Sådan tilsluttes en trailer: 12 trin (med billeder)

Indholdsfortegnelse:

Sådan tilsluttes en trailer: 12 trin (med billeder)
Sådan tilsluttes en trailer: 12 trin (med billeder)

Video: Sådan tilsluttes en trailer: 12 trin (med billeder)

Video: Sådan tilsluttes en trailer: 12 trin (med billeder)
Video: 12V bilgenerator til børsteløs generator 2024, April
Anonim

Tilslutning af en trailer til din bil eller lastbil er en nem måde at øge dit køretøjs lagerkapacitet på. Men hvis du ikke monterer din trailer korrekt, kan det føre til skader på din egen bil, traileren og andre køretøjer omkring dig, mens du kører. Ved at fastgøre koblingen til trækkuglen på dit køretøj, sørge for at den er låst ordentligt fast og tilslutte lysene, kan du tilslutte en trailer sikkert og nemt.

Trin

Del 1 af 3: Opstilling af dit køretøj

Tilslut en trailer Trin 1
Tilslut en trailer Trin 1

Trin 1. Flyt traileren til et langt, let tilgængeligt område

Selvom det er muligt at bakke mod en trailer i en vinkel eller rundt om hjørner, er det meget lettere at fastgøre din trailer, hvis du nærmer dig den i en lige linje. Hvis du kan, skal du køre traileren til en lang strækning af en indkørsel eller en parkeringsplads, hvor du har masser af plads til at arbejde.

  • De fleste trailere vil have en fastgjort donkraft med et hjul i enden, der kan hjælpe med at holde traileren plan uden at den er fastgjort til noget. Hold dette ude, mens du flytter traileren i hånden for at reducere nogle af de tunge løft.
  • Hvis din trailer allerede er fuld, kan det være vanskeligere at flytte i hånden. Drej det på stedet så meget som du kan for at gøre vendejobbet lettere, da det kan være svært at prøve at flytte det selv.
Tilslut en trailer Trin 2
Tilslut en trailer Trin 2

Trin 2. Vend dit køretøj i en lige linje med traileren

Kør dit køretøj fremad, så det er direkte foran traileren. Vend bilen langsomt, drej let på hjulet for at holde den så direkte på linje med traileren, som du kan. Stop, når bagsiden af bilen er omkring 1 fod (0,30 m) væk fra forenden af traileren.

  • At vende din bil til den rigtige position og plads er meget lettere, når du har meget plads at arbejde med.
  • At holde traileren og køretøjet ordentligt stillet op vil gøre kørsel meget lettere, især når du først kommer på vej.
  • Det kan hjælpe at få en ven eller en anden til at hjælpe dig med at bakke bilen. De kan guide dig til, hvor langt tilbage du skal køre, og hjælpe dig med at korrigere køretøjet, hvis det begynder at vinkle i en retning.
Tilslut en trailer Trin 3
Tilslut en trailer Trin 3

Trin 3. Placer trailerkobleren lidt over trækkuglen

Trailerkoblingen er metalstikket på enden af traileren, der forbinder bag på din bil. Drej håndtaget på trailerstikket for at hæve eller sænke koblingen, så den er 2 til 3 tommer (5,1 til 7,6 cm) over anhængerkuglen på bagsiden af din bil.

  • Hvis din trailer ikke har en vedhæftet jack, kan du bruge en almindelig bilstik til at holde traileren i den rigtige højde.
  • Vedhæftede trailerstik vil være lidt bag koblingen på traileren.
  • Hvis traileren er let nok og let at flytte, kan du simpelthen løfte trailerkoblingen fremad og placere den over kuglen.
  • Hitch kuglen er metal kuglen på bagsiden af din bil, som trailer koblingen vil fastgøre til.
Tilslut en trailer Trin 4
Tilslut en trailer Trin 4

Trin 4. Sikkerhedskopier dit køretøj, indtil koblingen er direkte over kuglen

Med koblingen hævet lidt over kuglens kugle, kom tilbage i bilen og bak lidt baglæns. Få en ven til at hjælpe dig med at bakke din bil, så kuglestangen og koblingen er perfekt opstillet.

  • Det er muligt at vende tilbage til positionen selv, men det vil kræve mange forsøg og fejl. Vend en lille smule om, tag pausen, og kom ud for at kontrollere, hvor meget længere tilbage du skal gå. Gentag denne proces, indtil alt er opstillet.
  • Hvis du bakker for langt tilbage, kan du ramme koblingen og ridse eller beskadige bagsiden af din bil.

Del 2 af 3: Fastgørelse af traileren

Tilslut en trailer Trin 5
Tilslut en trailer Trin 5

Trin 1. Lås låsen til trailerkoblingen op

Låsen oven på trailerkoblingen er den første mekanisme, der holder din trailer låst bag på din bil. Fjern låsestiften fra trailerkoblingen, og løft låsen opad for at låse den op. Dette gør det muligt at sidde på kuglestangen på dit køretøj.

  • Nogle trailere kan have andre metoder end låsestifter, der bruges til at holde låsen på plads. Prøv at løfte låsen og se, hvad der holder den på plads for at finde den rigtige måde at frigøre den på.
  • Låsen vil sandsynligvis være et metalhåndtag oven på trailerkoblingen.
  • Hvis koblingen allerede er låst op, kan du springe dette trin over.
Tilslut en trailer Trin 6
Tilslut en trailer Trin 6

Trin 2. Sænk koblingsstikket på køretøjets trækkugle

Kontrollér kuglens kuglebag på din bil, og fjern dæksler eller beskyttere, der sidder oven på den. Brug håndtaget, der er fastgjort til trailerstikket, til at sænke koblingsstikket på anhængerkuglen, indtil anhængerens vægt helt understøttes af kuglen.

Hvis låsen er løftet, og alt er placeret korrekt, skal soklen sænkes og sidde perfekt på kuglen

Tilslut en trailer Trin 7
Tilslut en trailer Trin 7

Trin 3. Flyt trailerstikket af vejen

Trailervognen er fantastisk til at placere traileren korrekt, men vil let blive beskadiget, hvis du kører med den monteret. Kig efter en lås eller låsestift på trailerstikket for at rotere den op i traileren og holde den ude af vejen, mens du kører. Alternativt kan du muligvis afmontere donkraften helt og beholde den i dit køretøj, indtil det er nødvendigt.

Hjulet på trailerjacket er ikke designet til brug under kørsel. Kør ikke med anhængertræk på eller forlænget med risiko for at beskadige traileren, dit køretøj eller andre køretøjer på vejen

Tilslut en trailer Trin 8
Tilslut en trailer Trin 8

Trin 4. Lås koblingslåsen, og isæt låsestiften

Når koblingen sidder sikkert på kuglen, vendes processen med at låse koblingen op for at låse den på plads. Skub håndtaget på koblingen ned, så det er parallelt med jorden. Indsæt låsestiften for at holde den på plads, og forhindr koblingen i at låse op, mens du kører.

Forskellige trailere og trailerkoblere kan have lidt forskellige låsemekanismer. Se altid brugervejledningen til din egen trailer for at sikre, at du låser den ordentligt på plads

Tilslut en trailer Trin 9
Tilslut en trailer Trin 9

Trin 5. Fastgør sikkerhedskæderne på bagsiden af dit køretøj i et krydsmønster

Kør en af sikkerhedskæderne under koblingen og trækkuglen, og fastgør den på den modsatte side af kuglen. Gentag med den anden kæde for at skabe et overlappende kryds under koblingen og trækkuglen.

  • Sikkerhedskæderne vil være den sidste sikkerhedsmekanisme på plads, hvis koblingslåsen svigter, så de er lovpligtigt mange steder.
  • Hvis koblingen kobler fra bilen, mens du kører, falder den og lander på de krydsede kæder frem for at ramme vejen.
  • Sikkerhedskæderne vil blive fastgjort til din trailer, lige under koblingen.

Del 3 af 3: Tilslutning af lysene

Tilslut en trailer Trin 10
Tilslut en trailer Trin 10

Trin 1. Find ledningsstikket på bagsiden af dit køretøj

Ledningsstikket er et bredt stik, der tænder lyset på din trailer. Kig efter et lille panel på bagsiden af dit køretøj, inde i bagagerummet eller endda en løs ledning tæt på kuglen. Sørg for, at den ikke er beskadiget og er fri for korrosion, der kan forhindre den i at fungere korrekt.

  • Hvis du ikke kan finde ledningsstikket på din bil, skal du kontrollere producentens instruktioner for din bil for yderligere hjælp.
  • Hvis din ledningsstik er beskadiget, tæret eller flosset på en eller anden måde, skal du få en mekaniker til at kigge på den, inden du tilslutter trailertråden til den.
Tilslut en trailer Trin 11
Tilslut en trailer Trin 11

Trin 2. Slut trailertråden til dit køretøj

Der skal være en løs ledning med et stik i den ene ende nær trailerkoblingen. Kør ledningen over koblingen og trækkuglen, og sæt den i stikkontakten på bagsiden af dit køretøj. Tryk stikket sikkert ind i stikkontakten, og brug eventuelle låse på ledningen til at holde dem sammen.

  • Nogle trailere vil have metalsløjfer langs siden af koblingen, som ledningen kan trædes igennem for at holde den ude af vejen.
  • Undgå at føre ledningen under koblingen og trækkuglen, da dette øger chancerne for at den bliver beskadiget eller bliver taget ud af stikkontakten, hvis traileren løsnes fra dit køretøj.
Tilslut en trailer Trin 12
Tilslut en trailer Trin 12

Trin 3. Test forlygter, blinklys og bremselys på traileren

Inden du begynder at køre, skal du altid sørge for, at trailerlyset fungerer. Start din bil, aktiver håndbremsen, og tænd forlygterne. Kontroller, at de relevante lamper bag på traileren er tændt, før du gentager den samme proces med hver indikator og bremselys.

  • Hvis et af lysene ikke virker, bør du ikke køre traileren. Dette er det samme som at køre uden at det tilsvarende lys på din bil virker. Ring til en mekaniker for at bede om hjælp, inden du kører din bil med påhængsvognen på.
  • I stedet for at flytte frem og tilbage fra førersædet i din bil til bagenden af din trailer, skal du bede en ven om at kontrollere lysene, mens du aktiverer dem.

Video - Ved at bruge denne service kan nogle oplysninger blive delt med YouTube

Tips

  • Hvis traileren er let nok, kan det være lettere at køre den til anhængerkuglen på din bil frem for at vende bilen til traileren. Løft altid med benene for at undgå skader, mens du gør det.
  • Hvis din bil har et bakkamera, kan du muligvis bruge det til let at stille anhængerstikket op med trækkuglen.
  • Du bør kontrollere, om kuglen og koblingen sidder godt fast. Brug donkraften til at løfte traileren lidt op og sørg for, at den forbliver forsvarligt fastgjort til din bil.
  • For at gøre det lettere at justere din bil med traileren, skal du stikke et stykke maskeringstape på bagruden på din bil, der er centreret over anhængerkuglen. Fastgør et cykelflag lidt bag stikket på traileren. Stil de to op, når du bakker for at holde alt perfekt justeret.
  • Du kan bruge en lås til at låse traileren på plads, ligesom du kan en sikkerhedsnål. Når du har låsen i det lille hul, skal du låse den.

Advarsler

  • Kontroller altid for at sikre, at et barn eller et kæledyr ikke har vandret bag køretøjet, før du begynder at tage backup.
  • Undersøg altid anhængertilslutningerne, dækkene og gearet, før du gør dig klar til at trække væk efter et hvil eller brændstofstop.
  • Sørg for, at kugleliften på dit køretøj har samme størrelse som kuglestikket på din trailer. Størrelsen på hver vil blive stemplet nær bolden eller fatningen.
  • Sikkerhedskæderne bør kun bruges som en ekstra sikkerhedsmåling, frem for at være afhængige af at flytte din trailer.
  • Lad aldrig en person stå mellem køretøjet og traileren, mens du flytter traileren.

Anbefalede: