3 måder at opnå kørekort i Arizona

Indholdsfortegnelse:

3 måder at opnå kørekort i Arizona
3 måder at opnå kørekort i Arizona

Video: 3 måder at opnå kørekort i Arizona

Video: 3 måder at opnå kørekort i Arizona
Video: Jeg er bange for min far 2024, Kan
Anonim

Uanset om du for nylig flyttede eller bare lærer at køre, skal du have et Arizona -kørekort for lovligt at køre et køretøj i staten. Trinene for at opnå et kørekort i Arizona varierer afhængigt af, om du er en førstegangschauffør eller en overførsel fra en anden stat. Derudover skal der træffes visse trin, hvis du udskifter et mistet eller stjålet Arizona -kørekort.

Trin

Metode 1 af 3: Ændring af en licens uden for staten

Få et kørekort i Arizona Trin 1
Få et kørekort i Arizona Trin 1

Trin 1. Bestem kravene til støtteberettigelse

Arizona kræver, at du får et Arizona -kørekort med det samme, når du bliver bosiddende i Arizona. Hvis noget af følgende gælder, skal du besøge dit lokale motorkøretøjsafdeling (MVD) så hurtigt som muligt:

  • Du arbejder i Arizona;
  • Du er registreret til at stemme i Arizona;
  • Du har børn i skole i Arizona og betaler ikke ikke -residente priser;
  • Du har en virksomhed, der opererer i Arizona, der driver køretøjer i staten;
  • Du betaler in-state studieafgifter på et universitet;
  • Du bliver i Arizona i syv eller flere måneder af året.
Få et kørekort i Arizona Trin 2
Få et kørekort i Arizona Trin 2

Trin 2. Udfyld den nødvendige formular

Hvis du flytter til Arizona fra en anden stat og er blevet bosiddende i Arizona, skal du udfylde formular 40-5122 (kørekort/ansøgningskort). Skemaet kan findes på https://www.azdot.gov/docs/default-source/mvd-forms-pubs/40-5122.pdf?sfvrsn=5. Du kan også udfylde og indsende formularen online på https://apps.azdot.gov/mvd/Application/ApplicationForm.aspx. For at udfylde formularen skal du bruge følgende oplysninger:

  • Dit personnummer
  • Dine personlige oplysninger, herunder din Arizona -adresse;
  • Videregivelser om tidligere licens suspensioner;
  • Medicinske advarsler; og
  • Donor information.
Få et kørekort i Arizona Trin 3
Få et kørekort i Arizona Trin 3

Trin 3. Bestem dine identifikationskrav

Inden du besøger dit lokale MVD -kontor, skal du opnå acceptable former for identifikation for at bevise din alder, identifikation og juridiske tilstedeværelse i USA. Når du besøger dit lokale MVD -kontor, skal du vise to dokumenter, hvoraf det ene skal have et foto. Hvis du ikke har en form for identifikation med et foto, skal du fremvise tre dokumenter. Ethvert dokument, du præsenterer, skal være en original eller bekræftet kopi.

  • Et af dine dokumenter skal være et primært dokument, som skal vise din fødselsdato og indeholder forbedrede kørekort fra andre stater, fødselsattester, pas og militære ID -kort.
  • De andre dokumenter kan være sekundære dokumenter, som ikke behøver at vise din fødselsdato og omfatter socialsikringskort, selektive servicekort, W-2-formularer, skjulte transporttilladelser, kreditkort og skole-id'er.
Få et kørekort i Arizona Trin 4
Få et kørekort i Arizona Trin 4

Trin 4. Udskriv din færdige pakke

Hvis du ikke har udfyldt din ansøgning online, skal du udskrive den udfyldte formular. Medbring formularen, dine forskellige former for identifikation og din nuværende licens til dit lokale Arizona MVD -kontor.

Få et kørekort i Arizona Trin 5
Få et kørekort i Arizona Trin 5

Trin 5. Afgiv din licens uden for staten

Når du ankommer til MVD -kontoret, skal du aflevere din nuværende licens fra en anden stat.

Få et kørekort i Arizona Trin 6
Få et kørekort i Arizona Trin 6

Trin 6. Bestå en synseksamen

Mens du er på MVD -kontoret, får du ofte en synseksamen. Eksamen er ligetil og er beregnet til at vurdere dine øjnes helbred til kørselsformål.

Få et kørekort i Arizona Trin 7
Få et kørekort i Arizona Trin 7

Trin 7. Betal det nødvendige gebyr

I Arizona vurderes licensgebyrer baseret på din alder. Dette skyldes, at Arizona -licenser udløber på din 65 -års fødselsdag. Derfor, jo ældre du er, jo hurtigere udløber din licens, og jo billigere bliver den.

  • Hvis du er mellem 16 og 39, er gebyret $ 25.
  • Du er mellem 40 og 44, gebyret er $ 20.
  • Hvis du er mellem 45 og 49, er gebyret $ 15.
  • Hvis du er 50 år eller ældre, er gebyret $ 10.

Metode 2 af 3: Ansøgning som teenager

Få et kørekort i Arizona Trin 8
Få et kørekort i Arizona Trin 8

Trin 1. Opfyld minimumsalderen

Du skal være mindst 15 år og seks måneder gammel for at kvalificere dig til eventuelle køreprivilegier i Arizona. I den alder kan du optjene en elevtilladelse. I en alder af 16 år, hvis du opfylder andre krav, kan du opnå et klasse G -kørekort. Når du fylder 18 år, er du berettiget til et almindeligt kørekort i klasse D.

Få et kørekort i Arizona Trin 9
Få et kørekort i Arizona Trin 9

Trin 2. Tag et føreruddannelseskursus

Hvis du er mindst 15 år og seks måneder gammel, kan du tilmelde dig og tage et statsgodkendt føreruddannelseskursus. Under dit kursus vil du modtage 30 timers undervisning i klassen samt seks timers baghjulstræning.

Hvis du gennemfører dette kursus med succes, vil det opfylde kravet om 30 timers overvåget kørsel, som du har brug for for at få dit klasse G -kørekort

Få et kørekort i Arizona Trin 10
Få et kørekort i Arizona Trin 10

Trin 3. Få en elevtilladelse

Hvis du ikke tager et føreruddannelseskursus, kan du stadig tilmelde dig dit lokale MVD -kontor for at få en elevtilladelse. Når du går til dit lokale MVD-kontor, skal du udfylde en kørekortansøgning (formular 40-5122) og få en forælder til at underskrive den. Du bliver også nødt til at bevise din identitet på samme måde, som du ville have gjort, hvis du ansøgte om et normalt kørekort. Derefter tager du en vision og en skriftlig eksamen. Hvis du består disse prøver, skal du betale $ 7 for at modtage din elevtilladelse.

Den skriftlige eksamen er relativt omfattende, og du bør studere, før du besøger MVD

Få et kørekort i Arizona Trin 11
Få et kørekort i Arizona Trin 11

Trin 4. Log overvågede køretimer

Din elevtilladelse giver dig mulighed for at køre, så længe du altid har en autoriseret chauffør, der er 21 år eller ældre med dig på forsædet. Du bør prøve at logge 30 timers samlet køretid med din elevtilladelse. 10 af disse timer skal være om natten.

Få et kørekort i Arizona Trin 12
Få et kørekort i Arizona Trin 12

Trin 5. Tjen dit klasse G -kørekort

Når du er fyldt 16 år og har haft din elevtilladelse i seks måneder, er du berettiget til et kørekort i klasse G. Derudover skal du have logget dine nødvendige 30 timers overvåget kørsel eller gennemført et føreruddannelseskursus. For at få din klasse G -licens skal du besøge dit lokale MVD -kontor og:

  • Vis din gyldige elevtilladelse;
  • Medbring skriftlig certificering, der beviser, at du har logget 30 køretimer eller et færdighedsbevis for et føreruddannelseskursus;
  • Bevis din identitet;
  • Medbring registrering og forsikringsbevis for et køretøj, du vil bruge til køreprøven;
  • Betal gebyret på $ 25; og
  • Bestå din MVD -vejtest, som vil indebære kørsel med en MVD -medarbejder.

Metode 3 af 3: Udskiftning af en tabt eller stjålet licens

Få et kørekort i Arizona Trin 13
Få et kørekort i Arizona Trin 13

Trin 1. Rapporter din mistede eller stjålne licens

Tabte eller stjålne licenser kan bruges til at begå kriminalitet og skal anmeldes til din lokale politiafdeling. Rapporteringsprocessen hjælper dig også med at forhindre identitetstyveri. En du rapporterer den mistede eller stjålne licens, beholder rapporten.

Selvom det anbefales, at du gør dette, er det ikke et lovkrav, og manglende gennemførelse af dette trin ændrer ikke din evne til at få en erstatning

Få et kørekort i Arizona Trin 14
Få et kørekort i Arizona Trin 14

Trin 2. Besøg dit lokale MVD -kontor

Du skal udskifte en gammel licens personligt, hvis dit navn er ændret, eller hvis din licens blev udstedt før juli 1995 (for at få et nyt billede).

Få et kørekort i Arizona Trin 15
Få et kørekort i Arizona Trin 15

Trin 3. Bevis for din identitet

Når du besøger dit lokale MVD-kontor, skal du fremvise de samme former for identifikation, som hvis du ændrede en licens uden for staten.

Få et kørekort i Arizona Trin 16
Få et kørekort i Arizona Trin 16

Trin 4. Betal det nødvendige gebyr

Gebyret for at erstatte en licens med en duplikat er $ 12. De fleste MVD -kontorer accepterer kontanter, check eller kreditkort.

Få et kørekort i Arizona Trin 17
Få et kørekort i Arizona Trin 17

Trin 5. Brug Arizona's online system

Hvis du ikke behøver at besøge et MVD-kontor personligt, kan du overveje at få din kopi online. Besøg https://servicearizona.com/duplicateLicense?popularclick for at starte, og klik på knappen for at få et "dubleret kørekort."

  • Du skal indtaste dit navn, fødselsdato, kørekortnummer og de sidste fire cifre i dit socialsikringsnummer.
  • Du vil derefter forklare, hvorfor du har brug for en duplikatlicens. I dette tilfælde vil du forklare, at din original er gået tabt eller stjålet.
  • Betal gebyret på $ 12 ved hjælp af et kreditkort.
  • Udskriv din kvittering, og dit duplikat vil blive sendt til dig om cirka fire uger.
Få et kørekort i Arizona Trin 18
Få et kørekort i Arizona Trin 18

Trin 6. Ring til MVD

Hvis du ikke har adgang til en computer, men du ikke vil gå til MVD-kontoret, kan du ringe til 800-251-5866. Lad dem vide, at du skal ansøge om en kopi, og de hjælper dig derfra. Du betaler gebyret på $ 12 over telefonen med et kreditkort. Din licens skulle ankomme om cirka fire uger.

Få et kørekort i Arizona Trin 19
Få et kørekort i Arizona Trin 19

Trin 7. Ansøg via posten

Du kan sende en skriftlig anmodning sammen med en check på $ 12 (betales til motorkøretøjets afdeling) til Motor Vehicle Division, P. O. Box 2100, MD 510, Phoenix, AZ 85001. Din anmodning skal indeholde dit navn, fødselsdato, personnummer, Arizona -adresse og din grund til at have brug for en kopi. Din nye licens skulle ankomme om cirka fire uger.

Anbefalede: