Sådan justeres lysstyrken i GIMP: 9 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan justeres lysstyrken i GIMP: 9 trin (med billeder)
Sådan justeres lysstyrken i GIMP: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan justeres lysstyrken i GIMP: 9 trin (med billeder)

Video: Sådan justeres lysstyrken i GIMP: 9 trin (med billeder)
Video: Обзор iPod Touch 2019: Что умеет? Зачем нужен? Стоит ли покупать? 2024, Marts
Anonim

GNU Image Manipulation Program (normalt blot kaldet "GIMP") er et kraftfuldt billedredigeringsprogram. Programmets popularitet er et resultat af både dets fulde udvalg af funktioner og dets gratis og open source -licens. Brugere kan bruge GIMP til at udføre både grundlæggende og komplekse manipulationer til ethvert digitalt billede. En af de mange justeringer, der er tilgængelige i GIMP, er at ændre lysstyrken på et billede. Der er 2 måder at justere lysstyrke på i GIMP: ensartet gennem indstillingen "Lysstyrke" eller ikke-ensartet gennem menuen "Kurver".

Trin

Metode 1 af 2: Juster lysstyrken ved hjælp af indstillingen "Lysstyrke"

Juster lysstyrken i GIMP Trin 1
Juster lysstyrken i GIMP Trin 1

Trin 1. Vælg det lag, du vil justere

Når du har åbnet dit billede i GIMP, skal du klikke på det lag, der skal justeres i lagerdocken. Hvis du justerer lysstyrken på et billede, der ikke er blevet opdelt i lag, vælges det enkelt lag "Baggrund" som standard.

Juster lysstyrken i GIMP Trin 2
Juster lysstyrken i GIMP Trin 2

Trin 2. Åbn dialogboksen "Lysstyrke-kontrast"

Der er 2 måder at åbne denne menu på. Den første er at klikke på "Værktøjer" i hovedværktøjslinjen og derefter vælge "Farveværktøjer" og "Lysstyrke-kontrast". Den anden måde er at klikke på "Farver" i værktøjslinjen og derefter vælge "Lysstyrke-kontrast".

Juster lysstyrken i GIMP Trin 3
Juster lysstyrken i GIMP Trin 3

Trin 3. Juster lagets lysstyrke

Brug skyderen mærket "Lysstyrke" til at justere lagets lysstyrke. Flytning af skyderen til venstre gør laget mørkere, mens det flyttes til højre gør laget lettere. Bemærk, at denne transformation vil forekomme ensartet, hvilket betyder, at den vil øge eller reducere lysstyrken for hver pixel med samme størrelse.

  • For eksempel, hvis du øger lysstyrken på et lag, der generelt er for mørkt, vil det færdige billede sandsynligvis have et udvasket udseende. Dette skyldes, at lysstyrke -skyderen gør lagets mørkeste toner (som sort) til mellemtoner, og derfor er den overordnede kontrast reduceret.
  • For at justere lysstyrken på en ikke-ensartet måde skal du i stedet bruge menuen "Kurver". Dette giver dig mulighed for at justere lysstyrken, samtidig med at lagets tonevariant bevares.
Juster lysstyrken i GIMP Trin 4
Juster lysstyrken i GIMP Trin 4

Trin 4. Gem dine ændringer

Klik på "OK" for at anvende de ændringer, du har foretaget. Husk at gemme billedet, inden du lukker GIMP.

Metode 2 af 2: Juster lysstyrken ved hjælp af menuen "Kurver"

Juster lysstyrken i GIMP Trin 5
Juster lysstyrken i GIMP Trin 5

Trin 1. Åbn menuen "Kurver"

For at gøre dette skal du klikke på "Farver" i hovedværktøjslinjen og derefter klikke på "Kurver". Denne menu kan også åbnes via indstillingen "Værktøjer".

Juster lysstyrken i GIMP Trin 6
Juster lysstyrken i GIMP Trin 6

Trin 2. Gør dig bekendt med kurverne

I menuen "Kurver" ser du en 2-akset graf med en linje, der strækker sig mellem nederste venstre og øverste højre hjørne. Den vandrette akse repræsenterer det aktuelle tonespektrum for dit lag, mens den lodrette akse repræsenterer det justerede tonespektrum. Ved at klikke og trække på linjen for at justere dens form, fortæller du GIMP at justere hver tone på x-aksen til dens nye position på y-aksen.

Juster lysstyrken i GIMP Trin 7
Juster lysstyrken i GIMP Trin 7

Trin 3. Tilføj et kontrolpunkt til kurven graf

For at begynde at redigere din graf skal du tilføje et kontrolpunkt. For at gøre dette skal du klikke en gang på et hvilket som helst tidspunkt langs den lineære graf. Du vil se en lille cirkulær knude. Dette er et kontrolpunkt, som du kan bruge til at justere grafens form. Yderligere kontrolpunkter kan tilføjes senere for at opnå mere indviklede former.

Juster lysstyrken i GIMP Trin 8
Juster lysstyrken i GIMP Trin 8

Trin 4. Juster grafens form

For at gøre dit lag lysere, skal du f.eks. Klikke på det kontrolpunkt, du har oprettet, og trække det opad. Dette vil gøre den lineære graf til en kurve opad. Billedets mellemtoner er nu lysere, men de mørkeste og lyseste toner er forblevet uændrede, så billedet ikke vil have et udvasket udseende. Træk kontrolpunktet nedad for at gøre billedet mørkere.

Juster lysstyrken i GIMP Trin 9
Juster lysstyrken i GIMP Trin 9

Trin 5. Gem dine ændringer

Klik på knappen "OK" for at anvende de ændringer, du har foretaget. Sørg for at gemme dit billede, før du forlader GIMP.

Anbefalede: