Sådan forstærkes elektriske trommer: 15 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan forstærkes elektriske trommer: 15 trin (med billeder)
Sådan forstærkes elektriske trommer: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan forstærkes elektriske trommer: 15 trin (med billeder)

Video: Sådan forstærkes elektriske trommer: 15 trin (med billeder)
Video: JEG FLYTTER TIL USA *PRANK* (HUN GÅR AMOK) 2024, Kan
Anonim

Elektriske tromler bruges populært til stille trommeøvelser. Moderne fremskridt inden for elektrisk trommeteknologi har imidlertid gjort elektriske tromler til et glimrende valg også for at udføre. Din bassist og guitarist kender sikkert til at bruge højttalere og forstærkere, men hvis du ikke er ny inden for elektrisk trommespil, kan et lydsystem være skræmmende. Vælg en kombination af højttaler og forstærker for at komme i gang. Du kan enten bruge en forstærker eller et PA -system. Arranger derefter dit udstyr, tilslut alt og test lyden. Du spiller utrolige elektriske trommesoloer på ingen tid!

Trin

Del 1 af 3: Køb af et lydsystem

Forstærk elektriske tromler Trin 1
Forstærk elektriske tromler Trin 1

Trin 1. Beslut, om du vil bruge en forstærker eller et PA -system

Du kan forstærke et elektrisk trommesæt ved hjælp af enten en forstærker eller et PA -system. Der er fordele og ulemper ved begge muligheder.

  • Forstærker:

    Forstærkere har en tendens til at være mere overkommelige. De er specielt fremstillet til elektriske tromler. De er i stand til at skubbe en lang række frekvenser, så de lave spark lyder lige så godt som de høje cymbaler. En forstærker er en god mulighed, hvis du øver dig hjemme eller i et træningsområde.

  • PA -system:

    Et PA -system er lidt dyrere. Bassen lyder muligvis ikke så godt som på en forstærker (medmindre du køber en ekstra subwoofer). Et PA -system har en mixer med flere indgange. Dette gør det muligt at tilslutte flere instrumenter eller mikrofoner på samme tid. Du kan også tilslutte en mobiltelefon eller bærbar computer til et PA -system. Et PA -system kan også skubbe højere volumener end de fleste elektriske tromleforstærkere. Du kan også tilslutte både venstre og højre indgang på dit elektriske trommesætmodul til en PA. Dette giver dig mulighed for at drage fordel af forskellige panoreringsmuligheder. Et PA-system er en god mulighed, hvis du øver med et band og/eller optræder i små til mellemstore spillesteder.

Forstærk elektriske tromler Trin 2
Forstærk elektriske tromler Trin 2

Trin 2. Overvej, hvor meget lydstyrke/effekt dit lydsystem har brug for

Generelt er et højttalersystem, der er i stand til at skubbe mere watt, i stand til højere volumener. Du skal dog også overveje højttalernes følsomhed. Dette kaldes lydtryksniveauet (SPL). Denne vurdering forklarer, hvor meget watt systemet konverterer til lyd.

  • Et lydsystem med en SPL -værdi på 100 decibel (dB) kræver en forstærker på mindst 100 watt. Et lydsystem med en SPL -vurdering på 112 decibel kræver dog mindst 1600 watt.
  • Overvej dine behov. Du har sandsynligvis ikke brug for så meget strøm, hvis du spiller i dit eget personlige træningsområde. Men hvis du spiller for et publikum, eller du spiller i et death metal -band, har du sandsynligvis brug for mere kraft.
Forstærk elektriske tromler Trin 3
Forstærk elektriske tromler Trin 3

Trin 3. Overvej en forstærker eller højttaler

En forstærker eller en højttaler er en selvstændig enhed, der har en højttaler, et eller to instrumentindgange, en lydstyrkeknap og EQ-knapper, der giver dig mulighed for at justere de lave, høje og mellemstore frekvenser. Du kan slutte dit elektriske tromlemodul direkte til forstærkeren eller højttalerenheden. Forstærkere og drevne højttalere koster generelt alt mellem $ 100 - $ 400 dollars. De fleste producenter af elektriske trommesæt laver også forstærkere, der er specielt fremstillet til deres produkter, men du kan også bruge forstærkere fra andre producenter.

  • Hvis det er muligt, skal du gå til en musikbutik og prøve forskellige elektriske trommeforstærkere for at se, hvad du kan lide. Hvis du kan tage dit trommesæt (eller i det mindste en del af det) med dig, endnu bedre. Dette giver dig mulighed for at prøve, hvordan forstærkerne lyder med dit elektriske trommesæt.
  • Guitar- og basforstærkere er muligvis ikke egnede til et elektrisk trommesæt. Guitar- og basforstærkere er designet til et bestemt frekvensområde. Ned- og højderne lyder måske ikke så godt.
  • Tastaturforstærkere kan være egnede til elektriske tromler. De er designet til at håndtere en lang række frekvenser, som er nødvendige for de lave spark og høje cymbaler.
Forstærk elektriske tromler Trin 4
Forstærk elektriske tromler Trin 4

Trin 4. Overvej en PA med aktive højttalere

En PA med aktive højttalere består af en mixer, der kan tilsluttes to højttalere med strøm. Dit elektriske trommesæt tilsluttes PA -mixer. Derefter tilsluttes mixeren til et par højttalere, som har deres egen indbyggede forstærker.

Forstærk elektriske tromler Trin 5
Forstærk elektriske tromler Trin 5

Trin 5. Overvej PA med en forstærket mixer og passive højttalere

Med dette højttalersystem kan dit elektriske trommesæt tilsluttes mixer. Blanderen har en indbygget forstærker, der giver strøm til højttalerne. Et par passive (ikke-drevne) højttalere tilsluttes mixeren.

  • Kontroller mixerens effekt og højttalernes kapacitet. Hvis din mikser med strøm kan skubbe 1000 watt, men dine højttalere kun kan klare 500 watt, kan du beskadige dine højttalere. På samme måde, hvis du har en mixer med lav effekt, vil den nå klipningsniveauer meget hurtigere end en mixer med højere effekt. Dette kan beskadige højttalere, der ikke er klassificeret til denne mixer.
  • Det er også vigtigt at kontrollere RMS Watt -klassificeringen på en højttaler og sammenligne den med Peak Watt -klassificeringen. RMS Watt -klassificeringen er, hvor meget kontinuerligt strømforbrug en højttaler kan klare. Peak Watt -klassificeringen er den maksimale effekt, et højttalersystem kan klare i korte bursts. Mange virksomheder annoncerer deres Peak Watt -ratings, fordi større tal er mere imponerende. En højttaler, der har en 150 Peak Watt -rating, er dog muligvis ikke bedre end en højttaler, der har en 75 RMS Watt -rating.
Forstærk elektriske tromler Trin 6
Forstærk elektriske tromler Trin 6

Trin 6. Overvej en passiv højttaler med et eksternt PA -system til forstærker

Denne type system bruger en ikke-forstærket mixer, der tilsluttes en ekstern forstærker. Et par passive (ikke-drevne) højttalere tilsluttes forstærkeren. Dette er den mest komplekse opsætning og er sandsynligvis ikke nødvendig i de fleste private øvelsessituationer. Men hvis du ejer et sted for levende musik, kan dette være en god mulighed for dit permanente lydsystem.

Som med en power mixer -opsætning skal du sørge for, at forstærkerens effekt lever op til højttalernes effekt. Kontroller også højttalernes RMS og Peak Watt -rating

Del 2 af 3: Installation af lydsystemet

Forstærk elektriske tromler Trin 7
Forstærk elektriske tromler Trin 7

Trin 1. Arranger dit udstyr

Placer højttalerne på venstre og højre side af scenen eller øvelsesområdet. Hvis du er på en scene, skal du sørge for, at mikrofonerne er placeret bag højttalerne. Hvis du er i et øvelsesområde og har brug for at høre højttalerne, skal du sørge for, at mikrofonerne vender væk fra højttalerne.

Slut ikke noget til en strømkilde, før alt udstyr er tilsluttet via kabler

Forstærk elektriske tromler Trin 8
Forstærk elektriske tromler Trin 8

Trin 2. Tilslut højttalere og forstærkere til dit PA -system

Hvis du bruger et PA -system, skal du bruge et ¼ tommer kabel eller XLR -kabel til at slutte mixerudgangen til højttalerne eller til den eksterne forstærker. Tilslut derefter den eksterne forstærker til højttalerne ved hjælp af et andet kabel. Sørg for, at alt er slukket, mens du konfigurerer det.

De fleste outputstik tager ¼ tommer kabler. Nogle PA -systemer giver dig dog mulighed for at oprette forbindelse til det ved hjælp af et XLR -kabel. Et XLR -kabel kan være meget langt og taber ikke signalkvalitet. ¼ tommer kabler kan miste signalkvaliteten efter så mange fod

Forstærk elektriske tromler Trin 9
Forstærk elektriske tromler Trin 9

Trin 3. Find moduludgangsstikket på dit trommesæt

Find tromlemodulet. Dette er "hjernen" i trommesættet, der giver dig mulighed for at ændre lydene, ændre indstillingerne og tænde og slukke for sættet. Kig rundt i modulet efter en port, der er mærket "Output", "Audio Out" eller lignende. Det er her, du vil slutte trommesættet til forstærkeren eller PA -systemet.

  • Tilslut ikke til hovedtelefonporten, medmindre der ikke er nogen anden mulighed.
  • Hvis dit modul har to separate udgange til venstre (L) og højre (R), skal du slutte til det venstre for monolyd. Tilslut kun til den højre (R) udgang, hvis du vil bruge både venstre og højre udgang til en stereolyd.
Forstærk elektriske tromler Trin 10
Forstærk elektriske tromler Trin 10

Trin 4. Tilslut dit tromlemodul til dine højttalere eller PA -system

Brug lange ¼ tommer kabler eller XLR kabler. Slut først den ene ende af kablet til udgangsstikket på dit trommesæt og den anden ende til indgangsstikket på din forstærker eller en af kanalindgangene på PA -mixer.

  • Hvis du bruger en aktiv højttaler, skal du bruge et ¼ tommer kabel til at slutte tromlemodulets udgangsstik og højttalerens indgangsstik eller mixer direkte til højttaleren.
  • Nogle spillesteder har muligvis en direkte inputboks på scenen, som du kan oprette forbindelse til. Dette er en boks med en inputport, der tilsluttes direkte til mixer.
Forstærk elektriske tromler Trin 11
Forstærk elektriske tromler Trin 11

Trin 5. Tænd for forstærkeren eller PA -systemet

Sørg først for, at mastervolumen og forstærkning på mixeren er skruet helt ned. Tilslut forstærkeren eller PA og højttalere. Fortsæt derefter og tænd for højttaleren eller den eksterne forstærker.

Forstærk elektriske tromler Trin 12
Forstærk elektriske tromler Trin 12

Trin 6. Test lyden

Fortsæt og spil dine trommer. Foretag justeringer af lydstyrken og forstærkningsniveauerne på dit modul og forstærker eller PA -system, indtil du er på et rimeligt lydstyrkeniveau. Sørg for, at dine forstærkningsniveauer er lave nok til, at det lyder rent, men stadig producerer en skarp lyd.

Lyden kan justeres fra tromlemodulet, højttalerne eller forstærkeren

Del 3 af 3: Forbedring af din lyd

Forstærk elektriske tromler Trin 13
Forstærk elektriske tromler Trin 13

Trin 1. Juster indstillingerne på dit tromlemodul

De fleste trommemoduler giver dig mulighed for at styre de forskellige toner, som dit trommesæt skaber. Du kan ændre lydstyrken på de lave og høje toner eller ændre klangfarven på tonerne ved at "ændre" trommesæt. Kør gennem de forskellige tromletyper for at efterligne en række populære akustiske trommer i højere kvalitet. Se brugervejledningen til dit elektriske tromlemodul for at lære mere om, hvordan du skifter tromler og forskellige lyde på det.

  • Hvis du har købt et billigt trommesæt, er disse funktioner muligvis ikke tilgængelige.
  • Hvis du stadig ikke kan lide lyden af dit trommesæt, kan du overveje at opgradere modulet. Køb en version af højere kvalitet fra det samme mærke for at udskifte dit gamle modul.
Forstærk elektriske tromler Trin 14
Forstærk elektriske tromler Trin 14

Trin 2. Brug en mixer eller EQ -indstillinger på forstærkeren til at justere lyden

De fleste forstærkere har mindst 3 EQ -knapper mærket "Lav", "Mid" og "Høj". Dette giver dig mulighed for at justere frekvensen af din tone. Hvis du vil have mere bas, skal du skrue op for lav. Hvis cymbaler er for høje, skal du skrue ned for højden. Hvis du vil have mere snare og toms, skal du skrue op for midten. En mixer kan have endnu flere muligheder mellem "Lav", "Mellem" og "Høj". Generelt er EQ -knapperne eller skyderstængerne, der styrer de lavere frekvenser, til venstre, og de højere frekvenser er til højre.

Forstærk elektriske tromler Trin 15
Forstærk elektriske tromler Trin 15

Trin 3. Overvej at tilføje effekter

Du kan yderligere forbedre din lyd ved hjælp af effekter. Forskellige effekter kan være indbygget i modulet, forstærkeren, mixeren eller tilføjet ved hjælp af et effektkort, der er forbundet mellem modulet og forstærkeren. Nogle effekter omfatter følgende:

  • Rumklang:

    Reverb er en ekkolignende effekt, der efterligner lyden af at spille i forskellige rum. Det efterligner lyd, der hopper ud af vægge.

  • Forsinke:

    Delay er en anden ekkolignende effekt, hvor lyden faktisk gentager sig efter at den er spillet. Du kan justere den hastighed, hvormed den gentages, lydstyrken og hvor mange gange den gentages

  • Gevinst:

    Få justeret lydstyrken på en lydbølge lige efter, at den er gået gennem input. Det er den første proces, en lydbølge går igennem i en mixer. Tilføjelse af for meget gevinst kan forårsage forvrængning.

  • Forvrængning:

    Forvrængning er enhver effekt, der med vilje forvrænger eller ødelægger lydsignalet. Dette bruges generelt til at få dit instrument til at lyde mere snavset eller groft.

Anbefalede: