Sådan slipper du af med ransomware: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan slipper du af med ransomware: 10 trin (med billeder)
Sådan slipper du af med ransomware: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan slipper du af med ransomware: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan slipper du af med ransomware: 10 trin (med billeder)
Video: Sådan laver man FAKE BRÆK! | Akavet 2024, April
Anonim

Ransomware er en type computervirus, der blokerer adgang til en computer og beder brugeren om at betale penge først, før de kan bruge computeren igen, eller det kan kryptere dine filer og kræve betaling for at dekryptere dem-derfor navnet. Denne form for virus er en alvorlig trussel, da den fuldstændigt begrænser enhver form for adgang til en computer, hvilket gør almindelige antivirusprogrammer ubrugelige. Når din computer bliver inficeret med denne form for malware, er det første, du bør vide, at du ikke skal betale "løsesummen", så skal du slippe af med den.

Trin

Del 1 af 3: Installation af et antivirusprogram til et bootbart medie

Slip af med ransomware Trin 1
Slip af med ransomware Trin 1

Trin 1. Download et opstartbart antivirusprogram

Startbare antivirusprogrammer er anti-malware-applikationer, der kan installeres og køre på et eksternt lager som f.eks. Et flashdrev eller en cd.

  • Forudsat at ransomware allerede har blokeret din adgang til din egen computer, skal du muligvis downloade og installere det startbare antivirus på en anden pc.
  • Windows Defender Offline er en populær mulighed på Windows af mange grunde: den er af samme producent af operativsystemet, den er forudinstalleret på alle Windows 8/8.1/10 -enheder og er let at køre.
Slip af med ransomware Trin 2
Slip af med ransomware Trin 2

Trin 2. Installer antivirusprogrammet på et bootbart medie

Tilslut det eksterne medie, hvor du vil installere antivirusprogrammet, og klik på den downloadede fil, antivirusprogrammet begynder at installere sig selv på dit foretrukne eksterne medie.

  • Afhængigt af det program, du downloadede, kan du installere det bootable antivirus på en cd eller et flashdrev, men det er tilrådeligt, at du bruger sidstnævnte til lettere adgang, fordi ikke alle pc'er har diskdrev (som netbooks).
  • Download antivirusprogrammet til en computer, der ikke har virussen.
Slip af med ransomware Trin 3
Slip af med ransomware Trin 3

Trin 3. Afbryd mediet fra computeren

Når antivirusprogrammet er installeret, skal du sikkert tage flashdrevet ud af USB -porten eller fjerne cd'en fra diskdrevet.

Del 2 af 3: Opstart af den inficerede pc i fejlsikret tilstand

Slip af med ransomware Trin 4
Slip af med ransomware Trin 4

Trin 1. Sluk computeren

Da du ikke kan lukke computeren normalt, skal du trykke på tænd / sluk -knappen og holde den nede, indtil CPU'en lukker ned.

Slip af med ransomware Trin 5
Slip af med ransomware Trin 5

Trin 2. Åbn Advance Boot Options

Tryk på tænd / sluk -knappen igen for at tænde din computer, og så snart CPU'en lyser, skal du trykke på F8 -knappen på dit tastatur og fortsætte med det, indtil "Advance Boot Option" vises på din skærm.

Slip af med ransomware Trin 6
Slip af med ransomware Trin 6

Trin 3. Start i fejlsikret tilstand

Brug piletasterne på tastaturet til at rulle ned og vælg "Fejlsikret tilstand med netværk" fra listen over opstartsmuligheder. Tryk på Enter -tasten på tastaturet, og din computer genstarter.

Hvad fejlsikret tilstand gør, er, at den kun tillader din computer at køre ved hjælp af det mest grundlæggende og nødvendige program uden brug af tredjepartsapplikationer, inklusive vira. På denne måde forbliver enhver malware, der findes på din pc, inaktiv og kan let fjernes

Del 3 af 3: Slip af med ransomware

Slip af med ransomware Trin 7
Slip af med ransomware Trin 7

Trin 1. Tilslut dine eksterne medier

Sæt flashdrevet i USB -porten, eller anbring cd'en i det diskdrev, der indeholder det startbare antivirusprogram.

Slip af med ransomware Trin 8
Slip af med ransomware Trin 8

Trin 2. Scan efter vira

Når det eksterne lager er blevet fundet, skal du åbne Denne computer og køre antivirusprogrammet inde i det bootable medie. Programmet skal begynde at scanne efter vira eller ransomware, der kan være i dit computersystem.

Slip af med ransomware Trin 9
Slip af med ransomware Trin 9

Trin 3. Slet vira

Når antivirusprogrammet er færdig med at scanne, skal du klikke på knappen "Slet" i antivirusprogrammet for permanent at fjerne malware fra din computer.

Slip af med ransomware Trin 10
Slip af med ransomware Trin 10

Trin 4. Genstart din computer

Klik på knappen "Start/Orb" i nederste venstre hjørne af skærmen, og vælg knappen "Genstart" for at genstarte computeren.

Hvis du nu kan få adgang til din computer igen normalt (uden at gå i fejlsikret tilstand), betyder det, at ransomware er blevet slettet

Tips

  • For at forhindre ransomware i at inficere din computer, undgå at installere tvivlsomme programmer på din computer, især fra ondsindede websider som pornografiske og piratkopierede websteder.
  • Betal aldrig de penge, ransomware beder om. Det fjerner muligvis ikke begrænsningen og vil bare blive ved med at presse penge fra dig, og det er ulovligt i nogle lande.
  • Hvis ransomware krypterer dine filer, er der ingen måde at fortryde skaden. Den eneste garanterede måde at gendanne dine tabte filer er gennem sikkerhedskopiering og gendannelse.
  • I fremtiden kan du bruge kontrolleret mappeadgang på Windows 10 til at afbøde skader forårsaget af kryptering af ransomware.
  • Overvej regelmæssigt at sikkerhedskopiere din computer, så du ikke mister dine filer, hvis du nogensinde får en anden ransomware -infektion i fremtiden.

Anbefalede: