Sådan opretter du en 3D -teksteffekt i Photoshop (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan opretter du en 3D -teksteffekt i Photoshop (med billeder)
Sådan opretter du en 3D -teksteffekt i Photoshop (med billeder)

Video: Sådan opretter du en 3D -teksteffekt i Photoshop (med billeder)

Video: Sådan opretter du en 3D -teksteffekt i Photoshop (med billeder)
Video: Fixing The Head Lights Of A 1962 Alvis | Workshop Diaries | Edd China 2024, April
Anonim

Hvis du ønsker at designe professionel og imponerende grafik eller dokumenter, kan Photoshop være et godt værktøj. I modsætning til nogle enklere softwareprogrammer giver det dig mulighed for at orientere, rotere, fordreje og skæve tekst med forskellige effekter. Selvom der er flere Photoshop -versioner tilgængelige på markedet, fra CS4 til CS6, CC Suite eller Lightroom, er grænsefladen stort set den samme. Det er let at oprette enkel 3D -tekst ved hjælp af et af disse Photoshop -programmer.

Trin

Del 1 af 3: Oprettelse af en ny billedfil

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 1
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 1

Trin 1. Gå til knappen "File" øverst til venstre på skærmen

En rullemenu åbnes med flere muligheder.

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 2
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 2

Trin 2. Klik på "Ny" fra indstillingerne

For en hurtigere måde kan du også åbne et nyt billede ved at klikke på Ctrl + N (Windows) eller Cmd + N (Mac). Der vises en pop-up med flere muligheder, du kan konfigurere til din nye Photoshop-fil.

  • Indtast navnet på din nye Photoshop -fil i feltet Navn.
  • Indstil billedstørrelsen til 300 pixels. Dette vil forbedre billedets kvalitet, når det udskrives.
  • Standardbilledet er normalt en hvid baggrund, men hvis du vil have en gennemsigtig baggrund, skal du kontrollere den runde cirkel ved siden af "Transparent". Dette gemmer filen som-p.webp" />
  • Når du er færdig med at konfigurere de nye billedindstillinger, skal du klikke på "OK".
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 3
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 3

Trin 3. Skift baggrundsfarve

Hvis du har valgt at bruge standard hvid baggrundsfarve, kan du ændre den nu. For at gøre dette skal du klikke på ikonet for malingskovl (Paint) i værktøjslinjen til venstre. Skift farven på den første boks mellem to firkantede bokse i nederste venstre side af værktøjslinjen ved at klikke på den og vælge den foretrukne farve. Træk nu malingsspanden og klik på et hvilket som helst område på det hvide billede. Dokumentet udfyldes med den farve, du har valgt.

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 4
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 4

Trin 4. Åbn et billede (valgfrit)

Hvis du vil placere 3D -teksten på et bestemt billede, skal du først indlæse billedet i Photoshop. For at gøre dette skal du igen gå til "File" og klikke på "Åbn" i rullemenuen. En filbrowser åbnes; naviger gennem dine mapper til den billedfil, du vil bruge. Når du finder billedet, skal du klikke på det og klikke på "OK" for at åbne det i Photoshop.

Del 2 af 3: Indtastning af den tekst, der skal transformeres til 3D

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 5
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 5

Trin 1. Vælg tekstværktøjet

Når du har oprettet en ny billedfil eller indlæst et billede, skal du gå til værktøjslinjen til venstre. Klik på "T" -ikonet, som er tekstværktøjet. Efter at have klikket på dette værktøj, ændres værktøjslinjen øverst på skærmen for at vise de forskellige tekstindstillinger.

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 6
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 6

Trin 2. Vælg skrifttype

Næste ting du skal gøre er at vælge den skrifttype, der skal bruges til din 3D -tekst. Når du har valgt tekstværktøjet, skal du gå til toppen af skærmen til værktøjslinjen Tekstindstillinger. Klik på pilen ved siden af den rektangulære boks ved siden af "T" -ikonet, og vælg en skrifttype fra listen, der falder ned.

  • 3D -effekter fungerer normalt bedst med stor tyk skrifttype.
  • Du kan også vælge at have dine tekster med fed eller kursiv ved at vælge indstillingen ud for boksen skrifttypestilarter.
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 7
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 7

Trin 3. Skift skriftstørrelse

Klik på pil ned -knappen ved siden af boksen med tallene på værktøjslinjen Tekstindstillinger. Du vil have et sæt muligheder fra "6" til "72" som skriftstørrelse i rullemenuen. Klik på en størrelse, du vil bruge.

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 8
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 8

Trin 4. Skift skrifttypefarve

På værktøjslinjen Tekstindstillinger finder du en boks med standardfarven, der bruges til teksten, normalt sort. Klik her for at åbne farvevælgervinduet. Klik på den farve, du vil bruge til din tekst, og klik på "OK". Farven i boksen øverst ændres til din valgte farve.

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 9
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 9

Trin 5. Tilføj teksten til billedet

Klik på et område på billedet, hvor du vil have din tekst vist. Et blinkende tekstikon vises. Indtast den tekst, du vil oprette i 3D. Teksten vises i 2D i den skrifttype, størrelse og farve, du valgte tidligere.

  • Hvis teksten fremstår for stor eller for lille, skal du markere den og gå til værktøjslinjen Tekstindstillinger og derefter øge eller formindske skrifttypestørrelsen i overensstemmelse hermed.
  • Når du er tilfreds med din 2D -tekst, skal du gå til tekstindstillingslinjen og klikke på afkrydsningsfeltet til højre for tekstfarveboksen. Teksten accepteres, og du kommer ud af redigeringstilstand.

Del 3 af 3: Transformering af teksten til 3D

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 10
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 10

Trin 1. Kontroller og kontroller, at tekstlaget er valgt

Gå til nederste højre side af skærmen for at finde lagpaletten. Klik på valgmuligheden "Lag" på lagpaletten. Du kan se tekstlaget placeret over "Baggrundslaget". Dette tekstlag hjælper os med at redigere teksten uafhængigt uden at påvirke baggrundslaget.

Hvis tekstlaget ikke er over baggrundslaget, skal du klikke, holde og trække det over baggrundslaget

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 11
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 11

Trin 2. Transformér teksten

Hvis du vil ændre tekstens størrelse, retning og forvrængning, skal du bruge kommandoen "Gratis transformering". For at gøre dette skal du klikke på "Rediger" øverst på skærmen, og vælge "Gratis transformering" i rullemenuen. Tastaturgenvejen til at gøre dette er Ctrl + T (Windows) og Cmd + T (Mac).

  • Der vises en transformeringsboks omkring teksten i billedet. For at forvrænge tekstbilledstørrelsen skal du klikke på boksens hjørnehåndtag og trække den diagonalt til den ønskede størrelse. Afhængigt af hvordan du trak boksen, forlænges eller flades din tekst. Hvis du ikke vil have, at teksten bliver forvrænget, skal du holde Shift -tasten nede, før du trækker.
  • Hvis du vil rotere teksten, skal du holde venstre museknap nede og klikke på piletypehåndtaget, der vises øverst i teksten.
  • Efter transformering skal du klikke på "Enter" på tastaturet til Windows og "Return" til Mac for at anvende transformationen og komme ud af tilstanden Free Transform.
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 12
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 12

Trin 3. Konverter teksten til form

Man kan ikke bare oprette en 3D -effekt med en 2D -tekst. Inden du fortsætter, skal du ændre tekstens perspektiv. Vælg tekstlaget fra lagpaletten, og klik derefter på "Rediger" øverst. Vælg "Transform" fra mulighederne, og der vises en rullemenu med forskellige transformationsindstillinger. Du vil se, at "Forvridning" og "Perspektiv" er nedtonet. Det betyder, at du ikke kan udføre disse handlinger på teksten lige nu.

  • For at aktivere denne mulighed skal du konvertere tekstlaget til et formlag. Når det er blevet konverteret, kan du ændre perspektivet. Inden du konverterer laget, skal du sørge for, at teksten er redigeret efter dine præferencer, da du ikke længere kan redigere teksten, når du konverterer laget.
  • Gå til menuen "Lag" øverst på skærmen. Klik på "Type" i rullemenuen. Vælg "Konverter til form" i undermenuen. Tekstlaget vises nu som et formlag i lagpaletten.
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 13
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 13

Trin 4. Anvend perspektivet

Gå til menuen "Rediger", og vælg "Transform". Kommandoen "Transform" vises nu som "Transform Path". Dette skyldes, at tekstlaget nu er et formlag. Klik på det, og vælg "Perspektiv" i den sekundære menu.

  • En tekstboks med hjørnehåndtag vises omkring teksten. For at give det et perspektivisk udseende skal du trække det nederste højre hjørnehåndtag ned og det højre øverste hjørnehåndtag opad. Tekstens højde ændres, hvilket giver den et perspektivisk udseende. Du kan også gøre det omvendt ved at trække i venstre side hjørner eller de øverste hjørner og de nederste hjørner.
  • Når perspektivet er blevet ændret til din præference, skal du klikke på "Enter" eller "Return" for at angive ændringerne.
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 14
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 14

Trin 5. Lav flere kopier

Vælg formlaget i lagpaletten, gå til værktøjslinjen til venstre, og vælg værktøjet "Flyt" (pil og krydsikon). Hold tasten alt="Image" (Windows) eller Option (Mac) nede, og tryk på den højre piletast på tastaturet. Tryk på den så mange gange, du vil. Et tryk giver dig en ny kopi af formlaget i paletten, hvor hvert lag flytter en pixel nederst til højre. Hvis du vil have det på venstre side, skal du trykke på venstre pil i stedet. Bliv ved med at trykke på pilen, indtil du når den nødvendige perspektivdybde.

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 15
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 15

Trin 6. Flyt det originale lag til toppen

Når du har oprettet flere kopier, skal du gå tilbage til lagpaletten. Vælg det originale lag, som er til stede lige over baggrundslaget; det har ikke ordet "Kopi" i sit navn. Klik på Ctrl + Shift +] til Windows og Cmd + Shift +] til Mac. Dette vil tage det originale lag til toppen af lagstakken.

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 16
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 16

Trin 7. Flet kopierne

Hvis du vil flette alle kopierne til et enkelt lag, skal du holde Shift (eller Option) -tasten nede og klikke på hvert lag. Dette vil vælge alle lagene; bemærk, at de alle er markeret blå i lagpaletten.

Gå til menuen "Lag" øverst, og klik på "Flet lag". Du kan også trykke på Ctrl (eller Cmd) + E. Alle kopierne flettes som et enkelt lag, med baggrundslag i bunden og det originale lag øverst

Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 17
Opret en 3D -teksteffekt i Photoshop Trin 17

Trin 8. Tilføj gradient

For at give teksten en ægte 3D -effekt skal du vælge det flettede lag fra lagpaletten og derefter gå til "Lagstilarter" nederst, vist som et "fx" -ikon. Vælg "Gradient Overlay" blandt de tilgængelige muligheder. En dialogboks i lagstil vises.

  • Klik på farveprøven ved siden af "Gradient". Du vil se et sæt gradienter at vælge imellem. Vælg en gradientfarve, og sørg for, at stilen under gradienten er "Lineær", og rotationsvinklen er indstillet til "90."
  • Klik på "OK" for at indstille indstillingen på din 3D -tekst. Du kan nu gemme dit 3D -tekstbillede (Ctrl eller Cmd + S), så du ikke mister dit arbejde.

Anbefalede: