Sådan afgøres, om din bil er forhjulstræk eller baghjulstræk

Indholdsfortegnelse:

Sådan afgøres, om din bil er forhjulstræk eller baghjulstræk
Sådan afgøres, om din bil er forhjulstræk eller baghjulstræk

Video: Sådan afgøres, om din bil er forhjulstræk eller baghjulstræk

Video: Sådan afgøres, om din bil er forhjulstræk eller baghjulstræk
Video: Derfor kan hestehuller være livsfarlige 2024, Kan
Anonim

Autodrevne tog findes i tre typer: forhjulstræk, baghjulstræk og firehjulstræk eller firehjulstræk. Forhjulstrækbiler har en tendens til at være mindre, lettere at styre og tilbyde bedre vejgreb i sne eller mudder, mens baghjulstrækbiler har en tendens til at være større, accelerere hurtigere, stoppe lettere og tilbyde en jævnere kørsel. For at afgøre, om din bil er forhjulstræk eller baghjulstræk, skal du følge trinene herunder.

Trin

For- eller baghjulstræk Trin 1
For- eller baghjulstræk Trin 1

Trin 1. Find motoren

De fleste biler har motoren foran; disse biler kan enten være for- eller baghjulstræk. Biler med motoren bagpå, såsom Volkswagen Beetle, er altid baghjulstrækbiler.

For- eller baghjulstræk Trin 2
For- eller baghjulstræk Trin 2

Trin 2. Se, hvordan motoren er monteret

Hvis motoren er monteret på tværs (det vil sige monteret sidelæns), med selerne vendt mod den ene side af bilen, er din bil højst sandsynligt en forhjulstrukket bil. Hvis motoren er monteret i længderetningen (foran til bag), med selerne vendt mod frontgitteret, er din bil højst sandsynligt en baghjulstrukket bil.

For- eller baghjulstræk Trin 3
For- eller baghjulstræk Trin 3

Trin 3. Kig efter en differential

Differencen er et stort, græskarformet hus, der overfører strøm fra drivakslen til hjulene. Hvis der er en sådan samling på bilens bagaksel, har bilen baghjulstræk. På forhjulstrukne biler er differentialet integreret med transmissionen i en enhed bag på motoren, der kaldes en transaksel, og hjulene er forbundet med drivakslen ved hjælp af led med konstant hastighed (CV).

Tips

  • At vide, om din bil har forhjulstræk eller baghjulstræk, er vigtigt, når du drejer hjulene på en iskold overflade. Du vil gerne smide sand eller grus under drivhjulene for at få bilen til at køre igen; hvis du er i tvivl om, hvilke hjul der er drivhjulene, og du har travlt, kan du kaste sand under alle 4 hjul.
  • Fordi mere af deres vægt er foran i bilen, har forhjulstrukne biler en tendens til at fortsætte med at køre ligeud, mens de skrider, mens baghjulstrækbiler er mere tilbøjelige til at fiske fra side til side. I begge tilfælde skal du lette på speederen eller tage din fod helt af den.
  • Hvis du rejser meget, tilbyder forhjulstrukne biler generelt mere plads til last og passagerer; Men hvis du normalt trækker en trailer, tilbyder baghjulstrukne køretøjer en større trækkraft end forhjulstrukne biler.
  • På både for- og baghjulstrukne køretøjer drejer forhjulene, når du drejer på rattet. Når du sidder fast i sne eller mudder i en forhjulstrukket bil, kan du genvinde vejgrebet ved at dreje hjulene lidt i en retning, så dækkene får en ny overflade at bide i.

Anbefalede: