Sådan indlæses og bruges et Pentax K1000 SLR -kamera

Indholdsfortegnelse:

Sådan indlæses og bruges et Pentax K1000 SLR -kamera
Sådan indlæses og bruges et Pentax K1000 SLR -kamera

Video: Sådan indlæses og bruges et Pentax K1000 SLR -kamera

Video: Sådan indlæses og bruges et Pentax K1000 SLR -kamera
Video: How to get the best results from a disposable camera 2024, Kan
Anonim

Pentax K1000 er en let at finde og relativt let at bruge film-spejlreflekskamera, der blev produceret fra 1976 til 1997. K1000 er populær blandt fotostuderende og ny kommende amatørfotografer. Den manuelle betjening af dette 35 mm kamera er relativt let at bruge, men kræver stadig en vis grundlæggende viden, før kameraet tages for at optage for første gang.

Trin

Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 1
Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 1

Trin 1. Isæt batteriet

Selvom det ikke er nødvendigt for drift, forhindrer den batteridrevne lysmåler, der er indbygget i K1000, brugeren i at skulle bære en separat måler eller gætte det rigtige f-stop for at bruge.

  1. For at indsætte et batteri i K1000 skal du først lokalisere batteridækslet i bunden af kameraet og indsætte en mønt- eller flad skruetrækker i åbningen. Skru døren af, indtil den kan fjernes fra kamerahuset.
  2. Indsæt en enkelt LR44 eller SR44 i kameraet med den positive side ud af kameraet.

    Døren kan nu skrues tilbage på kameraet for at sikre batteriet

  3. For at kontrollere, om batteriet fungerer korrekt, skal du kigge gennem søgeren på K1000 med et objektiv på kameraet og hætten af linsen. Når kameraet flyttes fra et område med mørke til et lysområde, bør nålen til højre for søgeren bevæge sig fra bunden af søgeren til toppen.

    Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 2
    Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 2

    Trin 2. Find ud af, hvilken film der skal bruges til din optagelse

    K1000 kræver 35 mm film, som fås i flere typer. Farve, sort og hvid, dias og infrarød film kan bruges i K1000. Filmens hastighed afhænger af motivet og miljøet, motivet befinder sig i. En højere filmhastighed, f.eks. ASA 800, kan bruges i lavere lys og giver mindre sløring, når motivet eller kameraet er i bevægelse. En lavere filmhastighed, f.eks. ASA 100, er bedre til optagelse i stærkere lys, men kan give mere sløring. En film med lavere hastighed vil typisk have en bedre kvalitet end film med højere hastighed, som kan have et større korn

    Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 3
    Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 3

    Trin 3. Vælg en linse

    K1000 bruger linser med Pentax K bajonetbeslag. Adaptere kan også findes til at bruge andre stilobjektiver med K1000. K1000 findes almindeligvis med et 50 mm prime -objektiv, men der kan findes mange andre, der blev lavet med K bajonetmonteringssystemet. Zoomlinser kan bruges i en lang række situationer, men det er også populært blandt mange fotografer at eje flere forskellige primære objektiver

    1. For at montere et objektiv på K1000 skal du først linie den røde prik på siden af objektivet op med den røde prik på kamerahuset og indsætte objektivet i K1000 -kameraet.
    2. Drej linsen med uret, indtil objektivet ikke kan bevæge sig mere.
    3. For at fjerne objektivet skal du trykke på udløserknappen på kameraets forside indad og dreje objektivet mod uret, indtil det kan fjernes fra kameraet.

      Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 4
      Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 4

      Trin 4. Ilæg kameraet med film

      1. For at åbne bagsiden af K1000 og indsætte en rulle film skal du trække i filmspolearmen, indtil kameraets bagside åbner.
      2. Placer filmpatronens nubside nedad i kammeret til venstre for kameraet, med filmlederen vendt mod højre for kameraet.
      3. For at låse patronen på plads skal du trykke tilbagespolingshåndtaget ned i kamerahuset.
      4. Træk filmlederen ud af patronen og hen over kameraet, og hold den lige, indtil den kan fastgøres i åbningen i filmoptagelsen af K1000.
      5. Efter at have ført lederen ind i slidsen nok til at holde den fastgjort, aktiveres grebet til hurtig fremføring på kameraet og sørger for, at perforeringerne på filmen fanger på tandhjulene til venstre for optagelsen.
      6. Hvis filmen bevægede sig glat frem og ikke frigjorde sig fra åbningen på optagelsen, skal du trykke på lukkeren og rykke filmen frem igen.
      7. Hvis filmen avancerede jævnt anden gang, skal du lukke kameraet tilbage og skiftevis aktivere lukkeren og rykke filmen frem, indtil optagelsesknappen øverst på kameraet er sat til nul.

        Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 5
        Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 5

        Trin 5. Indstil filmhastigheden på kameraet

        For at indstille filmhastigheden på kameraet skal du løfte den ydre ring på lukkerhastighedsvælgeren og dreje drejeknappen, indtil nummeret svarer til filmens hastighed

        Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 6
        Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 6

        Trin 6. Indstil lukkerhastighed og blænde

        Den integrerede lysmåler i K1000s søger viser, når kameraet er indstillet til at give optimal lysstyrke i et foto, når kameraet er rettet mod motivet. Nålen i søgeren angiver optimal lysstyrke, når nålen peger vandret hen over søgeren til venstre. Når nålen peger højere, er fotoet for lyst, og når nålen peger lavere, er billedet for mørkt

        For at justere lysstyrken skal du først dreje blænderingen for at se, om lysstyrken forbedres

        En lavere blænde eller f-stop giver mere lys gennem objektivet og gør billedet lysere. Et højere f-stop tillader mindre lys gennem linsen, hvilket gør billedet mørkere

        1. Hvis nålen ikke bevæger sig, skal du dreje lukkerhastighedsvælgeren og prøve at justere f-stop igen.

          En højere lukkerhastighed tillader mindre lys til filmen, og en lavere lukkerhastighed tillader mere lys til filmen. Enhver lukkerhastighed mindre end 125 kan bruges med et blitz og ville betyde en længere eksponeringstid og større chance for sløring, hvis der ikke bruges en blitz

        2. Juster lukkerhastigheden og f-stop, indtil nålen peger vandret hen over søgeren til venstre.

          Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 7
          Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 7

          Trin 7. Indram dit emne

          For at tage et flot foto skal du muligvis gøre motivet større eller mindre i din søger. For at gøre dette roterer du enten zoomringen på dit zoomobjektiv, skifter mellem primære objektiver i forskellige størrelser eller flytter kameraet fysisk mod eller væk fra motivet

          Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 8
          Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 8

          Trin 8. Fokus på emnet

          1. For at fokusere på motivet skal du blot dreje fokusringen på kameraet, indtil motivet ikke længere er sløret.
          2. Eksperimenter lidt med at dreje ringen frem og tilbage forbi det punkt, hvor dit motiv ser klart ud, så du bedst kan bedømme, hvornår motivet er klarest.

            Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 9
            Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 9

            Trin 9. Tag billedet

            1. Når du er tilfreds med kameraets indstillinger, skal du tage billedet.
            2. Tryk langsomt og jævnt på udløserknappen for bedst at forhindre rystelse af K1000. Udløserknappen på K1000 gør det muligt at skrue en fjernudløser i den for helt at fjerne rystelser, når du bruger et stativ.
            3. For at rykke filmen til det næste skud, skal du blot aktivere håndtaget til hurtig fremføring og sikre, at skudtælleren bevæger sig op til det næste skud.

              K1000 ved ikke automatisk, hvornår en filmrulle er færdig, så det er vigtigt at huske, hvor mange billeder din filmrulle har

            4. Hvis du føler nogen modstand, når du forsøger at aktivere håndtaget til hurtig fremføring, er det vigtigt ikke at tvinge håndtaget, da det kan beskadige filmen. Modstand ville generelt betyde, at filmen er brugt op.

              Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 10
              Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 10

              Trin 10. Fjern filmen

              1. Når filmrullen er brugt op, er det tid til at spole filmen tilbage. Tryk på filmfrigørelsesknappen i bunden af K1000, og fold derefter det lille håndtag på filmspolearmen ud.
              2. Start med at dreje håndtaget i den retning, pilen på håndtaget peger, indtil du ikke længere føler modstand.
              3. Bagsiden af kameraet kan nu åbnes ved at løfte tilbagespolingsarmen.
              4. På dette tidspunkt kan filmen løftes ud af kameraet og lægges tilbage i dens beskyttende beholder.
              5. Filmen kan nu tages til en fotoudvikler eller endda udviklet dig selv.

                Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 11
                Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 11

                Trin 11. Flashbrug

                  En blitz kan bruges med K1000 ved at indstille lukkerhastighedsvælgeren til under 125 og tilslutte en blitz enten ved hjælp af den varme sko eller ved at bruge stikket på forsiden af kamerahuset. De fleste blink bruger den varme sko. For at tilslutte blitzen skal du blot indsætte batterier i din blitz, skubbe blitzen ind på den varme sko og stram knappen på bunden af blitzen

                1. For at bruge blitzen skal du indstille blændeåbningen til f-stop givet af blitzen og enten bestemme den korrekte afstand til manuel brug eller bruge blitzens automatiske funktion.

                  Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 12
                  Ilæg og brug et Pentax K1000 SLR -kamera Trin 12

                  Trin 12. Pas på K1000

                  • K1000 er holdbar, men den skal rengøres regelmæssigt. Rengør linsen med en blød, fnugfri klud spritset med en lille mængde linserenser, ved hjælp af cirkulære bevægelser for at gnide linsen ren.
                  • Indersiden af kameraet kan børstes rent med en lille kamerabørste, og spejlet kan blæses rent med en lille luftpust fra et kamerarensningssæt.

                  Tips

                  • Behold objektivdækslet på kameraet, når det ikke er i brug, for både at beskytte objektivet og forhindre, at dit batteri tømmes.
                  • 50 mm -objektivet, der følger med mange K1000'er, er en god mulighed for en daglig linse, hvis du ikke kan bære flere objektiver eller ikke har et zoomobjektiv af høj kvalitet. Det giver et medium synsfelt, der er nyttigt i de fleste situationer.
                  • Ældre K1000 -kameraer vil sige "Asahi Pentax" på forsiden i stedet for bare "Pentax."
                  • Vær ikke bange for at eksperimentere med forskellige film. Forskellige filmtyper og hastigheder kan give dig forskellige resultater. Du ved aldrig, hvornår du finder det perfekte look til fotografier.

Anbefalede: