Sådan sættes en cykel på et cykelstativ: 12 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan sættes en cykel på et cykelstativ: 12 trin (med billeder)
Sådan sættes en cykel på et cykelstativ: 12 trin (med billeder)

Video: Sådan sættes en cykel på et cykelstativ: 12 trin (med billeder)

Video: Sådan sættes en cykel på et cykelstativ: 12 trin (med billeder)
Video: How to Put a Bike on the Rack 2024, April
Anonim

Cykelstativer er et utrolig nyttigt værktøj, der kan bruges til både at fastgøre din cykel til din bil og låse din cykel op, mens du rejser rundt i en by eller by. Nogle gange kan disse cykelstativer dog være lidt vanskelige at navigere i. Heldigvis kan du med en lille smule information få din cykel sikkert låst inde på ingen tid!

Trin

Metode 1 af 2: Montering af din cykel bag på din bil

Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 1
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 1

Trin 1. Åbn stativet, så det har en flot bueform

Den nøjagtige åbne form på dit stativ vil variere afhængigt af mærke og model, men de fleste danner en stor bue, når de er helt åbne. På hatchbacks og SUV'er monteres den ene ende mod bagruden og den anden mod bunden af bagagerummet. For coupéer og sedaner monteres stativet på toppen og bagsiden af stammen.

Hvis du har problemer med at finde ud af, hvilken side der skal vende opad, skal du se på klemmerne, der holder cyklen på plads. Hvis du placerer disse, så de vender opad, har resten af stativet den korrekte retning

Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 2
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 2

Trin 2. Fastgør clipsene til toppen, bunden og siderne af bagagerummet

Klemmerne hænger fast i de rum, hvor bagagerummet rent faktisk adskiller sig fra bilen. Sørg for, at du ikke tvinger clipsene ind, bare find et sted, hvor de let kan hænge ind.

  • Der er skrevet på hvert klip, så du ved, hvor det skal vedhæftes. Denne skrivning vil enten sige "top", "bund" eller "side".
  • Hvert klip er der til et formål, så sørg for at kigge rundt på stativet for at kontrollere, at du ikke har savnet noget.
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 3
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 3

Trin 3. Spænd alle stropper, så stativet sidder godt fast

De fleste af disse fungerer ved, at du bare trækker i den overskydende rem, der kommer ud af klemmen. Det skal være meget fast på plads, da du vil køre med dette stativ på, så træk stropperne godt og hårdt her.

Hvis et klip af en eller anden grund ikke strammer, og du ikke kan få stativet sikkert på plads, skal du ikke bruge det. Hvis et stativ løsner, mens du kører, udgør det en enorm risiko for dig og andre bilister

Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 4
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 4

Trin 4. Test rackets styrke ved at ryste den side til side

Tag fat i stativet med begge hænder, og prøv at flytte det fra side til side. Hvis reolen er fast på plads, vil den bevæge sig side om side med bilen, som om de er en enhed.

  • Det betyder, at når du drejer i hjørner, accelererer og sænker farten, bevæger stativet sig ikke bag på din bil.
  • Hvis stativet bevæger sig rundt, når du gør dette, skal du gå tilbage over hver rem for at sikre, at de alle er sikkert fastgjort.
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 5
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 5

Trin 5. Træk cykelarmene op og lås dem på plads

Det er de faktiske arme, der holder cyklen på plads, mens du kører. Hvert mærke og model låses lidt forskelligt, men når du trækker dem op, skal de klikke på plads, eller der skal være en skrue til at stramme dem ind.

  • Der vil sandsynligvis være 2 arme, som du låser på plads.
  • Armene skal være lidt vinklet opad, når de kommer væk fra bilen. Dette er for at tillade tyngdekraften at holde cyklen oppe, hvis stropperne fejler, indtil du kan sikre eller udskifte dem.
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 6
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 6

Trin 6. Sæt cyklen på stativet ved at placere den på armene

Vær virkelig forsigtig, mens du gør dette, så du ikke beskadiger hverken din bil eller din cykel. Placer den øverste del af rammen (der er flad og løber fra forhjulet helt tilbage til sædet) på stativets arme.

  • Gør dit bedste for at få cyklens vægt så jævnt fordelt som muligt.
  • Stick en ren klud mellem cyklen og stativet for at undgå at ridse malingen.
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 7
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 7

Trin 7. Spænd armene ned på cyklens stel for at sikre den på plads

Igen vil denne nøjagtige metode variere afhængigt af den model af ramme, du har. Der kan være en rem, du strammer ned på rammen for at sikre den i, eller der kan være en klemme, som du skubber ned og derefter låser på plads.

  • Uanset hvad det er, skal du sørge for, at det er sikkert fastgjort på begge arme, så cyklen slet ikke kan bevæge sig, mens du kører.
  • Ryst cyklen, når du er færdig med at sikre den. Hvis den har meget bevægelse eller larmer ved at banke eller rasle, er den ikke sikret korrekt.

Metode 2 af 2: Låsning af din cykel på et stativ

Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 8
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 8

Trin 1. Invester i en U-lås i hærdet stål

Disse låse er utroligt vanskelige at bryde op uden meget alvorlige værktøjer. Den måde, disse fungerer på, er, at nøglen fjerner en bolt, der forbinder de 2 ender af 'U'et, og så kan du frit slippe låsen ud eller ind.

  • Du kan finde disse låse online eller i en cykelbutik. Hvis du går til en cykelbutik, har du den fordel, at du kan stille spørgsmål til butiksbetjente.
  • Køb altid den bedste lås, du har råd til, da omkostningerne ved at købe en lås kan være høje, men omkostningerne ved at udskifte din cykel er endnu højere.
  • Undgå kabellåse eller billige kombinationslåse, da disse er lette at skære igennem og lette at vælge. Du kan dog bruge disse til tilbehørslåse til at fastgøre dine hjul eller sadel til din ramme.
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 9
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 9

Trin 2. Kig efter stativer i et godt oplyst, velbefolket område

Dette er et af de enkleste trin for at sikre din cykels sikkerhed. En cykelholder ned ad en sidegyde eller væk fra masser af mennesker er en invitation til tyve. Prøv at finde cykelstativer i nærheden af vartegn til andre former for offentlig transport.

  • For eksempel kan der være cykelstativer uden for en togstation til folk, der cykler til toget.
  • Hvis du ikke kan finde nogen cykelstativer rundt, skal du bruge stængerne på gadeskilte eller parkeringsmålere, der er brede nok øverst til, at cyklen ikke bare kan løftes over. Bare sørg for, at din cykel er ude af vejen for fodgængere og biltrafik.
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 10
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 10

Trin 3. Skub cyklen ind i stativet, så forhjulet er hele vejen igennem

De fleste stativer vil have det nogenlunde tydeligt markeret, hvor hver cykel skal indsættes i den. Hold cyklen fast ved sædet og skub den lige ind. Sørg for at kontrollere, at stativet er robust og ikke har huller i det.

Nogle stativer er heller ikke fastgjort til jorden, så sørg for, at stativet, du fastgør din cykel til, er fast jordet af enten cement eller en låsemekanisme

Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 11
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 11

Trin 4. Indsæt låsen gennem rammen, begge hjul og stativet

For de bedste resultater skal du låse rammen og begge hjul på din cykel til stativet. Hvis låsen ikke går gennem begge hjul uden at fjerne et af dem, kan du bruge en tilbehørslås til at fastgøre forhjulet.

  • Hvis du går rundt i en by, kan du se mange forhjul fastgjort til cykelstativer, hvor tyve lige har løsnet resten af cyklen fra forhjulet.
  • Vær forsigtig med, at når du indsætter låsen, går den faktisk gennem både stativet og rammen. Det er virkelig let ved et uheld at gå glip af stativet og bare ende med at sætte låsen på din cykel uden at fastgøre den til noget. Det lyder fjollet, men det sker!
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 12
Sæt en cykel på et cykelstativ Trin 12

Trin 5. Lås cyklen ved at indsætte bolten og sørge for, at den klikker

Kliklyden angiver, at låsen er aktiveret. Træk i låsen for at kontrollere, at den virkelig er låst på plads.

Når låsen er på plads, er du klar til at gå

Tips

  • Køb altid den bedste lås, du har råd til, da investeringen absolut er den potentielle ulempe værd ikke at have en.
  • Registrer din cykel hos din lokale politiafdeling, hvis det er muligt. Alt du behøver er cykelens serienummer.
  • Hvis din cykel bliver stjålet, skal du anmelde det lokale politi til at anmelde cyklen stjålet, og kontakte dit forsikringsselskab (hvis du har en).
  • Hvis du læser mere end én cykel på dit bilstativ på én gang, skal du skifte retning på hver cykel, så styret ikke kommer i konflikt med hinanden.

Anbefalede: