Sådan starter du en dieselbil: 5 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan starter du en dieselbil: 5 trin (med billeder)
Sådan starter du en dieselbil: 5 trin (med billeder)

Video: Sådan starter du en dieselbil: 5 trin (med billeder)

Video: Sådan starter du en dieselbil: 5 trin (med billeder)
Video: Sådan kommer du i gang med 5D Diamond Paint (Dansk vejledning) 2024, April
Anonim

Gasdrevne motorer og dieseldrevne motorer antænder forskelligt. Gasdrevne motorer starter, når brændstoffet antændes af en gnist fra et tændrør. Derimod antændes dieselmotorer af varmen forårsaget af kompression. I en dieselbil skal brændstof og luft blive varmt nok til at skabe forbrænding, som derefter skaber gnisten til at starte motoren. Fordi varme er nødvendig for at starte en dieselbil, er processen med at starte den anderledes end at starte en gasmotor. Følg disse trin for at starte en dieselbil.

Trin

Kontroller din brændstofpumpe Trin 3
Kontroller din brændstofpumpe Trin 3

Trin 1. Drej nøglen til startpositionen uden at tænde motoren

Du vil se "vent med at starte" -lampen på bindestreg. Forsøg ikke at starte motoren, før lyset forsvinder.

Trin 2. Vent på, at gløderørene er varme op, før du forsøger at starte lastbilen

Opvarmning af gløderør tager op til 15 sekunder. "Vent med at starte" -lampen slukker ikke, før gløderørene er klar. I koldt vejr tager gløderørene længere tid at opvarme.

  • Kontroller gløderør eller indsugningsvarmer før den kolde årstid for at sikre, at din lastbil starter under kolde dage. Et gløderør er en enhed med et varmeelement, der opvarmer luften i dieselbilen for at starte køretøjet. En anden metode til opvarmning af luften er at bruge en indsugningsvarmer. I koldt vejr starter din dieselbil ikke uden hjælp fra 1 af disse 2 dele.

    Start en dieseltruck Trin 2 Bullet 1
    Start en dieseltruck Trin 2 Bullet 1
  • Få nye batterier, hvis det er nødvendigt. Har hele tiden 2 gode batterier i lastbilen. Dieselbiler har 2 batterier til at starte motoren og opvarme gløderørene. Hvis batterierne er i dårlig stand, vil den ekstra drejning af motoren for at prøve at starte det påvirke kvaliteten af gløderørene, oversvømme motoren og køre batterierne ned til det punkt, at motoren ikke starter.

    Start en dieseltruck Trin 2 Bullet 2
    Start en dieseltruck Trin 2 Bullet 2
Start en dieseltruck Trin 3
Start en dieseltruck Trin 3

Trin 3. Start motoren, men lad den dreje i højst 30 sekunder

Hvis trucken ikke starter inden for 30 sekunder, drejes nøglen til slukket position.

Start en dieseltruck Trin 4
Start en dieseltruck Trin 4

Trin 4. Prøv at starte bilen igen ved at opvarme gløderørene

Dette vil kræve, at nøglen drejes til positionen tændt og venter, indtil lampen "vent på start" slukker igen.

Trin 5. Drej nøglen til startpositionen, og lad motoren dreje i højst 30 sekunder

Hvis motoren ikke starter, skal du dreje nøglen til slukket position og prøve følgende:

  • Slut lastbilen til en stikkontakt. Dieselvogne har et 3-polet stik placeret under den forreste kofanger eller grillområde. Sæt lastbilen i en stikkontakt med en forlængerledning. Du vil høre blokvarmeren tænde. Når gløderørene eller indsugningsvarmeren ikke fungerer korrekt, starter din lastbil ikke, fordi der ikke er nogen forbrænding. Tilslutning af lastbilen tillader blokvarmeren at skabe den varme, der er nødvendig for forbrænding for at starte lastbilen.

    Start en dieseltruck Trin 5 Bullet 1
    Start en dieseltruck Trin 5 Bullet 1
  • Lad lastbilen være tilsluttet i mindst 2 timer, før du prøver at genstarte køretøjet. Det vil tage så lang tid at opvarme kølevæske i motorblokken. Hvis det stadig ikke starter, skal du søge hjælp fra en dieselmekaniker.

Tips

  • Hvis din lastbil er blevet efterladt på et ekstremt koldt sted, skal du prøve at køre gløderørene mere end én gang ved at dreje nøglen til startpositionen og vente på, at enten ventetiden på startlyset eller lyset til tændrøret slukker, dreje lastbilen slukket, og processen gentages.
  • Hvis du starter din lastbils motor uden at lade gløderørene køre, opstår der ingen motorskade, men din lastbil kan have sværere ved at starte.

Advarsler

  • Brug aldrig startvæske på din dieselbil. Startvæske er kun til gasmotorer og (kan skade din lastbils stempler eller forbrændingskammer. (Hvis du bruger startvæske, skal du være forsigtig med at bruge gløderør og indsugningsvarmere til at antænde det tidligt og blæse hovedet af.)
  • Dieselolie bliver til en gel ved temperaturer på under -6 til -18 grader Celsius (21,2 til -.399 grader Fahrenheit). Motoren starter ikke, fordi brændstoffet er frosset. Hvis du befinder dig i et område med temperaturer under disse intervaller, skal du købe dit dieselolie på en tankstation, der bruger tilsætningsstoffer i den diesel, der sænker brændstofets frysepunkt. Den anden mulighed er at købe et tilsætningsstof ved et lastbilstop i området.

Anbefalede: