Sådan får du Windows til at opdage en USB -flashdisk: 9 trin

Indholdsfortegnelse:

Sådan får du Windows til at opdage en USB -flashdisk: 9 trin
Sådan får du Windows til at opdage en USB -flashdisk: 9 trin

Video: Sådan får du Windows til at opdage en USB -flashdisk: 9 trin

Video: Sådan får du Windows til at opdage en USB -flashdisk: 9 trin
Video: Задачи обслуживания Windows 10 2024, Kan
Anonim

USB -flashdiske giver dig mulighed for bekvemt at transportere vigtige dokumenter og andre oplysninger på et bærbart lagringsmedium. Windows har en Plug & Play -metode, der giver dig mulighed for at installere de nødvendige drivere til at køre USB -drevet på enhver computer. Du kan støde på en situation, hvor USB -enheden ikke længere opdages af Windows på grund af et problem med driverne eller selve flashdisken. Kontroller installationen af driverne, og prøv din USB -flashdisk på andre computere for at sikre, at enheden fungerer korrekt.

Trin

Metode 1 af 2: Verificering af driverinstallation og USB -enheder

120152 1
120152 1

Trin 1. Tag stikket ud, og tilslut derefter din USB-flashdisk

Tag enheden ud af stikkontakten, og vent i fem sekunder, og tilslut derefter enheden igen. Dette får Windows til at forsøge at genlæse enheden, hvis den blev taget ud af stikkontakten i en periode.

Hvis enheden er tilsluttet en USB -hub, der ikke har en ekstern strømforsyning, kan du prøve at tilslutte enheden uden hub. En USB -hub har muligvis ikke nok strøm til at behandle enheden. Hvis enheden har en ekstern strømkilde, skal hub'en muligvis udskiftes

120152 2
120152 2

Trin 2. Tilslut din USB -flashdisk til en anden USB -port

Hvis din computer ikke kan genkende USB -enheden i den aktuelle port, kan du prøve en anden port på din computer eller prøve den på en anden computer.

  • Plug-in din enhed i en anden port får Windows til at forsøge at starte installationsprocessen.
  • Hvis din computer ikke kan genkende enheden, kan du prøve at tilslutte USB -flashdisken til en anden computer for at sikre, at enheden ikke er beskadiget.
  • USB -porte, der er en del af en gruppe, deler en strømkilde. Tilslutning af din USB-flashdisk ved siden af en enhed, der trækker meget strøm, f.eks. En USB-tilsluttet harddisk eller en USB-tilsluttet printer, kan få din USB-flashdisk til at fungere forkert.
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 3
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 3

Trin 3. Afinstaller USB -enheder fra Enhedshåndtering

Åbn Device Manager -programmet ved at trykke på ⊞ Win+R for at få vist kommandoen run. Indtast “devmgmt.msc”, og tryk på ↵ Enter. Du får vist en liste over tilsluttede enheder. Find navnet på din USB-flashdisk, højreklik på den og vælg "Afinstaller" for at afinstallere enheden fra din computer. Genstart computeren, og forsøg at geninstallere USB -flashdisken og dens drivere.

Din enhed viser muligvis et udråbstegn ved siden af, der angiver, at installationen af driverne mislykkedes. Prøv at geninstallere driverne til din enhed, når den korrupte driver er afinstalleret, og din computer er blevet genstartet

Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 4
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 4

Trin 4. Bekræft USB Flash -diskens integritet i Diskhåndtering

Diskhåndtering er et diagnostisk værktøj i Windows, der overvåger aktiviteten af alle tilsluttede lagringsløsninger. For at køre Diskhåndtering skal du åbne kommandoen Kør ved at trykke på ⊞ Win+R, indtaste “diskmgmt.msc” og trykke på ↵ Enter. Diagnoseværktøjet åbnes i et nyt vindue, der viser en liste over drev. Se efter din USB -flashdisk for at se, om den vises, og se efter følgende tegn.

  • Kontroller, om enheden vises i Diskhåndtering, men ikke i Windows Explorer. Hvis det ikke vises i nogen af dem, kan dette indikere et problem med USB -porten. Sørg for, at der er nok strøm til, at USB -enheden fungerer, eller prøv en anden USB -port.
  • Kontroller partitionsstatus ved siden af din USB -flashdisk. Hvis dets status ikke viser sund og med et drevbogstav, viser dette tegn på korruption på flashdisken og skal repareres eller formateres.
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 5
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 5

Trin 5. Reparer USB -flashdisken

Hvis lagerenheden er beskadiget, skal du søge online efter et datagendannelsesværktøj, eller alternativt kan du formatere drevet ved at højreklikke på USB -flashdisken i enten Diskhåndtering eller i Stifinder og klikke på "Format" for at slette alle data på drevet, og lad lagringen blive brugbar.

Metode 2 af 2: Installation af drivere

Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 6
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 6

Trin 1. Læs vejledningen, der fulgte med enheden

Det kan indeholde en bestemt vejledning, du skal følge, før du tilslutter din enhed for første gang.

Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 7
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 7

Trin 2. Installer USB -flashdisken

Sæt din USB -flashdisk i en åben USB -port på din computer. Windows giver dig besked om de næste trin, der skal udføres, for at USB -flashdisken fungerer normalt.

Windows viser dig i meddelelsesområdet på din proceslinje, når installationen er fuldført

Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 8
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 8

Trin 3. Installer driverne fra en medfølgende disk

Selvom USB -flashdiske kan have en Plug & Play -mulighed, der installerer driverne automatisk, kan Windows bede dig om, at din enhed muligvis kræver, at driverne installeres manuelt. Hvis din enhed kom med en disk, skal du indsætte disken og følge vejledningen i Windows for at installere driverne. Du kan starte installationsprocessen manuelt ved at finde installationssoftwaren på disken ved at åbne dit diskdrev i programmet "Filhåndtering".

Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 9
Få Windows til at opdage en USB -flashdisk Trin 9

Trin 4. Søg og download driverne online

Hvis du ikke ejer den disk, der indeholder driverne til din USB -enhed, eller hvis driverne er forældede, kan du søge online efter USB -flashdiskens producentens websted for at downloade driverne. Kør driversoftwaren manuelt ved at åbne filen, hvorfra den blev downloadet til på din computer.

  • Prøv at downloade driverne til dit skrivebord for at gøre det lettere at finde driverne.
  • Denne metode giver de mest opdaterede drivere til din enhed. Dette kan være påkrævet, hvis du står over for inkompatibilitet med specifik hardware eller senere versioner af Windows.

Tips

  • Brug indstillingen "Sikker fjernelse af hardware" til at fjerne din USB -flashdisk for at forhindre tab af data ved at klikke på ikonet Sikker fjernelse af hardware i meddelelsesområdet på din proceslinje. Du får vist en menu med en liste over enheder, der er forbundet til din computer. Klik på "Skub USB -masselagringsenhed" ud for navnet på den enhed, du vil fjerne. Windows giver dig besked, når det er sikkert at fjerne din hardware.
  • USB -porte, der er en del af en gruppe, deler en strømkilde. Tilslutning af din USB -flashdisk ved siden af en enhed, der trækker meget strøm, f.eks. En harddisk eller en printer, kan få din USB -flashdisk til at fungere forkert.
  • Kør den seneste Windows Update, da der muligvis er en ny patch tilgængelig, der løser USB -installationsproblemer.

Anbefalede: