Sådan bruges Trello (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan bruges Trello (med billeder)
Sådan bruges Trello (med billeder)

Video: Sådan bruges Trello (med billeder)

Video: Sådan bruges Trello (med billeder)
Video: MARILYN MANSON - THIRD DAY OF A SEVEN DAY BINGE 2024, April
Anonim

Trello, et virtuelt whiteboard til projektledelse, har praktisk talt ubegrænsede organisatoriske anvendelser. Når du tilmelder dig Trello, kan du oprette tavler til forskellige projekter og opgaver. I hver af disse tavler opretter du lister til forskellige faser eller kategorier. Disse lister er fyldt med kort, som du kan flytte mellem lister, når du gør fremskridt mod dine mål.

Trin

Del 1 af 6: Tilmelding

Brug Trello trin 1
Brug Trello trin 1

Trin 1. Besøg Trello -webstedet

Du kan oprette en konto ved hjælp af enten webstedet eller Trello -mobilappen. Appen er tilgængelig til Android og iOS og kan downloades fra app store på din enhed.

Det kan være bedst at komme i gang med at bruge Trello -webstedet, så du har adgang til alle funktionerne og kan vænne sig til grænsefladen

Brug Trello trin 2
Brug Trello trin 2

Trin 2. Klik eller tryk på "Tilmeld dig

" Dette starter processen med oprettelse af konto.

Brug Trello Trin 3
Brug Trello Trin 3

Trin 3. Opret en Trello -konto

Du kan indtaste et navn, e -mail -adresse og adgangskode for at oprette din konto, eller du kan tilmelde dig med din Google -konto. Dette opretter automatisk en konto ved hjælp af dine Google -profiloplysninger.

Del 2 af 6: Oprettelse af et bestyrelse

Brug Trello Trin 4
Brug Trello Trin 4

Trin 1. Klik på knappen "+" ved siden af dit navn, og vælg "Opret bord

Du finder dette i øverste højre hjørne.

Tavler er rygraden i Trello, og hver fungerer som det vigtigste organisatoriske område for individuelle projekter, arrangementer eller samarbejder. For eksempel kan du derhjemme have et bræt til ugentlige gøremål, et bræt til planlægning af en kommende fødselsdag og et bræt til din fitnessplan. På arbejdet kan du have en tavle til dit hovedprojekt, et tavle til din kalender og et tavle til medarbejderressourcer

Brug Trello Trin 5
Brug Trello Trin 5

Trin 2. Indtast en titel på tavlen, og klik på "Opret

Titlen er, hvordan du identificerer tavlen på din liste. Sørg for, at navnet er klart nok til alle de brugere, du muligvis inviterer til at deltage i det.

Brug Trello Trin 6
Brug Trello Trin 6

Trin 3. Klik på "Tilføj en liste" for at tilføje en liste til tavlen

Dit bord starter uden lister, så du skal oprette en. Lister er kategorierne for dit board, og poster kaldet "kort" tilføjes og flyttes mellem dem.

For eksempel, for en huskeliste til dit hjem, kan du have en "opgaveliste" for alt, hvad der skal udføres snart, en "Igangværende" liste over opgaver, du arbejder på, og en " Udført "liste for fuldførte opgaver

Brug Trello Trin 7
Brug Trello Trin 7

Trin 4. Fortsæt med at tilføje lister, indtil din tavle er korrekt kategoriseret

Når du har oprettet den første liste, kan du automatisk begynde at oprette den anden. Fortsæt med at oprette lister, indtil du er tilfreds med strukturen på dit bord.

Brug Trello trin 8
Brug Trello trin 8

Trin 5. Omarranger lister ved at klikke og trække dem

Du kan klikke og trække en liste for at flytte den til en anden position vandret på tavlen. Alle kort på listen (se nedenfor) flyttes med den.

Brug Trello Trin 9
Brug Trello Trin 9

Trin 6. Luk et bræt, når du ikke længere har brug for det

Det er ikke muligt helt at slette et bord i Trello. Når du ikke længere vil bruge et bræt, kan du lukke det, så det ikke længere vises:

  • Slet alle kort med følsomme oplysninger. Selvom du ikke kan slette et kort, kan du slette kortene fra det. Dette er vigtigt, hvis du har kort med følsomme oplysninger, som du vil slette permanent. Åbn det kort, du vil slette, og klik derefter på "Arkiv". Klik på knappen "Slet", der vises for at slette den permanent.
  • Åbn tavlemenuen for at lukke tavlen. Når du har slettet følsomme kort, kan du roligt lukke dit kort. Du kan gøre dette fra tavlemenuen.
  • Klik på "Mere", og klik derefter på "Luk bord". Klik på "Luk" for at bekræfte.

Del 3 af 6: Brug af kort

Brug Trello Trin 10
Brug Trello Trin 10

Trin 1. Klik på knappen "Tilføj et kort" øverst på en tom liste

Dette giver dig mulighed for at tilføje et kort til listen.

Kort er individuelle poster, som du tilføjer til lister. Hvert kort kan være en opgave, idé, opskrift eller enhver anden post, der matcher dit bord. Du kan flytte kort frem og tilbage mellem lister efter behov

Brug Trello Trin 11
Brug Trello Trin 11

Trin 2. Giv kortet et navn

Tænk på dette som "forsiden" af kortet. For eksempel kan du i din huskeliste til hjemmet oprette et kort kaldet "Få plæneklipperen til at fungere".

Brug Trello Trin 12
Brug Trello Trin 12

Trin 3. Klik og træk kort for at flytte dem mellem lister

Dette er et af Trello's hovedtræk. Du kan tænke på det som at flytte kort over et whiteboard. Flytning af kort mellem lister bruges typisk til at vise progression, f.eks. At flytte et kort fra "Opgaver" -listen til "Udført" -listen.

Brug Trello Trin 13
Brug Trello Trin 13

Trin 4. Klik på et oprettet kort for at se detaljerne

Dette er som at se kortets "bagside". Du kan tilføje detaljerede beskrivelser her, tilføje tjeklister, vedhæfte billeder og mere.

Brug Trello Trin 14
Brug Trello Trin 14

Trin 5. Klik på linket "Rediger beskrivelsen" for at tilføje en beskrivelse

Du kan tilføje flere detaljer til kortet her, såsom detaljerede instruktioner, links, telefonnumre eller andet, du måtte have brug for.

Når et kort har en beskrivelse, ser du et lille Beskrivelse -ikon under kortnavnet

Brug Trello Trin 15
Brug Trello Trin 15

Trin 6. Klik på knappen "Etiketter" for at tilføje en etiket til et kort

Du finder denne knap på bagsiden af kortet i sektionen "Tilføj". En ny menu vises, så du kan vælge mellem flere forskellige farver.

  • Du kan simpelthen mærke med en farve, eller du kan klikke på blyantknappen ved siden af en farve og give etiketten et navn. Dette navn vises over den valgte farve.
  • Kort kan have flere etiketter efter behov.
Brug Trello Trin 16
Brug Trello Trin 16

Trin 7. Tilføj en tjekliste ved at klikke på knappen "Tjekliste"

Dette opretter en tjekliste for kortet. På hovedkortet vises et #/ # under kortnavnet for at angive, hvor mange af tjeklisteelementerne, der er gennemført.

Hvis dit kort f.eks. Skulle "få plæneklipperen til at fungere", kan din tjekliste indeholde poster som "Skift olie", "Udskift ledningen", "Kontroller selerne" osv

Brug Trello Trin 17
Brug Trello Trin 17

Trin 8. Vedhæft filer til kort

Ved at klikke på knappen "Vedhæftet fil" kan du linke filer fra dine forskellige cloud -lagertjenester eller uploade en fil til Trello for at linke.

  • Hvis du tilføjer en billedfil som vedhæftet fil, tilføjes den som et "kortomslag" og vil være synligt fra tavellisten.
  • Der er en filstørrelsesgrænse på 10 MB for filer, der uploades til Trello, men ingen grænse for størrelsen på filer, der deles fra Drev og andre cloud -lagertjenester.

Del 4 af 6: Samarbejde

Brug Trello Trin 18
Brug Trello Trin 18

Trin 1. Åbn Board -menuen

Du kan åbne dette ved at klikke på linket "Vis menu" i øverste højre hjørne.

Trello giver dig mulighed for at invitere så mange mennesker, som du gerne vil deltage i din bestyrelse. Du kan invitere dine familiemedlemmer til husholdningsbestyrelser eller dine kolleger til dine arbejdsplader

Brug Trello Trin 19
Brug Trello Trin 19

Trin 2. Klik på knappen "Tilføj medlemmer"

Dette giver dig mulighed for at invitere andre mennesker til at se og redigere dit Trello -bord. Tilføjelse af medlemmer vil kun give dem adgang til den nuværende bestyrelse.

Brug Trello Trin 20
Brug Trello Trin 20

Trin 3. Indtast Trello -navnet eller e -mailadressen for den person, du vil føje til tavlen

Hvis e -mailadressen er knyttet til et Trello -medlem, kan du klikke på deres Trello -navn for straks at tilføje dem til tavlen. Hvis e -mail -adressen ikke er knyttet til et Trello -medlem, kan du sende en invitation til at deltage i Trello. Når modtageren tilmelder sig, vil de straks slutte sig til den tavle, du sendte invitationen til.

Brug Trello Trin 21
Brug Trello Trin 21

Trin 4. Tilføj medlemmer til kort

Du kan føje medlemmer til bestemte kort, hvilket fungerer som at tildele dem dem. Når et medlem er tildelt et kort, ser du deres profilbillede i hjørnet af kortet på tavlelisten.

  • Åbn bagsiden af et kort, og klik på knappen "Medlemmer" i afsnittet "Tilføj".
  • Vælg det medlem, du vil tildele kortet.
  • Tildelte medlemmer abonnerer automatisk på kortopdateringer.
Brug Trello Trin 22
Brug Trello Trin 22

Trin 5. Nævn andre medlemmer i kortkommentarer

Kommentarsektionen på et kort kan bruges til at kommunikere med andre medlemmer. Skriv @name, og vælg derefter det medlem, du vil nævne i menuen, der vises. Dette medlem vil modtage en meddelelse om, at de er blevet nævnt i kortkommentarer.

Brug Trello Trin 23
Brug Trello Trin 23

Trin 6. Opret et team

Hold er grupper af brugere, der alle har adgang til et sæt tavler. Brug af teams giver dig mulighed for at sikre, at alle kan se de tavler, de skal.

  • Klik på "+" ud for dit Trello -navn, og vælg "Opret personligt team" eller "Opret forretningsteam."
  • Indtast navnet på holdet, og giv det en beskrivelse.
  • Føj medlemmer til teamet fra fanen Medlemmer på teamsiden.
  • Opret nye tavler til teamet på fanen Tavler på siden Team. Du kan også overføre eksisterende bestyrelser til forskellige hold ved at klikke på det aktuelle hold, når du ser et tavle og vælge "Skift hold".

Del 5 af 6: Få mere ud af Trello

Brug Trello Trin 24
Brug Trello Trin 24

Trin 1. Opret flere tavler for at få dit liv organiseret

Der er ingen grænse for antallet af tavler, du kan oprette, så lav gerne så mange tavler, som du har brug for for at få alt organiseret. For at få mest udbytte bør hvert bræt være til en separat opgave eller et koncept, der vil have fordel af at have flere lister og kort.

Brug Trello Trin 25
Brug Trello Trin 25

Trin 2. Brug Trello til dine kreative bestræbelser

Trello er ikke kun til virksomheder eller huskelister. Du kan bruge den til at spore ideer og strukturere dit kreative arbejde.

For eksempel kan du bruge Trello til at skitsere en bog, du vil skrive, eller styre ideer, du har til blogartikler, eller føre en journal

Brug Trello Trin 26
Brug Trello Trin 26

Trin 3. Brug Trello til at planlægge en begivenhed

På grund af sin samarbejdsmæssige karakter gør Trello det lettere at få arrangeret en begivenhed end at stole på e -mails og telefonopkald. Du kan oprette et tavle til dit arrangement og derefter invitere alle, der vil være involveret i planlægningen og udførelsen af det.

  • Forskellige lister kan bruges til forskellige dele af begivenheden, der kræver planlægning (mad, underholdning, opsætning osv.). Du kan derefter tilføje specifikke opgaver til hver af disse lister (kartoffelsalat på listen "Mad", sætte stole ud på listen "Opsætning" osv.).
  • Når du har konfigureret dine lister og kort, kan du tildele forskellige mennesker til forskellige kort, så de ved præcis, hvad de skal gøre.
  • Opret en "Udført" liste, som dine hjælpere kan trække deres kort til, når de har afsluttet deres opgaver.
Brug Trello Trin 27
Brug Trello Trin 27

Trin 4. Føj Power-Ups til Trello

Power-ups er applikations- og serviceintegrationer, som du kan føje til din Trello-konto. Der er Power-Ups oprettet af Trello, f.eks. Kalenderopstart, og der er Power-Ups oprettet af tredjeparter, f.eks. Publicate Power-Up.

  • Åbn din Board-menu, og klik på "Power-ups". Hvis dit board ikke er en del af et team, bliver du bedt om at tilføje det til et team.
  • Klik på "i" -knappen ved siden af et Power-Up-navn for at se detaljer om, hvad det gør, og hvordan det bruges.
  • Klik på knappen "Aktiver" for at tænde for opstart til dit bord.
  • Begynd at bruge Power-Up. Processen for at bruge dem vil variere afhængigt af opstart. De fleste Power-Ups er integreret i kortets bagside.
Brug Trello Trin 28
Brug Trello Trin 28

Trin 5. Opret kort fra et regneark

Hvis du har en liste over poster i et regneark, og du vil konvertere hver enkelt til et individuelt kort, kan Trello håndtere dette automatisk:

  • Fremhæv alle posterne i dit regneark, og kopier dem til dit udklipsholder.
  • Start et nyt kort i Trello, og indsæt dine kopierede poster i kortets tekstfelt.
  • Vælg "Opret # kort", som vil oprette individuelle kort fra hver af de poster, du kopierede.
Brug Trello Trin 29
Brug Trello Trin 29

Trin 6. Brug en særlig markdown til at tilføje tekstformatering til dine kort

Du kan gøre teksten på dit kort fed, kursiv eller kode, og du kan oprette hyperlinks ved hjælp af specialtegn:

  • ** fed tekst ** - fed tekst
  • * kursiv tekst* - kursiv tekst
  • `kode tekst` - kode tekst
  • [Hyperlinktekst] (https://www.example.com) - Hyperlinktekst

Del 6 af 6: Brug af mobilapps

Brug Trello Trin 30
Brug Trello Trin 30

Trin 1. Installer Trello -appen på din mobilenhed

Trello er tilgængelig til Android og iOS. Du kan downloade det gratis app store på din enhed.

Brug Trello Trin 31
Brug Trello Trin 31

Trin 2. Log ind med din Trello -konto

Du bliver bedt om at logge ind, når du starter appen for første gang. Log ind med din Trello -konto, eller klik på "Log ind med Google", hvis du har oprettet din konto ved at linke din Google -konto.

Brug Trello Trin 32
Brug Trello Trin 32

Trin 3. Se dine tavler

Når du logger ind, ser du alle dine tilgængelige tavler. Ved at trykke på et bræt åbnes det, så du kan se lister og kort.

Brug Trello Trin 33
Brug Trello Trin 33

Trin 4. Stryg til venstre og højre for at se dine lister

Når du holder din telefon lodret, tager hver liste en skærm, og strygning flytter til den næste liste. Når du holder din telefon vandret, stryger du til venstre og højre og glider let gennem dine lister.

Brug Trello Trin 34
Brug Trello Trin 34

Trin 5. Tryk på et kort for at se bagsiden

Når du trykker på et kort, ser du detaljerne på bagsiden. Du kan tilføje elementer som tjeklister bag på kortet ved at trykke på knappen "+".

Brug Trello Trin 35
Brug Trello Trin 35

Trin 6. Tryk på knappen "Tilføj kort" nederst på en liste for at tilføje et nyt kort

Du bliver bedt om at indtaste et kortnavn. Du kan trykke på knappen Kamera for at tage et foto med telefonens kamera eller vedhæfte en anden fil til kortet.

Anbefalede: