkelt nøgleholder og i rillerne mellem dem. Det vil tage mere end et par vatpinde at få arbejdet gjort. Sørg for at lægge pres efter behov for at rense tunge pletter. Lad tastaturet tørre helt i cirka en time, før du fortsætter.

  • Hvis du finder noget gunk, der sidder særlig fast, kan du prøve at bruge mere tryk eller bruge en lille skarp genstand som en lommekniv til forsigtigt at fjerne den ydre del af gunk og derefter gnide den med alkohol igen.
  • Vær forsigtig omkring lysdioderne, og overvej at bruge en vatpind, der næsten ikke har sprit på disse dele for at forhindre elektrisk skade.
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 12
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 12

Trin 4. Rengør tastaturets yderside med vatrondeller gennemblødt i alkohol

Dyp en vatrondel i din spritskål og tør den udvendigt af tastaturet med den - den sorte del mellem nøgleområderne. Vær forsigtig med ikke at lægge dine vatrondeller i blød for meget, ellers drypper du overskydende alkohol ned i nøgleområdet og muligvis forårsager elektronisk skade.

  • Lad tastaturet tørre helt, inden du fortsætter, og fjern eventuelt overskydende alkohol med en tør klud.
  • Du kan også bruge regelmæssige rengøringsservietter til dette trin, da de ikke drypper og er mindre tilbøjelige til at forårsage elektronisk skade. Vælg rengøringsservietter med alkoholindsprøjtning for at få den bedste rengøring.

Metode 4 af 4: Genmontering af Keycaps

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 13
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 13

Trin 1. Fastgør hængslede nøgler ved at justere metalstangen og skære hængslerne

På Razer Blackwidow -tastaturer går metalstangen i bunden af nøglen bag LED'en. Læg metalstangen bag dette, og kniv derefter de hvide stubber sammen på hver side og læg dem i tastaturets bund. Du skal høre et klik.

Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 14
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 14

Trin 2. Skub tastaturet tilbage på det rigtige sted på tastaturet

Henvis til billedet, du tog tidligere, for at finde det rigtige sted for hver nøglehætte. Start fra venstre på tastaturet, og skub forsigtigt tastaturet på det rigtige sted, indtil det klikker på plads.

  • Du hører ikke et klik, men det plustegnformede hul skal passe tæt over plustegnet-formet vedhæftet fil på tastaturet.
  • Sæt ikke nøgler på, der endnu ikke er tørret helt, da dette kan forårsage skade på dine lysdioder eller gøre nøglen ubrugelig.
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 15
Rengør et Razer Blackwidow -tastatur Trin 15

Trin 3. Tænd lysdioderne for at se, om der er nogle pletter, du har savnet

Når alle taster er på plads igen, skal du tilslutte dit tastatur og tænde det. Aktiver LED -indstillingen for at kontrollere, om du har savnet nogen steder - lyset vil fremhæve alle tydelige steder, du har savnet.

Hvis du ser noget, du har savnet, skal du bare fjerne nøglelåg fra området og rengøre det med en vatpind igen. Du behøver ikke at gennemgå hele rengøringsprocessen igen for et mærke

Tips

  • Disse metoder fungerer for både mekaniske og ikke-mekaniske sorter af Razer Blackwidow.
  • Rengør din Blackwidow mindst en gang om ugen, eller når du begynder at lægge mærke til, at der opbygger uheld under eller på tasterne. LED -lysene er meget gode til at fremhæve beskidte områder, hvilket kan få dit tastatur til at virke urent oftere.

Anbefalede: