Sådan køber du et Tonneau -dæksel til din lastbil: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan køber du et Tonneau -dæksel til din lastbil: 9 trin (med billeder)
Sådan køber du et Tonneau -dæksel til din lastbil: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan køber du et Tonneau -dæksel til din lastbil: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan køber du et Tonneau -dæksel til din lastbil: 9 trin (med billeder)
Video: Ремонт батареи ноутбука (замена аккумуляторов) 2024, Kan
Anonim

En af de mere populære opgraderinger eller ekstraudstyr til pickup -lastbiler er et tonneau -dæksel (også almindeligvis omtalt som et truckdæksel). Uanset om du bruger din lastbil til arbejde eller fritid, er en lastbil ikke lige så funktionel eller komplet, medmindre den har en tonneau. Et tonneau -dæksel kan dog være et dyrt køb, og der er nogle vigtige spørgsmål, du bør stille dig selv, når du overvejer at købe et tonneau.

Trin

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 1
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 1

Trin 1. Bestem dit hovedformål med at tilføje et tonneau -dæksel til din pickup

Leder du efter funktion, sikkerhed, udseende, alsidighed eller let fjernelse?

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 2
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 2

Trin 2. Vælg mellem et hårdt eller blødt dæksel

Hårde tonneau -dækninger koster traditionelt mere og giver mere sikkerhed. Bløde tonneau -dæksler er generelt billigere, men er mere alsidige.

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 3
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 3

Trin 3. Tænk på, hvor ofte du har brug for adgang til din lastbilsseng og i hvilket omfang

Har du brug for hurtig adgang til hele lastbilsengen på daglig basis eller bare lejlighedsvis adgang? Både hårde og bløde toneauer fås i foldnings-, tilbagetræknings- og hængslede designs. De fleste tilbyder let adgang til bagklappen, og udvalgte hårde tonneau -dæksler låser også bagklappen, når dækslet er låst. Et hårdt tilbagetræknings- eller blødt opdækningsdæksel kan hurtigt åbnes for praktisk talt fuld adgang til lastbilssengen uden at skulle fjerne dækslet. Bløde og hårde hængslede tonneau -dæksler kan løftes åbne, men kræver ekstra indsats, hvis du skal fjerne dem helt. Bløde foldbare tonneau betræk kan let fjernes helt eller foldes frem for sengeadgang, hvorimod hårde foldbare tonneau betræk kan foldes frem for sengeadgang, men er sværere at fjerne helt.

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 4
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 4

Trin 4. Overvej dit budget for en tonneau -dækning

Bløde covers koster generelt $ 150 til $ 550, hvorimod hårde covers starter på omkring $ 500 og går op til over $ 2.000.

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 5
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 5

Trin 5. Bestem, hvem der installerer tonneau -dækslet

De fleste bløde tonneau -dæksler kan installeres på 30 minutter til 1 time af en person med begrænsede mekaniske færdigheder. Hårde tonseaus kan generelt installeres på 30 minutter til 2 timer af en person med begrænsede mekaniske færdigheder. De fleste covers fungerer dog kun bedst, hvis de er korrekt installeret. Hvis du ikke stiller en skinne korrekt op på en roll-up tonneau, hvis det kan være vanskeligere at lukke. Hvis du savnede den korrekte tætning på en hård tonneau, er den muligvis ikke lige så vandtæt. Bløde tonneau -dæksler har en tendens til at være mere tilgivende på installationen end en hård tonneau.

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 6
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 6

Trin 6. Tænk over, om du vil have tonneauet på din lastbil hele tiden eller bare lejlighedsvis

De fleste tonneau -dæksler er en klemme på installation i stil. Dette kræver generelt et håndværktøj eller to. Imidlertid installeres bløde tredobbelte tonneau-dæksler med håndklemmer, som gør det muligt at installere eller fjerne denne tonneau-stil på få sekunder.

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 7
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 7

Trin 7. Overvej, hvordan højden på din lastbil vil påvirke brugen af dækslet

Hvis du har en løftet pickup, vil en roll-up, snap, folde eller hængslet dæksel være sværere at bruge, da din lastbil er så høj. Et hårdt tonneau, som er tungere, forværrer situationen mere. Hvis din lastbil er løftet, skal du muligvis sætte dig på bagklappen for at betjene dækslet.

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 8
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 8

Trin 8. Kontroller, hvilken slags sengeliner din lastbil har

Der er 2 grundlæggende designs af sengetøj; under skinnen og over skinnen. En pick -up truck udstyret med en under skinnen sengeliner vil ikke have nogen problemer med at installere et tonneau -dæksel. En pick -up truck med en over skinnen sengeliner, (denne sengeliner er pakket ind over sengens skinner på lastbilsenge på hver side og beskytter toppen af lastbilsen), kan være meget vanskelig at installere. Især hvis det er en indvendig sengemonteret tonneau, klemmer den bredden på tonneauet. Hvis du har en over skinnen sengeliner, end de fleste over skinnen monteret tonneau dækker vil fungere, men installationen vil være vanskeligere. Hvis du har en over -skinnesengen, er det bedst at tjekke med tonneau -dækslet, du vil købe for at sikre, at det kan installeres med et over -rail -sengelinned.

Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 9
Køb et Tonneau -dæksel til din lastbil Trin 9

Trin 9. Overvej, om du planlægger at bruge toppen af sengeskinnerne

Vil fabriks- eller eftermarkedet sengelånshætter begrænse dine valg? Nogle tonneau betræk er monteret inde i sengen, og nogle er monteret på toppen af sengestangen. De fleste sammenrulningsdæksler er monteret på indersiden af lastbilens seng, og dette giver dig adgang til toppen af lastbilens skinne for at tilføje fastspændinger eller skinner (forudsat at din lastbil har indsatslommer). Andre tonneau -dæksler monteres på toppen af lastbilens skinner og dækker dine indsatsdæksler, hvis du har dem. Hvad angår sengelåg, vil alle tonneau -dæksler fungere med sengelåger fra fabrikken og de fleste sengelåg på eftermarkedet. Når det drejer sig om sengelåg på eftermarkedet, har du ikke for mange problemer, hvis de er af glat rustfrit stål eller støbte mavemuskler. Dog kan diamantplade sengelåg gøre det sværere at installere enhver form for tonneau, uanset om det er en over eller inde i skinnen. Da denne form for sengelåg generelt er tykkere og påvirker tonneau -tætningerne og tonneau -dækslet. Hvis du har sengelister, sengelåg eller fastspændinger installeret i din lastbilsseng, er det bedst at kontrollere, om den tonneau, du ønsker at købe, fungerer til dig.

Tips

  • Bløde tonneau -dæksler skal rengøre vinyldækslet. Hver blød tonneau -producent foreslår forskellige rengøringsprodukter og tidsperioder.
  • Hårde tonneau -dæksler, afhængigt af stilen, har generelt rengøringsinstruktioner til toppen af dækslet. Tilbagetrækning af tonneau -dæksler har rengøringsinstruktioner til skinner og beholder.
  • Hvad angår vedligeholdelse, hvor meget er du villig til at gøre? Hvert tonneau -dæksel har generelt vedligeholdelsesinstruktioner. Men jo mere mekanisk tonneauet er, jo mere vedligeholdelse er påkrævet for at forlænge levetiden på tonneau -dækslet.

Anbefalede: