Sådan slettes Ubuntu: 10 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan slettes Ubuntu: 10 trin (med billeder)
Sådan slettes Ubuntu: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan slettes Ubuntu: 10 trin (med billeder)

Video: Sådan slettes Ubuntu: 10 trin (med billeder)
Video: BTT GTR v1.0/M5 v1.0 - Configuring Fan(s) and M5 v1.0 2024, Kan
Anonim

Hvis du har besluttet, at Ubuntu ikke længere er det rigtige operativsystem for dig, kan du måske undre dig over, hvordan du skal slette det fra dit system. At fjerne Ubuntu, når det er det eneste operativsystem på din computer, er ret ligetil, men tingene bliver lidt mere komplicerede, hvis du har Windows installeret ved siden af det. Følg denne vejledning for at fjerne Ubuntu på begge måder.

Trin

Metode 1 af 2: Fjernelse af Ubuntu ved dobbeltstart med Windows

Slet Ubuntu trin 1
Slet Ubuntu trin 1

Trin 1. Indsæt din Windows installationsdisk i din computer

Dette kan også mærkes som en gendannelsesdisk. Hvis du ikke har en installations- eller gendannelsesdisk, kan du oprette en gendannelsesdisk i Windows.

Slet Ubuntu trin 2
Slet Ubuntu trin 2

Trin 2. Start fra cd'en

For at starte fra din gendannelsesdisk skal du indstille din BIOS til at starte fra dit cd/dvd -drev. Når computeren først starter, skal du trykke på BIOS -opsætningstasten. Dette er typisk F2, F10, F12 eller Del. Naviger til menuen Boot og vælg dit CD/DVD -drev. Når du har valgt det, skal du gemme og genstarte din computer.

Slet Ubuntu trin 3
Slet Ubuntu trin 3

Trin 3. Åbn kommandoprompten

Vælg genvejsdiskens hovedmenu, vælg kommandopromptindstillingen. Hvis du bruger en installationsdisk, skal du vælge "Reparer din computer", som skal åbne kommandoprompten.

Slet Ubuntu trin 4
Slet Ubuntu trin 4

Trin 4. Fix din Master Boot Record

Udførelse af denne kommando fjerner indstillingen dual-boot, når du starter din computer, og starter direkte ind i Windows. Indtast følgende kommando i kommandoprompten:

bootrec /fixmbr

Slet Ubuntu trin 5
Slet Ubuntu trin 5

Trin 5. Genstart din computer

Når du genstarter, bør du ikke se muligheden for at vælge Ubuntu. I stedet vil du blive taget direkte ind i Windows.

Slet Ubuntu trin 6
Slet Ubuntu trin 6

Trin 6. Åbn Diskhåndtering

En gang i Windows er det tid til at slippe af med den gamle Ubuntu -installation og genvinde harddiskpladsen. Tryk på Start, og højreklik på Computer/Denne computer. Vælg Administrer, og klik derefter på Diskhåndtering i venstre ramme i vinduet Computerstyring.

I Windows 8 skal du trykke på Windows -tasten + X og vælge Diskhåndtering i menuen

Slet Ubuntu trin 7
Slet Ubuntu trin 7

Trin 7. Slet dine Ubuntu -partitioner

Højreklik på dine Ubuntu-partitioner og vælg Slet. Sørg for, at du sletter den korrekte partition. Når partitionen er slettet, bliver den til ikke -allokeret plads. Højreklik på din Windows-partition, og vælg Udvid partition. Vælg den ledige plads, der lige er oprettet for at føje den til din Windows -installation.

Metode 2 af 2: Fjernelse af Ubuntu fra et enkelt boot-system

Slet Ubuntu trin 8
Slet Ubuntu trin 8

Trin 1. Indsæt disken på det operativsystem, du vil installere

Når Ubuntu er computerens eneste operativsystem, kan du fjerne det ved hjælp af en installationsdisk til operativsystemet til ethvert operativsystem. Når du har indsat den, skal du genstarte computeren og starte fra cd'en, som beskrevet i trin 2 ovenfor.

Slet Ubuntu trin 9
Slet Ubuntu trin 9

Trin 2. Slet Ubuntu -partitionen

Når du har startet installationsprocessen for det nye operativsystem, får du mulighed for at oprette og slette partitioner på din harddisk. Vælg din Ubuntu -partition og slet den. Dette vil returnere partitionen til ikke -allokeret plads.

Slet Ubuntu trin 10
Slet Ubuntu trin 10

Trin 3. Fortsæt med at installere operativsystemet, eller fjern disken, og sluk for computeren

Når partitionen er slettet, er Ubuntu blevet fjernet fra computeren. Du kan nu installere et nyt operativsystem, f.eks. Windows 7 eller Windows 8.

Anbefalede: